Bunu Yapmadan Önce Bir Daha Düşünün !
-
Telif hakkı, herhangi bir bilgi veya düşünce ürününün kullanılması ve yayılması ile ilgili hakların, yasalarla belirli kişilere verilmesidir. Kısaca, orijinal bir yaratının kopyalanmasına veya kullanılmasına izin verme hakkıdır.
Telif hakkı, genellikle belirli bir süre için geçerlidir. Sembolü çember içinde bir "C" harfidir, © harfi üzerinde bulunduğu yaratının telif haklarının korunduğunu belirtir ve İngilizce "copyright" kelimesini ifade eder.
Telik haklarını hiçe sayan, sanatçının emeğini sömüren bir vatandaşın dahiyane fikri (kafasını bilime yorsaydı muhtemelen nobel ödülü alırdı) :
" İnternetten 24 şarkı indirmek ve paylaşmanın cezasının 1.9 milyon dolar olduğunu biliyoruz. Yapılan hesaplara göre 24 şarkı indirince yasadışı içeriğin yayılmasına yardımcı olduğumuz için sanatçıya 1.9 milyon dolar kaybettiriyormuşuz. Ben Britney Spears' a fena halde gıcık olduğum için onu batırmak istiyorum ve 'blackout' albümünü yasadışı şekilde indiriyorum. Albüm 12 şarkıdan oluşuyor. Yani 950.000 dolarlık bok yemiş bulunuyorum. Şimdi bu albüm klasörünü tutup çöp kutusuna atıyorum ve Britney 950.000 dolar zarara giriyor. Bunu gün boyu yaparsam günde 24 milyon doları zarar verebiyorum. Bir ay boyunca bu işe devam ederek sanatçımızı 720 milyon dolar zarara uğratacağım. Benim gibi 3-5 kişi de aynısını yaparsa bir ay sonra Britney' i piyasadan silebiliriz:) "
BİLİNÇLİ VEYA BİLİNÇSİZ BİR ŞEKİLDE INTERNETTEN DOWNLOAD ETTIĞİNİZ VEYA BENZER YOLLARLA ELDE ETTİĞİNİZ KORSAN YAZILIMLAR VE MP3 DOSYALARI İLE TELİF HAKKI SAHİPLERİNE VE SANATÇILARA VERDİĞİNİZ KORKUNÇ ZARARLARIN BİLANÇOSUNU HİÇ DÜŞÜNDÜNÜZ MÜ?
Bu sorunun cevabını merak etsenizde, etmesenizde bu videoyu izlemenizi şiddetle öneriyoruz...xD
Tıklayınız... http://alkislarlayasiyorum.com/icerik/19021/southpark---telif-hakki
Not: Bu videoda verilen mesaj bir geyik konusu olmamakla beraber, gülmemek için kendinizi kasmanıza hiç gerek yoktur...
-
Evet Lars havuz başında fazladan 3 ay beklemesin diye lisanslı yazılım kullanalım, orijinal albüm ve kitap satın alalım, orijinal dvd filmleri izleyelim.
Judas Priest bile indirmişsiniz :)
-
22 eylül 2009 kredi yurtlar krumunda ilk günüm elimdeki para 155 lira
09.09.2009 kredi yurtlar krumundan ayrılırkenki son param ( -20 ) lira
şimdi düz hesaba kat..
bir albüm 20 lira
hadi onu geç bizim üniversite kitapları bile en ucuzu 8 10 lira
simdi ben nerden para kısmalıyım..
afedersin ama sorun bizde değil
sadece fahiş fiyatlar.tek sorun bu , bu fiyatlar bu kadar pahalı olmasa belki böyle bir şey olmicaktı dimi ?
-
Windows a $
Office b$
Visual Studio c$
Adobe ürünleri d$
Autodesk ürünleri e$
Matlab f$
..
..
Nod32 z$
+
---------------------------
Burdan bayağı bir zararımız olur (Özgür yazılımlarla bedavaya gelir)
Bir albüm 10+ dersek binlerce lira ordan
Bir film 10+ lira dersek birkaç bin de buradan
Kitaplar da korsan olmasın diyorsak birkaç bin de onlara ayırmak lazım
-----------------------------------------------------------------------------------
Hadi yazılımlar tamam, birçoğunun alternatifi ücretsiz yazılımlarla idare ettik diyelim, müzik ve sinema zevk + kültürümüz için ve okuyacağımız kitaplar için binlerce lira harcamak zorundayız. Diğer ülkeleri bilmem ama Türkiye'de bu olay biraz zor oturur. Ekonomik koşullar korsanı zorunlu kılıyor..
