C++ (Asal Sayı)
-
wert bunu yazdı:
-----------------------------
ZoktriP bunu yazdı:
-----------------------------wert bunu yazdı:
-----------------------------asal yanı bir kendine birde başka 1 ile tam bölne bilen sayı ise
burada bie sayıyı tam olarak böle bilecek en büyük tam sayı nedir
onun yarıdır değilmi ;)
-----------------------------Yarısı mıdır acaba?
36 için düşünelim...
(1,36)
(2,18)
(3,12)
(4,9)
(6,6)
(9,4)
(12,3)
(18,2)
(36,1)
6*6 dan sonrası diğer çarpanların simetriği oluyo...
Sanırım bütün sayılar için geçerli bu.. Bilmem yanlış mıyım?
-----------------------------iyi sen bana 36 yı tam olarak bölen en büyük sayıyı söylermisin
36 yı 2 ye bölmek farlı 18 ze bölmek farklı ben burada o sayıların içerisinde en büyük çarpan hangisi onu söylermisin bana
36 eğer 2 ye bölünüyorsa zaten 18e de bölünür. Yani 18e kadar gitmenin anlamı yok..
Sayının kareköküne kadar olan değere geldiğin zaman bütün kombinasyonları bulmuş oluyosun. Eğer sayı 6 ya kadar hiçbirşeye bölünmemiş olursa bundan sonra da bölünmez. İstediğin sayı için deneyebiliriz...
Yukarıda zaten örnek bi kod da buldum...
-
Kareköküne kadar gidilse yeterlidir.
Mesela
169 = 13.13 . 169'un 13'ten farklı çarpanı varsa ya 13'ten küçüktür ya da 13'ten büyüktür.
Diyelim ki bir çarpanı 13'ten büyük olsun o zaman diğer çarpanı 13'ten küçüktür ve böylece 2'den 13'e kadar gidilirse 169'un herhangi bir çarpanına rastgelinir.
-
C en büyük asal sayıyı kaç buluyo :|
-
HaYVaN bunu yazdı:
-----------------------------En büyük asal sayı diye bi şey yoktur. Asal sayılar sonsuzdur..
Edit :
Bulabileceği en büyük asal sayıyı soruyorsan, long double veri türü ile yanlış hatırlamıyorsam 18 - 20 basamaklı sayılar tutulabiliyor. O sınırlar içindeki en büyük asal sayıyı bulabilir tahminimce..
-
StigmatA bunu yazdı:
-----------------------------HaYVaN bunu yazdı:
-----------------------------En büyük asal sayı diye bi şey yoktur. Asal sayılar sonsuzdur..
Edit :
Bulabileceği en büyük asal sayıyı soruyorsan, long double veri türü ile yanlış hatırlamıyorsam 18 - 20 basamaklı sayılar tutulabiliyor. O sınırlar içindeki en büyük asal sayıyı bulabilir tahminimce..
-----------------------------2^63 den küçük bir sayı olacaktır bu sayı