folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Bunlar Gerçek Mi ? AKP Nin Siyasi Yalanları :S

Bunlar Gerçek Mi ? AKP Nin Siyasi Yalanları :S

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DEVSIRME
    DEVSIRME's avatar
    Erkek
    AKP, özellikle büyük şehirlerin ilan panolarına afişler asmış, sırıtan suretler... Milletin gözünün içine baka baka yalan söylüyorlar. Faturaları görüp de çıldırmayan varsa içinizde, alın elinize eski-yeni faturaları, yakın bi cigara, arkanıza yaslanın.

Başlayalım mı? “4,5 senedir doğalgazı zamsız ödüyorum... Yola devam...”2002’de doğalgaz 225 bin lira idi, şimdi 525 bin lira. Yüzde 134 artmış.  “4,5 senedir elektriği zamsız ödüyorum... Yola devam...”Eylül-2002 tüketim miktarı 538 kwh olan faturaya 42,84 YTL ödemişim. Haziran-2007 Tüketim miktarı 553 kwh olan faturaya 20 Temmuz’da 86,65 YTL ödeyeceğim. Artış yüzde 115. “4,5 senedir suyu zamsız ödüyorum... Yola devam...”Kasım 2002’de 10 m3’e kadar metreküpü 57 Ykr, Haziran-2007’de metreküpü 1,13 YTL, artış yüzde 100 Kasım 2002’de 11-30 m3 arası 1,01/ m3 YTL, Haziran-2007’de 2,91/m3 YTL, artış yüzde 300. Bak, iyi niyetli olduğumdan, posta caddesinde 60 YTL’ye satılan doğalgaz saati için aldıkları 300 dolar haracı, 50 YTL’ye satılan kartlı su sayacına aldıkları 300 YTL haracı, hangi partiye yüzde 30 “hibe” olarak verildiğinden hiç bahsetmiyorum bile. Şimdi fesadın biri çıkıp sayaç işini “Dünür Albayraklar” yapıyor diyebilir, aman ha...cıs. “4,5 senedir ekmeği zamsız ödüyorum... Yola devam...”Ekim-2002’de 230 gr ekmek 150 bin liraydı (15 Ykr), şimdi 150 gr ekmek 500 bin (50 Ykr). Yani 2002’de 1 kg ekmek 600 bin iken, şimdi 3.500, yani tam tamına 6 kat artmış. “Kira öder gibi ev sahibi oldum... Yola devam...”2002’de kiralar ortalama 350 idi, 2007’de oldu 700. 700 bin taksiti en az 20 sene ödeyecek. Aldığı maaş 800. Eh 100 lirayla bol bol geçinir artık. 20 yıl sonra ev olacak harabe. Garip de seviniyor “kiradan kurtuldum” diye. Elindeki 30 milyar parayı kaptırdığı da cabası. “Okul kitaplarını bedava alıyorum, Yola devam...”Evet haklısınız, misyonerler de bedava kitap dağıtıyor. Dağıttıkları kitapları okutan bir tek öğretmen yok. Yardımcı kitaplarla idare ediliyor. “Hak din İslam’dır” ibaresinin çıkarıldığı, “Budizm, Hristiyanlık, yahudilik, putperestlik, mecusilik, atesizlik...” gibi dinlerin, İslam ile eşit mesafede anlatıldığı bir kitabı okutmak için Din dersi hocasının, İmam Hatip’ten değil, Kasımpaşa-Heybeliada Ruhban okulundan mezun olması gerekir. Bütün bunları açıklayabiliyorum da, şu afişi anlayamadım.Bir öğrenci resmi var... Hanım hanım gülümsüyor...“Önümdeki engeller kalktı... Artık okula rahatça gidiyorum... Yola devam...” Allah Allah, bunlar “namusumuz” deyip, “bu sadece yüzde 1’in sorunu” şeklinde kıvırdıkları başörtüsü meselesini hallettiler de benim mi haberim yok? Bu afişi anlayan varsa lütfen bana da anlatsın. Bana göre, AKP afişlerinin en anlamlısı da şu.Tayyibin oldukça makyajlı hali konmuş afişe. Yalvarıyor... “...Birlikte başardık... Yarım bırakma...”Bunu okuyunca ne yalan söyleyeyim, aklıma, “Delikten süpürmeyin, kullanın, yarım bırakmayın” lafı geldi. Benimki de fesatlık işte. Aldırmayın. Uzattık galiba? Kısa keselim. Evet 4,5 senedir bunlar iktidarda. 4,5 senedir yalan söylüyorlar. Haklarını yemeyelim, bunların zamanında artmayan şeyler de oldu.Mesela işçi, memur maaşı.Mesela çiftçinin ürün fiyatı.2002’de 350 bin olan buğday fiyatı, Allah var, hiç artmadı.

