folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Burs Başvuruları Hakkında

Burs Başvuruları Hakkında

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    scaryhim
    scaryhim's avatar
    Erkek

merhaba arkdaşlar. malum çoğumuz bu sene Öss ye girdik. veya çoğumuza Öss girdi diyebiliriz;)

Anlatmak istediğim şu ki iyi burs alan arkadaşlar burs aldıkları yerleri söyleyerek bize yardımcı olurlarsa süper olur.

Her türlü başvuruyu yazabilirsiniz...

Tarikatın Avukatı alicancicek@gmail.com
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ferhatmartin
    ferhatmartin's avatar
    Erkek
    abicim girip arıcan google dan ilk önce. herkes her bursu bilmiyo ne nimetler var. ama ilk yıl başbakanlık favoridir. daha sonraki sınıflarda koşullu burslar var sınavlı burslar var. adam mesela 4. sınıf mak. müh öğrencilerine veriyo sadce mesela. sonra kırıkkaliler derneğini bul ankarada benim arkadaşım ordan burs alıyor.istanbulda okuyor. kırıkkaleli :D sonra gideceğin şehrin belediyesine başvvur ama ilk yıl çok zorlamana gerek yok çünkü transcript yok bişi yok. maddi durumun hiç ii değilse nere başvursan verirler. ama tavsiyem ortalaman falan ii olursa transcriptini al git 1. yılın sonunda daha sağlam oluyo bi de hangi bölüme gideceksen dernekleri var onların onları kovala. zaten okulun ilk haftası öğrenersin onları. takma kafana keyfini çıkar. hadi kolay gele
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PeTaL
    PeTaL's avatar
    Dişi
    cok ayrıntısını bilmiorum ama cevremdekilerden duydugum kadarıyla yurtkurun bursu var 12 ay boyunca verio kesilmio yanlıs hatırlamıosamda 130 yada 150 ytl werio bide eger istanbuldaysan ibb b ursu war o da bu sene muhtemelen 100 ytl olur 80>90 die gitti 2 sene ust uste baskada bilmiorum=) bolumlere gore ito falanda burs werio takip etmek lazım bide tegv war ama o bursu almak için okuldan seni oneriolarmı öle bişi war yanlıs hatırlamıosam bide onu alırsan  dier bursları alamıosun ama 250 ytl di galba biraz kararsız konustum ama en azından fikir olur

rüyaları gerceklestirmenin en guzel yolu uyanmaktır
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Frosttear
    Frosttear's avatar
    Erkek

tev bursu alıyorum ben gecen sene 200 dü bu sene 240 ytl...

ama bölümden bir tek ben alıorm şanslıyım valla oldukca bukonuda...

sık sık takip et bölümün panolarını fln haberin olur ozmn tevden...okula gelirler 2-3 kişilik bir mülakat sınavı olur soru sorarlar sana adam gibi cevabını verirsin cıkarsın okadar...sadece mülakat var ama soruları var işte kiminle kalıorsun ananın babanın yıllık geliri abin varmı okuormu gbisinden...saten önbaşvuru formu doldurman gerek ondan once ...ordaki soruları soruolar...ilk sene şansına tutturursan alırsın...dier senelerde almak istersen ya hic dersin kalmıcak yada kalıcak ama 3 ten fazla dersin olmayıp 2.5 not ortalamasının üstünde olucak dip notun...

başbakanlık var 150 mi ne veriordu genelde cogu kişiye cıkıor bu kacırma derim...

herşehirin dernekleri vardı nerde yaşıorsan kayserililer derneği yok edirneliler derneği vs bir ugra derim...

arkadaşın dediği gibi ito gibi ekonomik kuruluşlarda burs verior ama ornegin ito bildigim kadarıyla ekonomi ile ilgili bir bölüm okuyanlara verior...ticaret odalarına bakabilirsin yani...

