




Buharla Mısır Pişir Ve Afiyetle Ye (Resimli)
-
ulan bende şimdi denedim 20 dkka oldu mısırlar taş gibi aq.
meğer bu mısrı cinsi değilmiş yarın o dediğinden alayım.
okumadan iş yapmayacan hoca.. :D
-
Konuyu görünce canım istedi eve gelirken mısır alıp yaptım. Birazda ben anlatayım :)
Düzeneği kurup ateşi yakıyoruz.
Donmuş mısırları atıyoruz.
Mısırlar süzgeçin gözeneklerini kapatırsa iyi olur.
Arada karıştırıyoruz.
Haşlanan mısırlar ve kullanacağımız malzemeler.
Haşlanan mısırları sıcakken ayrı bir kaba alıp kahvaltılık yağ ve tuz ile karıştırıyoruz. (tadı bunlar veriyor)
Damak zevkimize göre baharat, ketçap, yoğurt veya limon ekliyoruz.
Birden fazla baharat kullanacaksın hepsinden azar azar koyun,
Yağı fazla kaçırmayın,
Baharat fazla gelirse bol bol limon sıkın,
Plastik bardakta servis edin,
Sıcak tüketin.
Not: 400gr donmuş mısırla 3,5 - 4 plastik bardağı doldurabiliyorsunuz. Mısırı seviyorsanız, ailecek yemeyi planlıyorsanız marketten değilde toptancıdan almanız iyi olacaktır. Markette 400gr mısır +-3 lirayken toptancılardan 2 kilo mısırı 5 liraya alabilirsiniz. 2 kilo donmu mısır ==> 20 plastik bardak.
-
çizikk.Yarın bi markete gideyim:D