Bulgar Plakalı Araç İle Kaza Yaptım
-
Müşterinin aracını teslim ederken ana yolda giden Türk plakalı bir araca çarptım. Hata bendeydi eyvallah. Bulgar biraz Çingenelik yaptı ama onda darbeyi tampon yediği için pastayla hallettik. Türk plakalı araçta çamurluk gömüldü ama vakumla çekilir.
Yabancı plakalı araç olduğundan polis çağırdık tutanak tutun dedi gitti. Yeşil sigortası varmış halledilir dedi polis.
Şimdi prosedür nasıl olacak ? Bulgar memleketine bastı gitti. Türkle konuşup anlaşalım hiç kaskoya girmeyelim mi diyeyim ? Zira kaskoya girerse o çamurluğu komple söküp sıfırı takarlar.
-
sende göçükçüde kendin yaptırsan müşteriyede hiç haber vermesen iyi olmazmı ??
maslak sanayide bolca varlar boyasız göçük gidericiler. -
mkyb bunu yazdı
Müşterinin aracını teslim ederken ana yolda giden Türk plakalı bir araca çarptım. Hata bendeydi eyvallah. Bulgar biraz Çingenelik yaptı ama onda darbeyi tampon yediği için pastayla hallettik. Türk plakalı araçta çamurluk gömüldü ama vakumla çekilir.
Yabancı plakalı araç olduğundan polis çağırdık tutanak tutun dedi gitti. Yeşil sigortası varmış halledilir dedi polis.
Şimdi prosedür nasıl olacak ? Bulgar memleketine bastı gitti. Türkle konuşup anlaşalım hiç kaskoya girmeyelim mi diyeyim ? Zira kaskoya girerse o çamurluğu komple söküp sıfırı takarlar.
kaskoya girerse ayrı bir dert.
Aranızda konuşun hal edin bence.
-
blackstone_tr bunu yazdı
sende göçükçüde kendin yaptırsan müşteriyede hiç haber vermesen iyi olmazmı ??
maslak sanayide bolca varlar boyasız göçük gidericiler.Müşteri yanımdaydı hocam. Türk plakalı araç kendi yolunda gidiyordu zaten. İki tarafında haberi var zaten.
-
Tutanak tuttunuz mu? Bulgar baska bisey dedimi yaptirdiktan sonra? Tutmadiysaniz yaptirdiktan sonra adamda basti gittiyse sikinti olmaz. Kac paralik araba sanki adam bidaha peşine mi dusecek.
Turk musterinede dedigini yap, kaskoya girerse 3-5k hasar kaydi gozukecek bosa de.
Metanet tarafından 29/Nis/19 14:59 tarihinde düzenlenmiştir -
Metanet bunu yazdı
Tutanak tuttunuz mu? Bulgar baska bisey dedimi yaptirdiktan sonra? Tutmadiysaniz yaptirdiktan sonra adamda basti gittiyse sikinti olmaz. Kac paralik araba sanki adam bidaha peşine mi dusecek.
Turk musterinede dedigini yap, kaskoya girerse 3-5k hasar kaydi gozukecek bosa de.
Tutanak tutuldu. Bulgarın ehliyet, ruhsat, sigorta falan her şeyinin fotokopisin aldık.
-
mkyb bunu yazdıMetanet bunu yazdı
Tutanak tutuldu. Bulgarın ehliyet, ruhsat, sigorta falan her şeyinin fotokopisin aldık.
Tamam salla o tutanagi gitsin. Kalsin bi kenarda ama isleme falan sokturma hic.
