Buz Dolabı Soğutmuyor - Buz Dolabından Anlayan Müritler?
-
dınnnnn tık diye ses yapıyorsa kompresörü bozulmuştur hocam var mı öyle bir durum
-
GodKlaus bunu yazdıFlorenzi bunu yazdı
Gazı bitince soğutmaz diye bişey kalmış aklımda. Saçma da olabilir.
yok yok öyle hocam. Bunların içinde rezalet kokan bir gaz var. İçlerindeki bir pompa sayesinde gazı sıkıştırıp radyatör benzeri bir yapıya salıyorlar. o sırada sıkışan gaz soğuyor filan öyle çalışma prensipleri :D yada o tarz birşeydi :D
Hocam buzdolabını soğutan o sıvıyı ve nasıl soğuttuğu (radyatör demişsin) konusunu biraz daha açar mısın
-
Motorun yan tarafında termik var, onu kontrol ettinmi, o bozuldumu motor pals etmez.
-
Bakır bır boru var sanayıde fılan yedek parcasatan yerlerde 1 2 lıra o kırıldıysa egıldıyse tel olarak goruyorsun da termostat o ondan dolayı calısmaz tamırcı cagırrırsan 50 tlnı alır mın anadoluda ıstanbulda kac alır bılemem
-
uzun zaman oldu geri dönüş yapamadım cevap veren arkadaşlara teşekkür ediyorum.
@ehlikeyif @seagate189 hocam düğme sağlam diyorum çünkü her konuma getirip ayrı ayrı birer gün denedim 1. konumda az soğuttu max konumunda baya bir soğuttu.
@ilteris sanırım toplamda (sürekli aç kapa yaparak) biraz uzun süre açık duruyor.
@antivir-US yok hocam uzunca zaman alındığından beri hiç bir şekilde yan yatması olmadı ki anca 1 metre öne kaymıştır altını temizlemek için.
@dijitalxyz hocam komperasör devreye giriyor, fan çalışıyor haliyle arka taraf ısınıyor (motor kısmı). Elektrik kısmına bakamadım, kontrol edemedim.
Konu başkasının kendim yeni konu açmayıp arkadaşın konusuna yorum attığımdan yukarıdaki 5 arkadaşın yazdıklarını kendi üstüme alınıp cevap verdim :)
son olarak şunu yazayım şu aralar o kadar açıp kapatma olmadığı için sanırım o kadar terleme, sulanma olmuyor. gene oluyor ama az derecede.
-
eyuperol bunu yazdı
Soru ile alakalı değil de dolapla alakalı bir sorum olacaktı yeni konu açmayayım dedim, konu sahibi arkadaş için de konu yukarı çıksın- benim mesajı gören olursa da bildikleri varsa karalasınlar artıkın :)
Arçelik 5840 no-frost buz dolabı var.
Dolap terleme, su damlacıkları yaptırıyor hani terleme dediğim yaz günü soğuk su alırsın dolaptan dışarıda durmaya başlayınca şişenin dışında oluşan durum oluşuyor.
Bu durum sıvı, katı, meyve, sebze hepsinde oluşuyor. İnternette baktım ama bir çözüm bulmadım.
Acaba bunu neyden dolayı yapar? Bunun çözümü nedir?
Şunu da ekleyeyim eski dolabımızda böyle bir durum söz konusu değildi.
Buzdolabi kapaklardan biyerden hava aldiginda terleme yapar garantisi varsa cagir gelsin baksinlar motoru yakarsin yada cok elektirik tuketimi yapar.