folder Tahribat.com Forumları
linefolder C - C++
linefolder Bulmaca Algoritması

Bulmaca Algoritması

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    efendimiz
    efendimiz's avatar
    Erkek

tuncaxxz bunu yazdı:
    -----------------------------

bulmaca dediğin şeyi açıklarsan. binbir çeşit bulmaca var şimdi

kare bulmaca,çengel bulmaca. petek bulmaca tarzı. algoritmamızı da ona göre kurmamız lazım.

bir de elindeki text dosyasından bir kaç örnek satır verebilirsen iyi olur.

mesela kare bulmaca diyelim. önce bulmaca şablonunu oluştururuz.(önceki mesajların birinde arkadaşın verdiği gibi bişey)

bu şablona uygun(boşluklar saydırılır-o boşluklara uygun) rastgele cevaplar seçilir text dosyasından. (text dosyasındaki satırda (cevap soru) ilk olarak cevap sonrada soru geliyorsa iş çok kolaylaşır )

sonrada sırayla ya da seçilerek sorular sorulur- cevaplar karşılaştırılır.

tam açıklayamadım şimdi. ödevin içeriğini biraz açabilirsen gerek yöntem gerek de örnek kod olarak yardım edebilirim.

çengel bulmaca

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DuPi
    DuPi's avatar
    Erkek

Hocam sonuç ne oldu.

Halledebildin mi? arkadaşların zorlaştırdığına bakma hangi dil ile yazarsan yaz mantık hep aynı.

Muhtemelen C görmüşsündür. yada temel bilgin vardır. o yüzden algoritma geliştirerek çözersin. ilk dediğimi anlarsan yaparsın. delphi ile yaptım. Arada kaldığında Siyah nokta atmak dışında (ilk başlarda) sıkıntı görmedim. kelimeleride farklı tablolarda tut.

2.db //2 harfliler

3.db //3 harfliler gibi

Ne zaman birşey öğrenmek istesem, Birden Vaktim Kalmıyor ?
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DE5TROY3R
    DE5TROY3R's avatar
    Erkek

Sorularıyla birlikte veritabanı paylaşabilecek varmı

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pesimistzombie
    pesimistzombie's avatar
    Erkek
    DE5TROY3R bunu yazdı:

Sorularıyla birlikte veritabanı paylaşabilecek varmı

Ben de istiyorum mümkünse :)

:|
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tugberk
    Tugberk's avatar
    Erkek

Tipik türk eğitim sistemi, tipik türk programlama hocası. Hiç birşey öğretemezler, zaten kendileri de birşey bilmez, yabancı kaynaklardan proje makale çevirir bol bol. Sonra da egosunu tatmin etmek için hiç birşey öğretemediği öğrencilere, boyunu kat kat aşacağını bildiği ödevler verir. Bu irdelenmesi gereken bir psikolojik hastalık bence. Eğer o öğretmen gerçekten birşeyler bilen bir adam olsa böyle ödevlerle kendisini kanıtlamaya çalışmak ve cehaletini örtmeye uğraşmak yerine size gerçekten birşeyler öğretmeye çalışırdı.

İngilizcen varsa şu kaynakları incele, oldukça ayrıntılı analizi var algoritmaların.

http://www.iadis.net/dl/final_uploads/200501C039.pdf

http://www.scss.tcd.ie/disciplines/intelligent_systems/clg/clg_web/ahernevogel06.pdf

ayrıca şurada C ile örnek bir generator var.

http://gtoal.com/wordgames/cross/

Emin ol o hocan'da bu algoritmayı kendisi üretemez. Konu gizli olsaydı xx üniversitesinin (TR nin en iyilerinden) xx hocalarının bana email ile sorduğu komik sorulardan örnekler verirdim. Bu tip adamları çok iyi tanıyorum.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sscheme
    Sscheme's avatar
    Erkek

Tugberk bunu yazdı:

Tipik türk eğitim sistemi, tipik türk programlama hocası. Hiç birşey öğretemezler, zaten kendileri de birşey bilmez, yabancı kaynaklardan proje makale çevirir bol bol. Sonra da egosunu tatmin etmek için hiç birşey öğretemediği öğrencilere, boyunu kat kat aşacağını bildiği ödevler verir. Bu irdelenmesi gereken bir psikolojik hastalık bence. Eğer o öğretmen gerçekten birşeyler bilen bir adam olsa böyle ödevlerle kendisini kanıtlamaya çalışmak ve cehaletini örtmeye uğraşmak yerine size gerçekten birşeyler öğretmeye çalışırdı.

Emin ol o hocan'da bu algoritmayı kendisi üretemez. Konu gizli olsaydı xx üniversitesinin (TR nin en iyilerinden) xx hocalarının bana email ile sorduğu komik sorulardan örnekler verirdim. Bu tip adamları çok iyi tanıyorum.

Cukk diyorum Tuğberk hocam

Adam sınavda karşımıza geçti diyalog aynen böyle

+ Nasıl sorular (i.ne gülüşüyle)

-Çok zorrrr hocammm

+ Hehehehe ben hazırladım

aynı şahıs bi ödev konusunda da submit oranının %40 larda kaldığını öğrendiğinde de "Hehehehe ben hazırladım" tepkisi vermişti. Sonra ben hazırladım dediği soruları netten bulmuştuk.

Bütün mesajlarım ve konularım BSD Lisansı"yla lisanslanmıştır.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EnableTurk
    EnableTurk's avatar
    Erkek

elimizdeki text dosyası ile(sözlük) ile random bulmaca üretmemiz isteniyor.

derken 

türlü türlü olabilir hocam, açıklaması yazar tek satırlık sana hangi kelime olduğunu sorar vs. vs.

sen gazetelerdeki bulmacayı söylemiyorsun zannedersem arkadaşlar yanlış anlamış ? 

yolun açık ve aydınlık olsun ferdi baba.
Toplam Hit: 9891 Toplam Mesaj: 28