Büyük Boyutlu Bir Klasörü Hardiskte Şifrelemek Mümkün Mü?
-
Bir arkadaşım İstanbul TRT stüdyolarına gidecek ve program kaydı almak için taşınabilir harddiskini yanında götürecek. Fakat hardiskinin bir bölümünde (120GB) özel bilgi arşivi var. Bu çalışmaların yanlışlıkla da olsa açılmaması gerekiyor. Harddiskteki bu 120 GB'lık klasör nasıl gizlenebilir? Şifrelenebilir? Ulaşılması engellenebilir?
Herkesin bildiği klasör seçeneklerinden yapılan gizleme dışındaki önerilerinizi bekliyorum.
-
Kendi bilgisayarını ve karşı bilgisayarı windows 7 olarak varsayıyorum. Ekstra programa ihtiyaç duymadan şu şekilde halledebilirsin. Benim taşınabilir HDD' lerim böyle.
Taşınabilir HDD' yi disk yönetim biriminden ikiye bölecek. Birimin birisini BitLocker ile şifreleyecek. Diğer birim öylece kalacak. Kendine ait olan özel dosyarını şifreli bölüme atacak. Diğer bölümü her daim kullanabilecek. Anlatabildim mi ?
-
1,5 TB Harddisk şuan yaklaşık 200GB'ı dolu. Mesela 150GB'ını yönet ile bölsek dolu kısma zarar vermeden önerdiğin uygulamayla yapabilir miyiz? XP kullanıyoruz.
-
dosya bekçisi yada folder lock gibi bir programla şifreleyin yannız!!! dikkat edin kendide bu prog yüklü olmadığı yerlerde açamaz + formatlık bişi olurda klasörü açık bırakmadan yaparsa alayı yalan olur.
-
ERERESEL bunu yazdı:
-----------------------------1,5 TB Harddisk şuan yaklaşık 200GB'ı dolu. Mesela 150GB'ını yönet ile bölsek dolu kısma zarar vermeden önerdiğin uygulamayla yapabilir miyiz? XP kullanıyoruz.
-----------------------------Hocam XP kullanıyorsan s.et anlatmaya gerek bile yok :) 3.Parti programlarla halletmen lazım.
-
Hocam bu tür klasör şifreleme olayları için 1 numara bence truecrypt.
Bu program kendisi senin seçtiğin boyutta bir dosya oluşturuyor, uzantısı farketmez.Sonra şifreyi grdiğinde bu dosyayı pcye mount ediyor yani hdd içinde şifreli bir bölüm oluşturuyor.
-
WinMend Folder Hidden şiddetle tavsiye ederim. Proğram taşınabilir hardiske kurulabiliyor. Bilgisayarda kurulu olup olmaması önemli değil. İstediğiniz klasörü bir tıkla şifreleyip görünmez hale getiriyor. Sıradan kullanıcılar için ideal.
-
hoca madem öyle şu aklıma geldi;
HDDyi 2ye böl. 220ye kalanı falan işte.
bilgilerin olduğu yerin sürücü harfini değiştir kimse göremesin.
yönetten yapabilirsin. yanlız yeni harf atamadan sen de göremezsin.
Truecrypt çok güzel pro fakat 120 GB için baya bi zaman alır. 15 gbyi 5 6 dk sürüyo ben de.
ama gerçekten hakkını veren program. senin şifrelediğin boyutta bi dosya oluşturuyor.
Edit: sürücü harfi,ni değiştir değil sürücü harfini kaldır olacaktı :|
-
karabudun bunu yazdı:
-----------------------------WinMend Folder Hidden şiddetle tavsiye ederim. Proğram taşınabilir hardiske kurulabiliyor. Bilgisayarda kurulu olup olmaması önemli değil. İstediğiniz klasörü bir tıkla şifreleyip görünmez hale getiriyor. Sıradan kullanıcılar için ideal.
-----------------------------Eyvallah Hocam, bu program çok işime yaradı, sağolasın. Programı kurmak bile şifrelemekten daha uzun sürdü, 120 GB'ı şifrelemek 2 sn sürdü.
-
ERERESEL bunu yazdı:
-----------------------------karabudun bunu yazdı:
-----------------------------WinMend Folder Hidden şiddetle tavsiye ederim. Proğram taşınabilir hardiske kurulabiliyor. Bilgisayarda kurulu olup olmaması önemli değil. İstediğiniz klasörü bir tıkla şifreleyip görünmez hale getiriyor. Sıradan kullanıcılar için ideal.
-----------------------------Eyvallah Hocam, bu program çok işime yaradı, sağolasın. Programı kurmak bile şifrelemekten daha uzun sürdü, 120 GB'ı şifrelemek 2 sn sürdü.
-----------------------------Aynen program iyiymiş, sürükle-bırak özelliğide var. Program açılışta bi tane şifre istiyor, başka bişey istemiyor. Ben bi tane gizledim, sonra programı silip, dosyanın olup olmadığına baktım. Dosya yok. Ama programı tekrar kurunca ve açınca önceden gizlenen dosyaları tekrar aktif edebiliyoruz. O iyi; fakat elinin altında internet olmadığı zamanlarda bu programı her zaman bulundurmamız lazım.
@thx karabudun
-
cls @ECHO OFF title Folder Kilitli if EXIST "Control Panel.{21EC2020-3AEA-1069-A2DD-08002B30309D}" goto UNLOCK if NOT EXIST Kilitli goto MDKilitli :CONFIRM echo Klasor kilitlensin mi?(e/h) set/p "cho=>" if %cho%==e goto LOCK if %cho%==E goto LOCK if %cho%==h goto END if %cho%==H goto END echo Invalid choice. goto CONFIRM :LOCK ren Kilitli "Control Panel.{21EC2020-3AEA-1069-A2DD-08002B30309D}" attrib +h +s "Control Panel.{21EC2020-3AEA-1069-A2DD-08002B30309D}" echo Folder locked goto End :UNLOCK echo Sifreyi giriniz: set/p "pass=>" if NOT %pass%== BURAYA ŞİFRE YAZILACAK goto FAIL attrib -h -s "Control Panel.{21EC2020-3AEA-1069-A2DD-08002B30309D}" ren "Control Panel.{21EC2020-3AEA-1069-A2DD-08002B30309D}" Kilitli echo Folder Unlocked successfully goto End :FAIL echo Invalid password goto end :MDKilitli md Kilitliecho Locker created successfully
goto End :End
en basit yöntemi ile bat olarak kaydet sonra çalıştır.