Bütçenize Göre Kitap/Albüm/Film Nasıl Alınır?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Criminal
    Criminal's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    http://www.tahribat.com/forumdisplayfolder.asp?folderid=33476 başlıklı yazımdan sonra öğrenci/çalışan tüm arkadaşlarımızın ortak sorunu olan orjinal ürün alımının yüksek maliyeti üzerine yazmam gerektiğini düşündüm.

Süreklşi kitap/albüm alan biri olarak uzman olmasam da bilinçli sayılabilecek bir tüketici olaraksize bu konuda birazcık da olsa yardımcı olabileceğimi düşünüyorum.

Ana başlıklara ayırmak gerekirse:

-Toplu alım-

İster büyük şehirlerde yaşayın, isterseniz küçük şehirlerde, kendinize bir kitapçı seçip, kitaplarınızı topluca alırsanız indirim yapma olanağınız her zaman vardır. Ankara'da yaşayan kimi arkadaşlarımın %25 indirimli kitabı "daha ucuza bulabilirim" diyerek almadığını bildiğim için söylüyorum. Kitapçı ile samimiyet kurarsanız %45 indirimle bile alabilirsiniz kitapları.
    Bu fırsatı asla kaçırmayın.
    Nasıl topluca alırım demeyin! Aklınıza gelen kitapları teker teker almaktansa bir süre para biriktirmek oldukça iyi bir fikir olabilir mesela.

Toplu alımın Internet üzerinden alışverişte de büyük avantajı olacaktır size. Kargo parası ödemekten kurtulmak isteyen arkadaşlar paralarını biriktirip Internet üzerinden kargo parası ödemeksizin alabilirler kitaplarını. (Örnek: Kitapyurdu'nda limit 100 YTL, Ideefixe'te 150 YTL, ilknokta'da 100 YTL)

-Büyük şehirlerde yaşayan insanlar-

İstanbul'da yaşayan arkadaşlar mesela.
    Bir çok yayınevinin İstanbul'da merkezi bulunmaktadır. Buralardan kitap alırsanız nakitte %25 indirim olanağınız neredeyse tüm yayınevlerinde bulunmaktadır.
    Dolayısıyla asla bir kitabı D&R'da gördüğünüz fiyatıyla almaya kalkmamanızı tavsiye ederim.
    Diğer büyük şehirlerde de benzeri opsiyonlara sahipsinizdir.
    Albüm alımlarınızı ise Toplu Alım ilkesiyle yapmanızı, Unkapanı vs. (hangi şehrin müzik merkezi neresiyse oradan) albümleri almanızı veya yerel bir müzik dükkanından anlaşmalı almanızı tavsiye ederim size de.

- Ufak şehirlerde yaşayan insanlar-

Sizler ise Internet'in avantajlarından yararlanabilir, yukarıda "Toplu Alım" başlığında anlattığım yöntemleri uygulayabilirsiniz. Yerel kitapçı da dahil buna.

- Internet'in avantajları -

Sanırım ucuza kitap almak isteyenler için Internet'in günümüzde en geçer akçe olduğunu söylememe gerek yok.
    Farz-ı misâl
    www.ilknokta.com uzun zamandır İthaki, Altıkırkbeş yayınevlerinin kitaplarını %50 indirimle satıyor. Bundan yararlanabilirsiniz.
    www.ideefixe.com'da bir çok büyük yayınevi indirime giriyor, kampanyaları takip ederek alın kitaplarınızı.
    www.kitapyurdu.com çoğunlukla kitap konusunda pek cazip fiyatlar sunmuyor size - haberiniz olsun! Ama yine de diğer sitelerle karşılaştırarak alabilirsiniz kitaplarınızı oradan.
    www.estore.com fiyatlar fena değil.

Başlıkla ilgili tüyo: Internet'ten alacaksanız ve indirim %35'ten daha azsa, almayın. Biraz araştırın, daha yüksek indirimi olan bir yeri muhakkak bulursunuz. Bulamadınız mı? Biraz bekleyin, indirime artacaktır ;)

Bir alt başlığım daha vardı ama unuttum, uykusuzluğuma verin, bu konuda daha sonra da yazabilirim gerekirse.
    Şimdilik sevgiyle kalın,
    Crimin@l

(Daimi imza : Yokluğun cehennemin öbür adıdır, üşüyorum kapama gözlerini.)
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarantula
    Tarantula's avatar
    Erkek
    Criminal; 10 parmak mı çalışıyorsun? :D
    Ben okumaktan yoruldum sen yazmaktan yorulmadın. :D
    Helal olsun kardeşim yaz, yaz ki bilinçlensin tarikat..

