Bugun Organik Zeka İle Kod Yazdim.
-
end bunu yazdıHannibal_King bunu yazdırakkoc bunu yazdı
Yok tabi ki tek basima degilim, ama calisan sayisi belki 1/3 azaldi.
Çalışan sayısı ekonomik sebeplerden azalmıştır, para akışı yavaşlamıştır ondan azalmıştır. O ayrı bir konu. Benim de kendi şirketi üzerinden bankaya iş yapan arkadaşım var. Banka ödemeyi geç yapıyor. Nakit akışından dolayı acayip sıkıntıya giriyorlar.
Çalışan işten çıktıysa AI etkisi ile değildir bu.Dolaylı bir şekilde ai etkisi olabilir hocam yine. Kendi kendini doğuran kehanet misali.
+1 güzel yakalamışsın. Kendi kendini doğuran kehanet benzetmesi buraya uyuyor.
-
yıllar evvel bir yazı yazmıştım, bu yazının güncellemesini yapmak için bir süredir hem okuma hem de izleme yapıyorum.
nasıl ki sosyal medya dili ile günlük hayat fazlasıyla değişti ve dönüştü bugün gereğinden fazla yapay zeka kullanan kişilerin de günlük hayatta kullandığı dilde değişim olduğunu düşünüyorum. prompt giriyormuş gibi konuşmaya başlayan, keskin görüş ve ifadeler belirtmeye başlayan birçok kişi görüyorum çevremde. AI'ın hangi araçları olursa olsun, sosyolojik ve psikolojik açıdan rahatsız bir nesil yaratacağını ve aktivist ruhu öldüreceğini düşünüyorum. -
Hannibal_King bunu yazdırakkoc bunu yazdı
Çalışan sayısı ekonomik sebeplerden azalmıştır, para akışı yavaşlamıştır ondan azalmıştır. O ayrı bir konu. Benim de kendi şirketi üzerinden bankaya iş yapan arkadaşım var. Banka ödemeyi geç yapıyor. Nakit akışından dolayı acayip sıkıntıya giriyorlar.
Çalışan işten çıktıysa AI etkisi ile değildir bu.Buna cok uzun cevap yazdim ama vazgectim yollamaktan. Duz olarak 2021 in sonunda bir trafik kazasi gecirdim 3 yil yatalak kaldim. 5 ay hastanede idim. O surecte sirketlerimi kapatma karari aldim. Memleketim olan yunanistana donup tarim yapayim dedim. Tarla var zaten aileden kalan. Cunku insan beni cok yoruyor. Ben para icin degil, idealleri icin calisan bir insanim benim gibi insanlar ile bir arada olmayinca zor geliyor ilerlemek.
Sozlemelerim bittikce o projeler den cekildim ve o projelerin elemanlarini sira ile cikarttim sonra bi anda "aha moment" yasandi ve yapay zeka hayatimiza geldi. Para icin ofise gidip gelen insan ile calismak istemiyorum. Benzer idealler ile calisabildigim bir ufak cekirdek kadrom var onlar ile devam ediyorum.
-
rakkoc bunu yazdıHannibal_King bunu yazdırakkoc bunu yazdı
Çalışan işten çıktıysa AI etkisi ile değildir bu.Buna cok uzun cevap yazdim ama vazgectim yollamaktan. Duz olarak 2021 in sonunda bir trafik kazasi gecirdim 3 yil yatalak kaldim. 5 ay hastanede idim. O surecte sirketlerimi kapatma karari aldim. Memleketim olan yunanistana donup tarim yapayim dedim. Tarla var zaten aileden kalan. Cunku insan beni cok yoruyor. Ben para icin degil, idealleri icin calisan bir insanim benim gibi insanlar ile bir arada olmayinca zor geliyor ilerlemek.
Sozlemelerim bittikce o projeler den cekildim ve o projelerin elemanlarini sira ile cikarttim sonra bi anda "aha moment" yasandi ve yapay zeka hayatimiza geldi. Para icin ofise gidip gelen insan ile calismak istemiyorum. Benzer idealler ile calisabildigim bir ufak cekirdek kadrom var onlar ile devam ediyorum.
Geçmiş olsun hocam sağlık herşeyden önemli.