Buroya Telefon Sistemi Kurmak?

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Olgunisik
    Olgunisik's avatar
    Kayıt Tarihi: 11/Ocak/2010
    Erkek

    Santral için;

    Telesis markasıda var. Karel türkiyede satışta 1. ci sıradadır, telesis ise ikinci sırada. Telesis in nano serisi var. Telefon makinesinin içine santral sokmuşlar. Diğer duvara monte edilenler kadar da iyi ve özellikli bir mal. Tesisat çekme derdin olmaz. Ne alırsan al IP santral olsun ama. Ayrıca tüm kartları dahil olsun.Mesela ıpm20 santral genişleme yuvalarına sahiptir ve istediğin şekilde konfigure edilir. Satıcılar fiyatı düşük tutmak için bu özelliği söylemeyi unutabiliyorlar ve sonradan fatura çıkarıyorlar. Santral ilk hali ile işini görmeyeceğinden mecbur alıyorsun. Tüm lisanslarıda iste, lisanslarda da benzer durum sözkonusu. Mesela telesis santralleri arayan numarayı gösterme özelliğine sahiptir ama bu özelliği kullanmak için parayla lisans alman gerekir. Lisansları sonradan almak daha pahalıya gelir. Hiç kullanmayacağını düşünsen de mutlaka 3-5 tane sip lisansıda al. Santralin direkt dünyaya açılıyor ve internet olan her yerden iç hat görüşmesini bedavaya yapabilmeni sağlıyor.

    Karelde 4 portlu ve sonraki 16 portlu olanı var. Sana 5 port (2 harici+3dahili) lazım. Ben 4 portlusunu kullanıyorum, memnunumda. Önerim http://www.karelteknik.com/index.php/karel-ipm20/

    Telesis de nano serisi var. ilk çıkan modeli http://www.telesis.com.tr/telesis.php?ID=01-06 ve ikinci çıkan modeli http://www.telesis.com.tr/telesis.php?ID=01-05 Gördüğün gibi telefon makinesi içerisine santral koymuşlar. Kullananlar var ve memnunlarda.

    Telsis telefonlar için;

    Bu santrallere her türlü telsiz telefonu bağlayabilirsin. Sip lisanslı IP santral alırsan ki mutlaka al sip telsiz telefonlar bile kullanabilirsin. Para sorunun yoksa dect kullanabilir, dect istasyonunun olduğu her herden santralin iç hat numarası olursun. Mesela bir tane dect baz istasyonu evine, bir tane adliyeye (Gülme, birçok adliyede gayri resmi olarak kullanılıyor) yada canının istediği yere kurarsın sonrada el cihazı ile iç hat numarası gibi kullanırsın. Dect in en berbat tarafı pahalı olmasıdır.

    Senao ve uzun mesefeli ccihazlardan uzak dur zira dinlenmesi çoook kolay. Bilen biri internette satılan 70-80 dolarlık bir cihazla dinler.

Toplam Hit: 3056 Toplam Mesaj: 12