folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Bunuda Gördük Cenaze Namazında Hakkını Helal Etmedi

Bunuda Gördük Cenaze Namazında Hakkını Helal Etmedi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mclaren
    mclaren's avatar
    Erkek
    Kutengri bunu yazdı

Madem etmeyip türlü çirkeflik yapacan gitmezsin cenazeye olur biter.Sonradan da gidersin oğlundan çoluğundan çocuğundan istersin paranı olur biter.

Oyle bir adamin cocugundan ne beklersin ki..

Ot koku ustunde bitermis..

Siz arkadaslarimdan rica ediyorum lutfen sirk, hayvanat bahceleri veya gosteri havuzlari denen o iskence kamplarini ziyaret etmeyin , ettirmeyin. Ozgurluk sadece insanlar icin gecerli bir kavram degildir. --------------------------- SINCE 2001 TILL FOREVER TBT Güçlü bir halk lidere ihtiyaç duymaz. E.Z
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    joe_black
    joe_black's avatar
    Erkek
    cem-engine bunu yazdı

ah ah kimse de demez ki aga etse ne olacak etmese ne olacak diye

müslüman hocam bunlar. ölünce ahiret diye bi yere gidilecekmiş. kıyamet günü falan var.

bknz: http://tr.wikipedia.org/wiki/Ahiret

http://tr.wikipedia.org/wiki/M%C3%BCsl%C3%BCman

http://tr.wikipedia.org/wiki/%C4%B0slam

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaTRiXe
    MaTRiXe's avatar
    Erkek

müridler bazılarınız etmeyecekse cenazeye gitmesin demiş bakın her cenaze namazında sorulur hakkınızı helal ediyor musunuz diye esasında yeşillik olsun diye sorulmaz bu soru ama burada böyle olmuş

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    siganfu
    siganfu's avatar
    Erkek

adam haklı. olen sahisın helallik alma gibi bir şansi yok. ama çocuklarinin veya yakınlarının adamin zararini karşilayip telafi etme şansı var. adam cenazeye gitmeyip yiede içinden hakkını helal etmeyebilirdi. o zaman olen kişinin yakınlarının hatayi telafi etme şansı olmazdı.
    bence gerçek  müslümanlık budur. her olen badem gözlü oluyor cenazelerde malesef.
    bence bu şekilde yapilirsa ornek olur ve insanlar yaşlandiklarinda bii kendilerini sorgular hatalarini telafi etmeye çalışır. kimse bu şekilde gömulmek istemez.

videoyu izleyinceben bile ister istemez düşüdüm böyle ağir bir şekilde birinin canını yaktımmı diye...

yukaridaki yazdiklarim müslümanlar için geçerli.

ateyiz kardeşlerimizinde bildiğim kadarıyla buna bnzer karma olayı var. öbür dünya olmadiği için bu yaşarken olan versiyonu tabiki:)
    onların olayıda iç huzuru bulmak için.cnbc_e de bir dizi vardi bununla ilgili ismi aklıma gelmedi.

Elin ekmeği ile yaşayan kurt kahrolsun, Boynunda tasma izi taşıyan kurt kahrolsun, Kar yağmış dağlarına, üşüyen kurt kahrolsun, Kahrolsun kurt postunu giyen yalancı kuzu,Dağıtanlar kahrolsun kurt sesli ordumuzu
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kaan
    Kaan's avatar
    Erkek

Bazen haklı olsan da böyle hayvanlıklar yaparak haksız duruma düşebiliyorsun.

Benim bir yakınım ölecek cenazesinde böyle birşey yapacak hastanelik edene kadar döverim. Senin hayvanın gitmiş üzgünsün sinirlisin o adamın çocuklarının babası, kadının da kaç yıllık kocası ölmüş. Yeri orası değil. 7si geçer, sonra gidersin uygun bir dille söylersin.

Videoyu izlerken içimden seni de ... hayvanlarını da... dedim ister istemez

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bolvadinli
    Bolvadinli's avatar
    Erkek

Benim sorguladığım nokta şu; madem hakkını helal etmeyen insanlar orada fikrini söyleyemeyecek,

neden imam soruyor; "hakkınızı helal ediyormusunuz" diye?

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    slmarlq
    slmarlq's avatar
    Erkek

Bana Kameranın Orada Bulunmasıda Şüpheli Geldi. Yada Bi ARkadaşı Cep Telefonuylada Çekmiş Olabilir.

Ayrıca İmam Sordugunda Hakkınızı Helal Ediyormusunuz Diye. Adam Etmiyorum Dediğinde İmam Hiç Tınlamadı Bile Cenazeye Devam Etti.

Ben Orda İmamın Adamı Ve Ölünün Oğlunı Çağırıp Problemi Çözmesini Beklerdim.  Bİzim Burada Bi KAdın vefat Etti. Evlatları Kapı Kapı Bakkal Bakkal GEzdi Annemin Borcu Varmıydı Size Varsa Ödeyelim Diye.

Bu zamanda en çok azraile güveneceksin.En azından niyeti belli...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Daniel-Koo
    Daniel-Koo's avatar
    Erkek
    ona bakarsaniz genelde cenazelere taniyan tanimayan sohbeti veya olen kisinin nasil biri oldugunu bilmeyen insanlar gelir, imamin nasil bilirdiniz? sorusuna genellikle iyi bilirdik derler.

bu yanlis. durust olmak gerekiyor adam hakli eder/etmez. yaptigi tek hata namaza durmamasi. Daniel-Koo tarafından 30/Kas/12 10:14 tarihinde düzenlenmiştir

ne diyon?
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CnkGn
    CnkGn's avatar
    Erkek
    aliyk bunu yazdı

Sabah sabah yarıldım ya hahahahha :D Ölüsünü yıkıyanın .. :D

yo yo yo 1-4-8-3 to the 3 to the 6 to the 9 representing the abq. what up biaatch! leave at the tone...
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Katran
    Katran's avatar
    Erkek

Aslında imam ahirette hesaplaşırsınız diyerek eksikliğini göstermiş. Cenaze namazından önce meftanın çocuklarıyla konuşup hak hukuk mevzusuna girip, babalarının alacağı yada vereceği var ise buna sahiplenmeleri gerektiğini söylemeliydi. Hakkını helal etmeyen adam öfkeli ve hakkını helal etmeyebilir. Üslup yanlış olabilir ama göründüğü kadarıyla orada herkeste bi yanlışlık var. Bu saatten sonra musalla taşında yatmakta olan adamın gelip de helalleşme durumu yok ve eğer kabrinde rahat etmesini istiyorsa çocukları bu adamın hakkını vermeli. 
    Kul hakkıyla ölmeyi Allah kimseye nasip etmesin. 

Ortak atın beli kırık olur!.
Toplam Hit: 5443 Toplam Mesaj: 41