Bugün Açıköğretim Sınavına Giren Varmı
-
mrk ediom la sizde qcm mi yani zaten kolay o dersler birde qcm ise ohoo :D
-
Ben öss deneme sınavına girdim. Gerçekten çok iyi geçti :) Mat-1 full Fen-1 28 net iki tane boş. Turkce 25 sos 16,5 Mat-2: 22,0 fen-2: 17 net bıraktım. İnş öss dede böle yaparım olsan sonra bekle beni odtü :D
-
Hocalar merak ettim,ne soruyorlar hukuktan,bi örnek soru var mı aklınızda kalan?
-
1. Hukuk kurallarıyla ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?
2. Medeni Kanun'a göre "herkes yardım etmediği takdirde yoksulluğa düşecek olan üstsoy ve altsoyuna ve kardeşlerine yardım etmekle yükümlüdür.".Sosyal hayatı düzenlerler. Maddi yaptırıma bağlanmışlardır. Ahlak kurallarının hoşgörmediği bir davranışı hukuk kuralları kabul edebilir. Özel hukuk ve kamu hukuku olarak sınıflandırılırlar. Hukuk kurallarının koyduğu emir ve yasaklar, diğer sosyal kuralların emir ve yasakları ile benzerlik gösterir. Medeni Hukuk'ta buna ne ad verilir?
Bakım zorunluluğu Cebri icra Müteselsil sorumluluk Nafaka yükümlülüğü Gözetim hakkı 3. Noter önünde yapılması gereken araba satışına ilişkin bir sözleşme, noter önünde değil de taraflar arasında yazılı bir şekilde yapıldığında, aşağıdaki yaptırım türlerinden hangisi söz konusu olur?
İptal Yokluk Cebr-i icra Butlan Tek taraflı bağlamazlık 4. Alacaklısına karşı bir malı teslim borcunu yerine getirmeyen ve onu zarara uğratan bir kişiyle ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?
Bu kişi cebr-i icra yaptırımı ile karşılaşılabilir. Bu kişi ceza yaptırımı ile karşılaşabilir. Bu kişi tazminat yaptırımı ile karşılaşabilir. Bu kişiye karşı dava açılabilir. Bu kişiye karşı icra takibi yapılabilir. 5. İdari denetimle ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?
Sayıştay’ın mali alandaki denetimi yargı dışı denetimdir. Devlet Denetleme Kurumu idari denetim yapar. İdare, kendi müfettişleri yoluyla denetim yapabilir. Başbakanlık Yüksek Denetleme Kurulu, Üniversiteleri denetler. İdare, yargı dışı ve yargısal olmak üzere iki tür denetime tabidir. 6. Cumhurbaşkanlığına Türkiye Büyük Millet Meclisi üyeleri dışından aday gösterilebilmesi, Meclis üye tamsayısının en az kaçının yazılı önerisiyle mümkün olabilir?
1/4 1/3 1/5 2/3 3/4 tarzı sorular xD
-
Excalibur001
ben hukukda cıkan o tarz cevaplanması gereken soru işaretlerıne soru nıtelıgınde bakmıyorum o yazdıgın soruları cevaplamak ıcın hukuku bılmek gerekmıyor bıle...mantıklı dusunsen cevabı bellı zatenhukukda benı zorlayan acıkcası özel hukuk la kamu hukukunu hep karıstırıyorum bu sefer dıkkatlı olcam dememe ragmen :)
yoksa devletler arası umumi hukuk olsun iş hukuku olsun anayasa hukuku olsun bunlar cok kolay hele medenı hukuk allahım dıyorum bumu yanı hepsı bumu
ceza hukuku zorladı azcık benı :) buna bıraz daha dıkkat etmek gerekıyor ınce ayrıntısı cok