Bu Yıl Öss De Tercih Yapıp Kazananların 2010 Öss De Okul Puanı Düşecekmi ?
-
27 puan fln gelir herhalde:)
300 çekersen iyi denilebilecek bir üniversitenin orta halli mühendisliklerine girersin.
Ben bir sene bekledim bu sene gireceğim kazanırsam dersleri saydırıp aynı bölümden başka okulda devam edeceğim kaybı en aza indirmiş olacağım bu şekilde[teori] :D
-
Nitrous bunu yazdı:
-----------------------------27 puan fln gelir herhalde:)
300 çekersen iyi denilebilecek bir üniversitenin orta halli mühendisliklerine girersin.
Ben bir sene bekledim bu sene gireceğim kazanırsam dersleri saydırıp aynı bölümden başka okulda devam edeceğim kaybı en aza indirmiş olacağım bu şekilde[teori] :D
-----------------------------bu arada bu sene sistem değişti 80 mat 2 60 geo 2 sorusu çözerim dersen buyur gel :D
-
Yeah bunu yazdı:
-----------------------------bana okuldan 56 gelmişti, nasıl etkisi azaldı :|
intihar ederim valla :P =))
-----------------------------bizim okul'un en düşük puanı şu an 60 en yükseği d 90 :)
okul 1.cisi 90 alcak
sonuncu 60 alcak :))okulumu seviyorum. 75 falan alırım :P
-
konuyu okumadım ama bende 2006 da girdim öss ye kazamanadım ama tercihte yapmadık askere gittim geldim şimdi 2010 da girsen okul puanımda bi deişiklik olurmuu sistem deişti felan diolar tam takip edemedim de bu arada okul puanımda 78 di die hatırlıyom
-
Allura bunu yazdı:
-----------------------------Nitrous bunu yazdı:
-----------------------------27 puan fln gelir herhalde:)
-----------------------------bu arada bu sene sistem değişti 80 mat 2 60 geo 2 sorusu çözerim dersen buyur gel :D
-----------------------------:)
biliyorum hacım farkındayım
zaten pis sayısalcıyım üstesinden gelirim Allah'ın izniyle geo tarih hobim zaten:d
şaka bir yana zaten fazla bir beklentim yok 73 puan okul veriyor 260ı geçmem yeterli olur seneye karambol olur 2005 deki sistem değiştiğinde olduğu gibi
büyük oranda düşüş bekliyorum
350lik yerler 335'e düşmüştü o sene
artı
yeni bölümler ve üniler açıldı baya umutluyum bakalım dizimi kırıp çalışabilecekmiyim:)
reneye "össye girene kadar banlatabilirim belki kendimi:D"
-
tomannie bunu yazdı:
-----------------------------
düşer ama geçen senelerde düştügü gibi değil okul puanının etkisi azaltıldı.sana tavsiyem üniversitene git,okulunu dersleri gör belki seversin..sevmezsen össyi düşünürsün
en doğru yorum budur. puan kırılması için şunu söyleyim katsayısıyla çarpıldığında en düşük 15, en yüksek 75 puan alınabiliniyor. diyelim sen normal şartlarda 60 puan alacaktın. Puanın kırıldığında bunun yarısını alacaksın. Yani 30 puan kırılmış olacak bu çok gibi görünse de öss puan aralığı 100-500 aralığında oalcağına göre ortalma 350 civarı bi puan alırsan önceki senelre nazaran daha az maduriyetin oalcaktır. Ancak yine de olumsuz bir etki yapar telafisi için denginde olan kişilerden daha iyi bir performans göstermen gerekecektir. -
Yeah bunu yazdı:
-----------------------------bana okuldan 56 gelmişti, nasıl etkisi azaldı :|
intihar ederim valla :P =))
-----------------------------aynen banada 56 geldi. hazırlanıyoz bakalım bidaha.
sen naptın biyerlere yerleşebildinmi hocam
-
zengo bunu yazdı:
-----------------------------konuyu okumadım ama bende 2006 da girdim öss ye kazamanadım ama tercihte yapmadık askere gittim geldim şimdi 2010 da girsen okul puanımda bi deişiklik olurmuu sistem deişti felan diolar tam takip edemedim de bu arada okul puanımda 78 di die hatırlıyom
okul puanında bir kırılmaz söz kousu olmaz. okul puanı olarak 78 dediğin puanı alan başka bir öğrenciyle aynı puanı alacaksın yine. Sadece puan aralıkları değişti. Ama senin kaybın olmaz. -
Tercih yapıp kazananların puanında %50 düşüş olacakmış.Ama genede şansımı denemek istiyorum.Çünkü yeni öss sisteminde çok soru yapan daima avantajlı diyolar
-
ewt