-
geçmiş olsun mustafa,
Yeşil Kart Sigortası
Türkiye Motorlu Taşıt Bürosu tarafından üretilen Yeşil Kart Sigortası, Türkiye’de kaza yapan yabancı plakalıaraçlar veya yurtdışında kaza yapan Türk plakalı araçların sebep oldukları hasarların karşılanmasını amaçlar. Yeşil kart sigortası ile her ülke sınırında, ülkenin zorunlu trafik sigortasını yaptırma mecburiyeti ortadan kalkar. Yeşil kart sigortası bulunan araç, kaza yaptığı ülkenin prosedürüne göre işlem görür, hasar tazmini buna göre gerçekleşir. Türkiye’de hasar ödemesini gerçekleştiren kurum Motorlu Taşıt Bürosu’dur.Hasar ihbarı MotorluTaşıt Bürosu’na ulaştığında, büro tarafından taraflara bilgi verilir. Gerekli durumlarda büro, hasar tespiti için bir eksper gönderir. Ancak büronun ödeme yapması için yalnızca hasar ihbarı yeterli değildir.bence hiç bi şey yapmana gerek yok. tutanak tuttuysanız sıkıntı yok. yeşil sigortalı aracın sigortası karşı tarafın hasarını karşılayacak zaten -
ehlikeyif bunu yazdı
geçmiş olsun mustafa,
Yeşil Kart Sigortası
Türkiye Motorlu Taşıt Bürosu tarafından üretilen Yeşil Kart Sigortası, Türkiye’de kaza yapan yabancı plakalıaraçlar veya yurtdışında kaza yapan Türk plakalı araçların sebep oldukları hasarların karşılanmasını amaçlar. Yeşil kart sigortası ile her ülke sınırında, ülkenin zorunlu trafik sigortasını yaptırma mecburiyeti ortadan kalkar. Yeşil kart sigortası bulunan araç, kaza yaptığı ülkenin prosedürüne göre işlem görür, hasar tazmini buna göre gerçekleşir. Türkiye’de hasar ödemesini gerçekleştiren kurum Motorlu Taşıt Bürosu’dur.Hasar ihbarı MotorluTaşıt Bürosu’na ulaştığında, büro tarafından taraflara bilgi verilir. Gerekli durumlarda büro, hasar tespiti için bir eksper gönderir. Ancak büronun ödeme yapması için yalnızca hasar ihbarı yeterli değildir.bence hiç bi şey yapmana gerek yok. tutanak tuttuysanız sıkıntı yok. yeşil sigortalı aracın sigortası karşı tarafın hasarını karşılayacak zatenPoliste bunu söyledi hocam ama aklıma takılan husus direksiyonda ben varım diye kasko yaptırıp parasını benden almaya kalkmasın. Ben parası neyse verereyim eyvallah diyorumda tutupta vakumla düzeltilecek 500-600 liralık hasar için bir kaç bin lira vermek istemiyorum.
-
hocam adamın kaskosundan yapılmayacak zaten, yeşil sigortadan yapılacak ödemesini de onlar yapacak tamir firmasına.
kaskodan yaptırırsa onun kaskosu yeşil sigortaya rücu edecek. yeşil sigortadan paraını alacak senlik bir durum yok ortada.
-
ehlikeyif bunu yazdı
hocam adamın kaskosundan yapılmayacak zaten, yeşil sigortadan yapılacak ödemesini de onlar yapacak tamir firmasına.
kaskodan yaptırırsa onun kaskosu yeşil sigortaya rücu edecek. yeşil sigortadan paraını alacak senlik bir durum yok ortada.
Şimdi sonuç olarak ben kendi cebimden mi yaptırayım yoksa daha hiç karışmayayım mı ? Sigorta halleder mi ? Türk plakalı aracın sahibi her şeye açık. Adam nasıl yapılırsa yapılsında işim görülsün kafasında. Anlaşmaya açık.
Hayır daha önce kendi arabamlada kazaya karıştım onda tutanak falan hallettik. Yabancı plaka olunca iş karıştı. Polis bile karar veremedi arkadaşını arayıp sordu ne yapalım diye.
mkyb tarafından 29/Nis/19 15:14 tarihinde düzenlenmiştir