Olmayacak şeyler tasarlıyorum, işim bu..
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Criminal
    Criminal's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    uykulu uykulu karaladım birşeyler, daha eklenecek çok şey var da vakit yok :)

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Criminal
    Criminal's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    Bunu da hatırlatayım, tam olsun :)

Ayrıca Duyuru başlıklı yazıya bakmayı unutmayın...

Video bölümünde verin linkleri, bakın gerektiği için bölüm de açtık :)

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mephisto
    mephisto's avatar
    Erkek
    sagol usta eski biraz ama işe yarar herhalde ugraşmışsın

benim önerim e-kitap(normal kitapdaki zevki vermez o ayrı),korsan albüm,korsan film

kotanıza kuvvet diyorum =)

Issız kuytu köşelerden and olsun ki döneceğiz !
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Criminal
    Criminal's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    Korsana Evet! Ama Nereye Kadar? başlığını ziyaret etmeni tavsiye ederim...

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    renegadealien
    renegadealien's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Savaş Madalyası Başarı Madalyası Üstün Hizmet Madalyası Developer Madalyası
    Erkek
    Kitaplarımı hiç bir zaman korsan almam...

Hepsini olgunlarda palme yayınevindeki dostumdan alırım :) herkezede tavsiye ederim...

Filmlerimi hiç bir zaman orjinal almam...

1200 kusur divx dvd arşivim var.

Saolsun tahribatın ortalama 2-3 farkı serverına koydummu emuleyi, saniyede 30 megabytea kadar download kapasitesine ulaşıyorum :)))

Emuleye çekerim oradan ftpye koyar kendi evimden çekerim...

Müzikde dinlemiom zaten... 70 gb lık müzik arşivi var yetio :)

Zaten full yeni rakı serisi, orhan baba serisi, ibo serisi, muazzes ersoy dinliom :) (Her ne kadar arabesk bi adam olmasamda cok güzel sesleri var adamların...)

Edit : Criminal & TuğrulBaba Konuyu Toplayı verdim :D

10.05.2013 tarihli google arama sonucu : Aradığınız - "herşeyin hayırlısı rampanın bayırlısı" - ile ilgili hiçbir arama sonucu mevcut değil. Kendi özlü sözümdür, kaynak belirterek kullanınız.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    adanakebap
    Khaine
    Khaine's avatar
    Erkek
    bunlara gerenk yok akşam vakti hava kararmış dükkanlar kapatmış yada kapatmak üzere herkez kendi dalgasında girilir tükkana biri oyalar diğeri cebe indirir sonra koşarak uzaklaşılır ;) çok işe yarayan bi yöntem
    toplam;
    5 paket sigara
    3 adet puro
    2 iskoç viskisi
    1 adet biraver ;) [bakkallarda yaptığımız ekşınlar dahil değil]
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sipidik
    sipidik's avatar
    Erkek
    Bütçenize göre kitap/albüm/film nasıl alınır?

korsan....

NesTo | same shit diffirent asshole
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Criminal
    Criminal's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    hayır kardeşim... korsan değil, adam gibi kaliteli şeyler nasıl alınır sorusu cevaplanıyor bu başlıkta...

Korsan ayrı bir başlıkta tartışıldı/tartışılıyor...

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    iSTaN_BuLL
    iSTaN_BuLL's avatar
    Erkek
    criminal hacı gerçekten tahribatın elit olan düşünce sistemini en güzel yansıtanlardan birisin. ben bu yaşıma kadar fazla kitap okuyan birisi değildim. ancak son zamanlarda yüklü miktarlarda bayılmaya başladım (: açıköğretim sınavları çıksın aradan da bi toplu alıma başlayam insallah. Saolasın verdiğin bilgiler için.

savrulurken raconun kırmızı pelerini o zarif öfkeye; zaman ki sana hasta olmuş, incelikli haytasın. raksederken mahallenin maşallahı, eyvallahı, güzelleş be oğlum, şimdilik ölümüne kadar hayattasın, şimdilik, ölümüne kadar hayattasın.!
Toplam Hit: 1827 Toplam Mesaj: 12