-
Doların kuru bugün 1.46 lira. 219 dolar 320 lira civarında bişey yapıyor. Askari ücret 693 lira, vergiler düşüldüğünde kalan para 496 lira (cık). Ortada bi mantıksızlık,saçmalık yokmu? Asgari ücretle çalışan bi adam win7 kullanamayacaksa, burada bazı şeyler yolunda gitmiyor demektir :) Kendi kendimizi kandırmayalım. Kimse vatandaşdan, maaşının yarısını windows ve saz ekibine vermesini beklemesin :)
-
eexper bunu yazdı:
-----------------------------Doların kuru bugün 1.46 lira. 219 dolar 320 lira civarında bişey yapıyor. Askari ücret 693 lira, vergiler düşüldüğünde kalan para 496 lira (cık). Ortada bi mantıksızlık,saçmalık yokmu? Asgari ücretle çalışan bi adam win7 kullanamayacaksa, burada bazı şeyler yolunda gitmiyor demektir :) Kendi kendimizi kandırmayalım. Kimse vatandaşdan, maaşının yarısını windows ve saz ekibine vermesini beklemesin :)
-----------------------------şimdi güldüm gece gece
aylık maaş 800 lira..
doğalgaz 100 Lira
Elektrik 75 Lira
Su 75 Lira
Telefon 40 Lira
İnternet 59 Lira
Çocuğa aylık harçlık 100 Lira
hesaplarsak
400 Lira
319 lirada Win 7 Desek.. ımm bu adamın mutfak masraflarına sadece 81 Lira kalıyr..Peki bu adamın kirası yok mu vardır elbet..Ee olmasın diyelim 81 Liraya bu adam ne yapcak 1 ay boyunca ben öğrenci olduugm halde bu paranın 2 katı ile ancak 2 hafta geçinebildim..Biraz mantıklı konuş usta..Yeme bizi entellektüelite ile..
-
en güzelimi ben yapıyorum ttnet müzik den beleş indiriyorum lisansını siliyorum ve dağıtıyorum miss gibi polis evimi bassa bulaacğı ttnet ten indirdiğim müzikler :G
+ olarak herşey de böyle lisans sorunu orjinal vs vs biticek bu hikaye
internet üzerinden yapılan herşey bedava olucaktır ki zaten sanatçıkar çıktıkları konserler ve extralar ile birlikte emin oldun parayı götürüyor =)
bu olay daha da sıkıştırılırsa en kötü ihtimal hepimiz linux a geçer açık kaynak kullanılırz
nolur bu sefer?
microsoft batar , linux coşar
vb batar , smf coşar
gibi şeyler tekerürür eder =)
param varsa sevdiysem basarım parasını alırım zor bişi deil ama en ufak şey için bile para ödiyceksek bu sefer hiç birşey almayız kazanana da kazanamaz bu sefer
-
eexper bunu yazdı:
-----------------------------Doların kuru bugün 1.46 lira. 219 dolar 320 lira civarında bişey yapıyor. Askari ücret 693 lira, vergiler düşüldüğünde kalan para 496 lira (cık). Ortada bi mantıksızlık,saçmalık yokmu? Asgari ücretle çalışan bi adam win7 kullanamayacaksa, burada bazı şeyler yolunda gitmiyor demektir :) Kendi kendimizi kandırmayalım. Kimse vatandaşdan, maaşının yarısını windows ve saz ekibine vermesini beklemesin :)
-----------------------------aynen katılıyorum
-
Onlar cd,dvd fiyatlarını normal insani fiyata çektilerde biz mi almadık..Ne sanıyosalar kendilerini birde pişkin pişkin korsana karşı çıkıyolar =) Bu ülkede Serdar Ortaç,Demek Akalın vs.. gibi insanlar 3-5 mikindirik şarkıyla lüks yaşamlar yaşayabiliyosa insanlar bunu görüpte nahhh orjinal kullanır.
-
Korsan Kullanmayan Bizden Değildir...
Korsana Karşı Olanlara Karşıyız... (Xp Suresi 29. Ayet)
-
Kesinlikle korsana tapıyorum. millet kitap okumasın diye kitapları Lüx sınıfında vergilendiren bir devlette korsan kitap satılması kadar güzel bişey olamaz bence, bu sadece kitap için geçerli değil Müzik ve Film piyasası içinde geçerli, bir kişi sanatçıysa eğer derdi BMW almak değil insanlara seslenmek olmalıdır bu yüzdende korsan mükemmel birşey. Tekrar söylüyorum korsana tapıyorum.