C++ Dan Anlayan Müritler
-
NMC kardeş hakikaten fabs() fonksiyonunda neden hata daha doğrusu beklenmeyen bir sonuç alıyorum... nere hata yapıyorumdur..
yani double girdiyi niçin bana float olarak veriyor (devc++) kullanıyorum bu arada..
yani 41.56458746521 versem 41.5645 gibi bir sonuç veriyor...
-
ltcelik bunu yazdı:
-----------------------------
NMC kardeş hakikaten fabs() fonksiyonunda neden hata daha doğrusu beklenmeyen bir sonuç alıyorum... nere hata yapıyorumdur..
yani double girdiyi niçin bana float olarak veriyor (devc++) kullanıyorum bu arada..
yani 41.56458746521 versem 41.5645 gibi bir sonuç veriyor...
-----------------------------dallanmalar'ı c++ da fonksiyon tanımlayarak hallederler sanıyorum :)
Büyük ihtimal print ederken kullandığın fonksiyon ile alakalı problemin :)
printf("%.20f\n",sayi); şeklinde yap
veya cout kullanıyosan
cout << setprecision(20) << sayi << endl;
şeklinde yap bakalım o zaman sonuç nasıl dönecek..
-
Hay allah ya kafamı karıştırdı çocuklar... ABS zaten mutlak değer ben tamdeğer bekliyorumm : ))))
-
NmC bunu yazdı:
-----------------------------Ayrıca merak ettiğim bi durum var, math.h kullanmanıza izin veriyolarsa, ceil ve floor diye 2 fonksiyon var, birisi yukarı, diğeri aşağı yuvarlar sayınızı onları kullansanıza..
-----------------------------http://www.tahribat.com/Forum-C-Dan-Anlayan-Muritler-127311/2/#1455452
Şurda ödevin ne olduğunu daha iyi anlatmış arkdaşlar, yuvarlama fonksiyonlarına ihtiyaç olmayacak yani. Birkaç post öncesine bakma hacı, güncel olan o post :)