Bugün Seçmen Kütüğü Kaydı İçin Son Gün
-
Selamlar herkese,
Öğrencilerin (ya da herhangi birinin) bulunduğu şehirde oy kullanabilmek için kayıt yapması için bugün son gün.
Yanınıza kütüğü orda olan birini alıp nüfus müdürlüğüne gitmek yeterli, tek lazım olan kimlik.
Birini bulamadım diyorsanız da öğrenci belgenizi kapıp gidiyorsunuz.
Ardından adınızı kontrol etmeyi numaranıza bakmayı da unutmayın.
Vatandaşlık görevi çiçek böcek.
-
hocam eskişehirde okuyorum ikametgahımda burada, hiç bir şey yapmadan dümdüz gidip oy kullanamıyor muyum,
-
-
öğrenci olduğun şehirde oy kullansan ne olacak tabi bazı şehirler hariç..
ben partiyi arayıp örenciyim dicem.. biletimi alın oy kullanayım dicem..
anamı babamı beleşten görmüş olurum.. yolculuk etmeyi seviyorum
-
GusFring bunu yazdı
hocam eskişehirde okuyorum ikametgahımda burada, hiç bir şey yapmadan dümdüz gidip oy kullanamıyor muyum,
-
-
ben şehir dışındayım ben nolacam
-
Sharp bunu yazdı
ben şehir dışındayım ben nolacam
yunusdogan tarafından 23/Oca/14 10:28 tarihinde düzenlenmiştir
(ya da herhangi birinin) diyor.. sende aynı işlemleri yapacan. ilk mesajı oku -
1 oydan ne olacak demeyin. Vatandaşlık görevi falan bir yana gece yatağına uzandığında devleti hırsızların yönettiği için rahatsızlık duyuyorsanız
kullannın oyunuzu. Oy verdiğiniz parti kaybetse bile en azından deneyip de kaybetmiş olursunuz. Hiçbir parti beni temsil etmiyor diyorsanız
kazanma olasılığıyüksek olan partilerden en az ayar olduğunuz partiyi seçebilirsiniz.. Eğer sandığa gitmezseniz şimdiye kadar yapılan
eylemlerin,atılan sloganların hepsihavada kalır. Eğer memleketi kimin yöneteceğine siz karar vermezseniz sizden daha az eğitime sahip kişiler
karar vermek için hazır bekliyorlar.
-
cezasi varmı ?
-
Mobildeyim sorulanlari tam bilmiyorum.Tek lazim olan kimlik demisim ama o ayin 10una kadar olan basvurular icinmis.Bugun basvuracaklardan ogrenci olanlar icin gerekenler, yurtta kaliniyorsa ogrenci belgesi+yurttan alinacak burda kaliyor belgesi+kimlik. Evde kaliniyorsa (ogrenci olmak sart degil bunun icin farkli sehirde calisan ev arkadaslariyla ya da yalniz yasayan bir insan da olabilirsiniz) evin reisi tabir edilen kisi(fatura kontrat vb kimin ustuneyse)+fatura kontrat tapu vb. birinden bir ornek+ikinizin de kimligi. Hangi semte bagliysa eviniz/yurdunuz oranin nufus mudurlugune gidilecek on dakikalik isi var.
Saat 5.30a kadar.
izzmarit tarafından 23/Oca/14 11:40 tarihinde düzenlenmiştir