Fesatlık edip de, 2002’de 3 kilo buğday ile bir litre mazot alınabilirken, 2007’de 8 kilo buğdayla ancak bir litre mazot alınabiliyor, demeyin, olur mu?

not : görmüyor musun gibi şeyler yazmayın çünkü 15 yaşındayım ve bunlar takip edecek kadar yaşamadım yaşamış olsam bile bilinçim yoktu, büyüklerime soruyorum bunlar gerçek mi ?

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HaYVaN
    HaYVaN's avatar
    Erkek
    Valla millet madem akp'ye bu kadar yüklendi, ben oyumu akp'ye vericem bu sefer :|
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sigortacı
    DJ_Alper
    DJ_Alper's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası
    Erkek

HaYVaN bunu yazdı:
    -----------------------------
    Valla millet madem akp'ye bu kadar yüklendi, ben oyumu akp'ye vericem bu sefer :|

zaten ordan kazanıyor ya şu mahkeme davası açılmasaydı akp nin oyları düşüşdeydi 

Sorularınızı cilginsigortaci@gmail.com a yazabilirsiniz cevaplar instagram sayfasında >>>instagram/cilginsigortaci/ █║▌│█│║▌║││█║▌║▌║
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DEVSIRME
    DEVSIRME's avatar
    Erkek

HaYVaN bunu yazdı:

yahu ben soruyom ki bunlar gerçek mi değilmi ? gerçekse gerçek de değise değil :S konuyu saptırmayalım :S

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pompaci
    pompaci's avatar
    Erkek

bu at gözlüğüylen anca yola devam edersin hoca milletin gözünü açmak lazım ya da parmak şıklatsak uyanırlarmı acaba.

edit: gerçek hocam gerçek mayışın %80 i kira elekt. su bilmemneye gidiyo gerisiynende anca 1 aylık ekmek alabiliyon.

bi daha edit: yanlış hocam yanlış yazıyon güncel rakamları koysana ya şimdi baktım iski faturasına 2,15 YTL yazıyo. 

hayat boş pompala çoşşş :):)...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DEVSIRME
    DEVSIRME's avatar
    Erkek
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    amele_2
    amele_2's avatar
    Erkek

gerçek bunlar.

ama bu hükümetten evvel de sanki hiç zam gelmiyormuş gibi gösterilmemesi gerekli. 

Ardından yüz köpek havlamayan kurt, kurt sayılmaz..
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    THT2005
    THT2005's avatar
    Erkek
    Durmak Yok Yola Devam :) Daha SAtılacak Ne kaldı Devlet malı olarak bilmiyorum ama Yakında Burayıda elimizden alıp satmasınlar :) Özelleştiriyoruz çocuklar hadi bakalım herkez Çıkış yapsın :)

Burası Türkiye... Yaşanacak , Yaşanmış , Yaşanan olayların hepsi normaldir.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    karem
    karem's avatar
    Erkek

22/07/2007 5 sene boyunca oylarda azalma olmuş, bu seçimde barajı geçeceği kesin ama tek başına iktidar olacağı muallakta bir parti hayda bire bir başörtüsü kur hükümeti

31/03/2008 9 ay olmuş hükümet ekonomiden dolayı oy potansiyeli yine düşmüşken, bir mahkeme furyası haydi bire halkı birşeye saymıyorlar de yine yükselişe geç

Acaba dünyada bizim gibi eşi benzeri olan bir ülke varmı merak ediyorum.

NE-NEDEN-NİÇİN
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Blackplus
    Blackplus's avatar
    Erkek
    tayyibe laf yok...
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    angels_demos
    angels_demos's avatar
    Erkek
    HaYVaN bunu yazdı:
    sie ya =) anti-akp diye site açıcm aq
Toplam Hit: 3752 Toplam Mesaj: 23