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    scaryhim
    scaryhim's avatar
    Erkek
    Frosttear bunu yazdı:
    -----------------------------

tev bursu alıyorum ben gecen sene 200 dü bu sene 240 ytl...

ama bölümden bir tek ben alıorm şanslıyım valla oldukca bukonuda...

sık sık takip et bölümün panolarını fln haberin olur ozmn tevden...okula gelirler 2-3 kişilik bir mülakat sınavı olur soru sorarlar sana adam gibi cevabını verirsin cıkarsın okadar...sadece mülakat var ama soruları var işte kiminle kalıorsun ananın babanın yıllık geliri abin varmı okuormu gbisinden...saten önbaşvuru formu doldurman gerek ondan once ...ordaki soruları soruolar...ilk sene şansına tutturursan alırsın...dier senelerde almak istersen ya hic dersin kalmıcak yada kalıcak ama 3 ten fazla dersin olmayıp 2.5 not ortalamasının üstünde olucak dip notun...

başbakanlık var 150 mi ne veriordu genelde cogu kişiye cıkıor bu kacırma derim...

herşehirin dernekleri vardı nerde yaşıorsan kayserililer derneği yok edirneliler derneği vs bir ugra derim...

arkadaşın dediği gibi ito gibi ekonomik kuruluşlarda burs verior ama ornegin ito bildigim kadarıyla ekonomi ile ilgili bir bölüm okuyanlara verior...ticaret odalarına bakabilirsin yani...

abi süpermiş de istanbulda bi öğrenci olarak yaşamak? ne zorlukta LÜTFEN tecrübelerinizi paylaşın her türlü,

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ferhatmartin
    ferhatmartin's avatar
    Erkek
    istanbulda öğrencilik mi??? vala çok paran gider. Bide hangi bölümü düşünüyorsun onuda yaz ona göre konuşalım. sözel bölümse kitaba çok para verebilirsin yok sayısalsa teknik bölümse falan ozalite fotokopiye kırtasyıye çok paran gider. sen hangi bölümleri yazan onu söle ona göre yorum yapalım. bide istanbul zor şehirdir. ankaraya kırıkkaleye benzemez. ama bende ankaradan geldim istanbula öğrenci olarak. kırıkkalede de yaşadım. ankaradan gelenler memnun. ankara durgundur. istanbul hareketli. istanbulda en az 25 kızılay var.tehlikeside vardır. ama hangi ünide okuyacağına bağlı. ev kiraları tavan yapar istanbulda. kırıkkalede 80 ytl lik ev burda 400 ytl dir (kira). 400 iyimser rakam. dediğim gibi hocam çok paran gider. küçük şehirde okumak bu yüzden avantajlıdır. paran cebinde kalır, zorlanmazsın fazla. ama istanbulda kira ödemekten yemek yiyecek paran bile kalmayabilir. ama istanbul her şeye rağmen güzeldir bunuda unutmamak lazım. takarsın hatunu koluna basar gidersin moda'ya içersin çayını 2,5 ytl den (ince belli) sonra içine oturur o 5 ytl bakarsın denize, soğuk su gibi gelir. İstanbul bu anlatmakla bitmez. işte istanbul adamı şair yapar böyle. uzattım biraz af ola artısıda vardır eksiside. yolun artılardan yana olsun gözüm. kolay gele
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    scaryhim
    scaryhim's avatar
    Erkek

Evet haklısın ama Ben İstanbula aşık olmuşum bi kere Nasıl vazgeçebilirim?

Hukuk Tercih etmeyi düşünüyorum. İstanbul üni gelio gibi,

ayrıca ilk tercihten girenlere burs imkanı gibi bişey varmış bilgisi olan var mı?

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    oRJiNaL
    oRJiNaL's avatar
    Erkek
    scaryhim bunu yazdı:

Evet haklısın ama Ben İstanbula aşık olmuşum bi kere Nasıl vazgeçebilirim?

Hukuk Tercih etmeyi düşünüyorum. İstanbul üni gelio gibi,

ayrıca ilk tercihten girenlere burs imkanı gibi bişey varmış bilgisi olan var mı?

bilidğim kadarıyla ibb geçen sene ilk 4 tercihinden birini kazanana burs veriyodu. tam emin değilim ama öle bi şeler vardı.

Ne geçmiş vardır ne gelecek sonsuz bir "şimdi" vardır hiç bitmeyecek.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sevenyourdesires
    sevenyourdesires's avatar
    Erkek

Uzun zamandır foruma mesaj yazmıyordum, ama bakalım burs konusunda size biraz yardımcı olayım :)

Evet arkadaşlar bur dediğiniz zaman öncelikle mutlaka kredi ve burs başvurusunda bulunmanız gerekli. Burs şansını mutlaka deneyin, olmassa kredi alın çünkü eğer istanbuldaysanız paraya çok ihtiyacınız olacak. Şimdi burs alırken dikkat etmeniz gereken hususlar :

1) Belediyelerden burs alın. Başka yerden burs almama şartları olmasına rağmen alın kesinlikle araştırıp kesmezler :) İçiniz rahat olsun hatta aynı anda 5 belediyeden alan arkadaşlarım var rekor budur ben ikide kaldım .

