Buharla Mısır Pişir Ve Afiyetle Ye (Resimli)

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeYeT
    HeYeT's avatar
    Kayıt Tarihi: 03/Ocak/2006
    Erkek

    ulan bende şimdi denedim   20 dkka oldu mısırlar taş gibi aq.

    meğer bu mısrı  cinsi değilmiş yarın o dediğinden alayım.

     

    okumadan  iş yapmayacan hoca..  :D


    matematik24.com
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Balyoz99
    Balyoz99's avatar
    Kayıt Tarihi: 25/Ocak/2010
    Erkek

    Konuyu görünce canım istedi eve gelirken mısır alıp yaptım. Birazda ben anlatayım :)

    tbtmısır

    Düzeneği kurup ateşi yakıyoruz.

     

    tbtmısır

    Donmuş mısırları atıyoruz.

    tbtmısır

     

    Mısırlar süzgeçin gözeneklerini kapatırsa iyi olur.

    tbtmısır

    Arada karıştırıyoruz.

    tbtmısır

    Haşlanan mısırlar ve kullanacağımız malzemeler.

    tbtmısır

    Haşlanan mısırları sıcakken ayrı bir kaba alıp kahvaltılık yağ ve tuz ile karıştırıyoruz. (tadı bunlar veriyor)

    Damak zevkimize göre baharat, ketçap, yoğurt veya limon ekliyoruz.

     

    Birden fazla baharat kullanacaksın hepsinden azar azar koyun,

    Yağı fazla kaçırmayın,

    Baharat fazla gelirse bol bol limon sıkın,

    Plastik bardakta servis edin,

    Sıcak tüketin.

     

    Not: 400gr donmuş mısırla 3,5 - 4 plastik bardağı doldurabiliyorsunuz. Mısırı seviyorsanız, ailecek yemeyi planlıyorsanız marketten değilde toptancıdan almanız iyi olacaktır. Markette 400gr mısır +-3 lirayken toptancılardan 2 kilo mısırı 5 liraya alabilirsiniz. 2 kilo donmu mısır ==> 20 plastik bardak.


    arbeit macht frei
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    O Şimdi Astek
    deja-vu
    deja-vu's avatar
    Kayıt Tarihi: 07/Aralık/2007
    Erkek

    çizikk.Yarın bi markete gideyim:D


    Almanya Fatihi
Toplam Hit: 4473 Toplam Mesaj: 34