folder Tahribat.com Forumları
linefolder Grafik - Animasyon - Flash - 3D Modelleme
linefolder Büyük Boyutlu Tasarım Nerede Yapılır...

Büyük Boyutlu Tasarım Nerede Yapılır...

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    _PesimisT_
    _PesimisT_'s avatar
    Erkek

6X3 m bir yüzey var... Buraya Atatürk köşesi yapacağım illüstratör de çalışayım dedim ama o kadar büyük boyutlu çalışma yapamadım. Bu tarz çalışmalar vektör tabanlı nerede çalışılır...

Aşağıdakine benzer birşeyler olacak çalışma...

_PesimisT_ tarafından 23/Tem/25 22:44 tarihinde düzenlenmiştir

Bu dahil; tüm genellemeler yanlıştır! Yolcu; Kendi Yolunda.... Şükür biz Allahtan başka sahibi olmayanlarız!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    real_agabey
    real_agabey's avatar
    Erkek
    _PesimisT_ bunu yazdı

6X3 m bir yüzey var... Buraya Atatürk köşesi yapacağım illüstratör de çalışayım dedim ama o kadar büyük boyutlu çalışma yapamadım. Bu tarz çalışmalar vektör tabanlı nerede çalışılır...

Aşağıdakine benzer birşeyler olacak çalışma...

Coreldraw

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    end
    end's avatar
    Erkek

Adobe Illustrator + CMYK + FOGRA39 / ISO 12647-2:2004 + minimum 300 dpi

Ya da 
    Benzer canvas/printing ozellikleri ile CorelDRAW

Sanirsam...

0x0480 takilin madem ﷽﷽﷽
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    _PesimisT_
    _PesimisT_'s avatar
    Erkek

Teşekkür ederim...

Bu dahil; tüm genellemeler yanlıştır! Yolcu; Kendi Yolunda.... Şükür biz Allahtan başka sahibi olmayanlarız!
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PlayForFree
    PlayForFree's avatar
    Erkek

Corel draw :) Illustratorde bina giydirme yapıyor insanlar :D 

300 dpi çıktı alamıyorsa makine 150 alabilirsin, ama görselleri büyük boyutlu koy, çalışma bitene kadar embedleme (sonra embedlemeyi unutma)

Arka planı photoshoptan psb olarak çalış, illustratore direkt psb dosyasından at. Metinleri öndekikleri vs illustratorden vektör olarak çalışırsın.

Çıktıyı da tif olarak al, gönder geçmiş olsun.

Yine olmadı ise muhtemelen bu baskı forex olacaktır tek bi bütün halinde değilde levha levha alınacaksa baskıcıya sor levhanın büyüklüğünde ayır, çıktı al.

(makine hiç çalıştırmıyosa zaten yapacak bişey yok attığın dosyalar çok katmanlı, degradeli vs olabilir ona dikkat et)

profesyonel kahveci?
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Salu3
    Salu3's avatar
    Erkek

Tasarımı 1/10 çalışıp, baskısını yaptıracağın yerden 1/1 ölçüsünde üretmesini isteyebilirsin. Çağ dışı Corel'e gerek yok :)

Tren odun seçmez hacı abi...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    _PesimisT_
    _PesimisT_'s avatar
    Erkek
    Salu3 bunu yazdı

Tasarımı 1/10 çalışıp, baskısını yaptıracağın yerden 1/1 ölçüsünde üretmesini isteyebilirsin. Çağ dışı Corel'e gerek yok :)

1/5 gibi çalışmaya başladım bugün bende sistemi de en az yoran çözüm bu oldu... 

Tekrar herkese teşekkürler....

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    _PesimisT_
    _PesimisT_'s avatar
    Erkek

Şu tasarımda kullandığım resimler büyütünce saçma sapan hal alıyor. Onlar için nasıl bir işlem yapmam lazım... Salağa anlatır gibi biri anlatabilir mi? Örnekte arka planda bir resim var atatürk'ün de içinde olduğu... 6 Metre öyle bir resim olacak. O fotografı nasıl düzenlemem gerek, hangi işlemler uygulamalıyım... Diğer resimlerede benzer bişey yapmam gerek, zira 40-50 cm gibi bişey olacak. Aynı şekilde ortadaki atatürk 1,5 merte olacak. kara kare görünmemesi için ne yapmalıyım onlara... 

Bu denli büyük bir şeyle ilkkez çalışıyorum, yardımcı olursanız sevinirim...

_PesimisT_ tarafından 28/Tem/25 12:45 tarihinde düzenlenmiştir

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NoktaliVirgul
    NoktaliVirgul's avatar
    Erkek
    _PesimisT_ bunu yazdı

Şu tasarımda kullandığım resimler büyütünce saçma sapan hal alıyor. Onlar için nasıl bir işlem yapmam lazım... Salağa anlatır gibi biri anlatabilir mi? Örnekte arka planda bir resim var atatürk'ün de içinde olduğu... 6 Metre öyle bir resim olacak. O fotografı nasıl düzenlemem gerek, hangi işlemler uygulamalıyım... Diğer resimlerede benzer bişey yapmam gerek, zira 40-50 cm gibi bişey olacak. Aynı şekilde ortadaki atatürk 1,5 merte olacak. kara kare görünmemesi için ne yapmalıyım onlara... 

Bu denli büyük bir şeyle ilkkez çalışıyorum, yardımcı olursanız sevinirim...

sıffır sıffır sıffır bilgimle bildiklerimi aktarayım:

En kaliteli fotoğraf ile çalışman gerekiyor. En büyük çözünürlükte atatürk fotoğrafı bulup AI araçları ile çözünürlük yükseltmeyi deneyebilirsin.

Böyle büyük boyutlu işlerde 72 dpi kullanılıyor diye biliyorum. cephe giydirmelerde vs... dpi için baskı alacağın yere danışmanda fayda var.

belki PS ile ana çalışmayı yapıp ekleyeceğin yuvarlaktır, bayraktır vb. şeyleri illustrator ile içine atabilirsin.

If my calculations are correct, when this baby hits eighty-eight miles per hour... you"re gonna see some serious shit.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kroo
    kroo's avatar
    Erkek

abi benim anlamadığım mesela illustrator ile çalışsan sonra fast preview deyince de kasıyor mu?

sonra istediğin gibi export al yani. şantiyeye bilmem kaç metre branda çalışmıştım bişey olmamıştı yani

bu dünyada da öbür dünyada da yanmanın yolu plajdan geçer
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    _PesimisT_
    _PesimisT_'s avatar
    Erkek

Soronu şöyle çözdüm....

Fotografı dışarda 3 parçaya böldüm programa öyle attım. 2x3 metre boyutlu 3 çalışma alanında ayrı ayrı çalıştım... 

Fotografı öncelikle yapay zeka araçlarıyla büyütüp kusursuzlaştırdım, ardından illüstratör içinde piksel bakımından kusursuzlaştır dedim... Bu şekilde hem kasma daha az oldu hemde çalışma alanı düzgün ve hata vermeden ayarlanabilir oldu... Belki birinin işine yarar umuduyla paylaşayım dedim...

Yorum yapan, kafamda yeni kapılar açan arkadaşlara tekrar teşekkürler....

Toplam Hit: 2522 Toplam Mesaj: 12
büyük boyutlu tasarım atatürk köşesi