2)Devlet üniversitelerinde burs imkanı çok sınırlıdır. Alırsan devlet bursu vs alıp almadığına bakarlar gıcık bir durumdur yani uğraşmanızı bile tavsiye etmem.

3)İstanbul ticaret odasından burs alıyorsanız yakalarlar, kredi bile yasaktır sakın denemeyin boşuna uğraşırsınız. Başıma geldi ordan biliyorum :)

4)İllaki alacam diyorsanız masonlar ve rotaryden alın onlarında karışmadıklarını duydum. Ama masonlar geçen yıl vermiyordu bu yıl verebilirler her ayın ilk para günü toplantıları var rotary de böyle 120 ytl veriyorlar bi uğrar paranızı alırsınız öyle dedikleri gibi bi beyin yıkama fln yok alın paranızı gidin :D

Daha fazlasını yazardım ama durumum şu an el vermiyor alkolu fazla kaçırmak üzereyim neyse takılın

steel slaughter
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Gastarbeiter
    ExcaliburTBT
    ExcaliburTBT's avatar
    Erkek
    sevenyourdesires bunu yazdı:

Daha fazlasını yazardım ama durumum şu an el vermiyor alkolu fazla kaçırmak üzereyim neyse takılın amına koyayım bu arada ben orospu çocuğuyum haberiniz ola

Harbiden fazla kaçırmı$sın ak.

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Frosttear
    Frosttear's avatar
    Erkek

gözün korkmasın istersen herşehirde yaşarsın dogrudur modada bir cay 2.5 ytldir ama icme sende modada cayını git rıhtımda biryerde ic 500 e haydarpaşanı seyret...

nse ev kiraları yüksektir biras dogru dior arkadaş ama yurtta kalırsın ilk sene daha sonraları da 3-4 kafadar arkadaş eve cıkarsınız bu okadar zor deil...kendinize uygun biryer elbet bulursunuz...

mutlaka ama mutlaka kendi geldiğin memleketin belediyesine bak...vardır onların kirli cıkısı demedi deme...

ibb yede bir ugra...sanırım istanbullu olman gerekiordu yada istanbulda mı okuman gerekiordu hatırlamıorum şartlarını daha iyi bilen yazar ama ibb dede bir şansın olabilir

tev i ihmal etme bakarsın tutar ve cokda güzel bir durum bana 250 300 kişi arasından tuttu...tüyo: kimsede ugraşmaz tevle 1ncisi kalkıp bölümün oraya gitmek koyar biras tembelliktir, ayşe ile ahmet ile kantinde laflamak 15 dkka yürümeye tercih edilir senyapma zorla biras kendini...mülakatta kendine güvenerek cevap ver korkarak cevap verme ama artislikte yapma...kısa öz cevaplar yeterlidir...birde gercekten durumun idare edilebilecek şekildeyse vermeyebilirler...benimde şans işte...

burs şartlarını iyi okuyun...sonra tufaya gelmeyin bak demedi demeyin...

birsürü vakıf var burs veren...hele istanbulda okuyan kişilere daha cok imkan var bu konuda...turkstudent.com mu neydi(aratırsın googledan) orada cogu burs veren kuruluşu bulabilirsin...

ticaret odalarıda genelde ekonomi ile ilgili bölümlerde okuyanlara verior burs...ama bir bak sitelerine vakıflarına...belki hukukculara da veren bir ticaret odası vardır ama sanmıorum...

unutmadan arkadaşın dediği burs ve krediye başvurmak istiorum die bir secenek var tercihlerinizde ona kaydolun eğer burs deil kredi vs tutarsa almassınız olur biter...ama bakarsınız burs tutar...eminimki zorlarsanız bierleri mutlaka bierden burs bulabilirsiniz peşini bırakmayın bu işin...her ay 150-200 ytl sıcak para akması sizin hayatınızı bile kurtarabilir:)

Toplam Hit: 3391 Toplam Mesaj: 13