folder Tahribat.com Forumları
linefolder Database - Veritabanı
linefolder Büyük Veri İçin Database?

Büyük Veri İçin Database?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hayalet Avcısı
    TaRuZ
    TaRuZ's avatar
    Erkek

Kaç milyon tablo var yazar misin? O zimbirtiyi ben de kullanıyorum ve hızlı çalışma ihtimali yok. MySQL ile devam.

Errare Humanum Est
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKill
    DrKill's avatar
    Erkek

15 gb veride mysql kaldırmıyor mu? Ne diyon hacı sen? Millet Facebook yazmış mysql üzerine sen kaldırmıyor diyorsun. Hemde 4 tane dvd yi.

Tablo yapılarını, sorgu şeklini, indexlerini, partition'larını, triggerlarını kontrol et hacı.

DrKill tarafından 17/Mar/16 00:29 tarihinde düzenlenmiştir

Bu imzayı her gördüğünüzde 4gb kotanızın 0,00000358559191226959228515625 azalmaktadır. Bilerek ve istenerek bu imza yapılmıştır. Amaç kotanızı sömürmektir
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pSkpt
    pSkpt's avatar
    Erkek

MySQL ayarlarını kontrol etmekte fayda var. phpmyadmin varsa panele girip status'a bakabilirsin herhangi bir uyarı ya da hata var mı. MySQL error log'larına bakabilirsin. Kullandığın SQL sorgunu kontrol edebilirsin.

Alternatif diyorsan eğer ben mongoDB kullanıyorum nosql.

İmza...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SSH
    SSH's avatar
    Erkek

15 GB veride nasıl bir sorguda crash yaşıyorsun hocam detayları paylaş yardımcı olmaya çalışalım

sırıtma la.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ccaglayan
    Ccaglayan's avatar
    Erkek

burda veri miktarından çok tablo yapısı tablo hangi engine ile çalışıyor bu önemli oturupda bir sorguda 20-30 tane tabloyu relationlarsan mysql kafayı yer olabildiğince inner join vb şeyleri yapmaktan kaçınmalısın sürekli atılan sorgularda. Birde myisam ve innodb engine leri arasındaki farkları iyi oku ve tabloları buna göre yapılandırmanı öneririm yoksa çok üzer seni. Örnek myisam da attığın sorguda bütün tabloyu kitler başka bir sorgu gelip orayı okuyamaz beklemek zorunda kalır. innodb de ise bu kitleme row bazlı olduğu için sorun ile karşılaşmazsın. innodb geriye dönüş imkanı vardır veri silinmesinde vs ama myisamda gitti mi gitti. şimdilik aklıma gelenler bunlar ama şöyle örnekler vereyim buralara kesinlikle bak 

http://stackoverflow.com/a/15678615

ve birde yeni versionlarda baya bi iyileştirme felan yaptılar yeni versionlardaki yenilikleri ve performans ayarları üzerine yazıları okumanı şiddetle öneririm.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mYMusti
    mYMusti's avatar
    Erkek

hocam senin sorunun kodlama da gibi tek seferde 10 gb sonuç aldıgımı biliyorum ben yaklaşık 90gb data dan gelen sonuç bu ama sen tabloları oracle a atıp ordan çekmeyi deneye bilirsin bu arada joinlerine çok dikkat et çözersin.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mustafa_unax
    mustafa_unax's avatar
    Erkek

Sen başkasınınkini görmediğinden kendininkini büyük sanmışsın.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    musdawdaf
    musdawdaf's avatar
    Erkek

15gb buyuk veri degil hocam. MYSQL, MSSQL falan TB'larca data tutabiliyor. Aktif bulk sorgular yapan sistemde bile su anda

645G /mnt/db

mysql database var ve sikintisi yok genel olarak.

ilk yapacagin sey mysql ayarlarini degistirmek. hiz sorunun varsa indexlerini falan da guncelle. 

edit: yukarida arkadas yazmis kac milyon table var diye. Onun gibi bir sey varsa onu da degistir. Daha once gormustum her gelen user'a table aciyordu elemanin biri okumasi kolay olsun diye. Onun gibi bir sey yapiyorsan lutfen kapat 2-3 table ile birlestirip oyle store et datayi. Bunun olma ihtimalini dusunmek bile icime rahatsizlik getirdi :D.

musdawdaf tarafından 17/Mar/16 11:33 tarihinde düzenlenmiştir
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kirmizi27
    Kirmizi27's avatar
    Erkek

Sevgili müritler şu anda 19 gb'lik bir database mevcut sorgu yaptığım zaman mysql crash oluyor ve alttaki hatayı veriyor. Mysql'i şimdi başlatamıyorum. O kadar veriyi tekrardan import etmek zorunda kalıyorum.

[Err] 2013 - Lost connection to MySQL server during query

03:08:11  [mysql] Error: MySQL shutdown unexpectedly.

03:08:12  [mysql] This may be due to a blocked port, missing dependencies, 

03:08:12  [mysql] improper privileges, a crash, or a shutdown by another method.

03:08:12  [mysql] Press the Logs button to view error logs and check

03:08:12  [mysql] the Windows Event Viewer for more clues

03:08:12  [mysql] If you need more help, copy and post this

03:08:12  [mysql] entire log window on the forums

Kirmizi27 tarafından 19/Mar/16 03:13 tarihinde düzenlenmiştir

Aşk
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKill
    DrKill's avatar
    Erkek
    Kirmizi27 bunu yazdı

Sevgili müritler şu anda 19 gb'lik bir database mevcut sorgu yaptığım zaman mysql crash oluyor ve alttaki hatayı veriyor. Mysql'i şimdi başlatamıyorum. O kadar veriyi tekrardan import etmek zorunda kalıyorum.

[Err] 2013 - Lost connection to MySQL server during query

03:08:11  [mysql] Error: MySQL shutdown unexpectedly.

03:08:12  [mysql] This may be due to a blocked port, missing dependencies, 

03:08:12  [mysql] improper privileges, a crash, or a shutdown by another method.

03:08:12  [mysql] Press the Logs button to view error logs and check

03:08:12  [mysql] the Windows Event Viewer for more clues

03:08:12  [mysql] If you need more help, copy and post this

03:08:12  [mysql] entire log window on the forums

Tabloların ve tablolara ait örnek veriler ve yazdığın sorguları burada yazarsan o zaman yadımcı olabiliriz. İçimizden kimse müneccim değil hacım.

Bu imzayı her gördüğünüzde 4gb kotanızın 0,00000358559191226959228515625 azalmaktadır. Bilerek ve istenerek bu imza yapılmıştır. Amaç kotanızı sömürmektir
Toplam Hit: 3657 Toplam Mesaj: 22
database