folder Tahribat.com Forumları
linefolder C - C++
linefolder C++ Da Kombinasyon İşlemi

C++ Da Kombinasyon İşlemi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ramses
    ramses's avatar
    Erkek

ltcelik bunu yazdı:
    -----------------------------

Sonuçta bir matematik formülünün uygulanmasıyla sonuca gidilmiş güzel ...

Fakat Formüle daynmayan sezgisel bir yöntem nasıl tasarlanır onun üzerinde  de biraz düşünsek...

Yani yine 5 elemanlı bir kümenin 2 elemanlı alt kümelerini oluşturtsak ve ancak "şu" kadar  alt kümeninin olabileceğine 

Programın  karar vermesini nasıl sağlayabilirz?

----------------------------

alt kume hesaplama olayını recursion kullanarak yapabilirsin ama arkadas daha baslangıc seviyesinde bir kod istiyo o yuzden en basiti bu formulu uygulamak olur

Bugun cok farkli olacak...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    oldwolf
    oldwolf's avatar
    Erkek

ramses bunu yazdı:

manyaki bunu yazdı:

bu iki fonksionu int main de kullanarak yapabilirsin hocam kodları bi incele

int faktoriyel(int a)

{

int fakt=1;

int r=1;

while( r

fakt=fakt*r;

r=r+1;

}

return fakt;

}

int kombinasyon(int a,int b)

{

return faktoriyel(a)/(faktoriyel(a-b) * faktoriyel(b));

ben de yazıyım bi faydam olsun diye girmistim ama adam cok guzel ve acık yazmıs gayet..

Direk formülü uygulamak adına güzel ancak büyük sayılar girilirse gereğinden fazla sayıda işlem yapar bu algoritma. Onun yerine şöyle bi şeyler uydurdum: http://slexy.org/raw/s2UpncS8ha

kodu direk buraya yapıştırmadım kayıyo yamuluyo falan diye. O linkte tertemiz koddan başka bi şey de yok, kopyala yapıştur sonra Compile&Run :)

Metallica Rules
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ltcelik
    ltcelik's avatar
    Erkek

Genellikle kaynaklarda fkatöriyel hesabında döngü 1 den başlayıp Ne kadar yürütülyor

Bunun yerine N'den  başlatılıp R ye kadar sürdürlen bir döngü tanımlanırsa hem N!/R! faktöriyel hem de R=1 için N! hesaplayan bir kodumuz olur

Bunu da Faktor(N,R) fonksiyonu olarak tanımlarsak daha basit bir kod  ortaya çıkar

int fakto(int n,r)// aslında burası zaten n!/r! i hesaplar, r=1 ya da 0 için n! i hesaplamış oluruz

{
    i=1
      int fakto=1;

for (i=n;n>r;i--)

{ fakto=fakto*i}

return fakto;

}

Din Kitaplarını Okuyup Anlayana Ateist, Okuyup Anlamayanlara "dindar" denir... Nikola TESLA.. ben mi? Ne okurum ne anlarım... Kendi kendime de uyuz oluyorum ama olamıyorum.. "Ama efsaneyi çıkarıp atarsan ve yaptıkları eylemlere bakarsan... ..Jedi'ların mirası başarısızlıktır. İkiyüzlülüktür, kibirdir."
Toplam Hit: 3982 Toplam Mesaj: 14