folder Tahribat.com Forumları
linefolder C - C++
linefolder C++ Dan Anlayan Müritler

C++ Dan Anlayan Müritler

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ltcelik
    ltcelik's avatar
    Erkek

NMC kardeş hakikaten fabs() fonksiyonunda neden hata daha doğrusu beklenmeyen bir sonuç alıyorum... nere hata yapıyorumdur..

yani double girdiyi niçin bana float olarak veriyor (devc++) kullanıyorum bu arada..

yani 41.56458746521 versem 41.5645 gibi bir sonuç veriyor...

Din Kitaplarını Okuyup Anlayana Ateist, Okuyup Anlamayanlara "dindar" denir... Nikola TESLA.. ben mi? Ne okurum ne anlarım... Kendi kendime de uyuz oluyorum ama olamıyorum.. "Ama efsaneyi çıkarıp atarsan ve yaptıkları eylemlere bakarsan... ..Jedi'ların mirası başarısızlıktır. İkiyüzlülüktür, kibirdir."
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NmC
    NmC's avatar
    Erkek

ltcelik bunu yazdı:
    -----------------------------

NMC kardeş hakikaten fabs() fonksiyonunda neden hata daha doğrusu beklenmeyen bir sonuç alıyorum... nere hata yapıyorumdur..

yani double girdiyi niçin bana float olarak veriyor (devc++) kullanıyorum bu arada..

yani 41.56458746521 versem 41.5645 gibi bir sonuç veriyor...

dallanmalar'ı c++ da fonksiyon tanımlayarak hallederler sanıyorum :)

Büyük ihtimal print ederken kullandığın fonksiyon ile alakalı problemin :)

printf("%.20f\n",sayi); şeklinde yap

veya cout kullanıyosan

cout << setprecision(20) << sayi << endl;

şeklinde yap bakalım o zaman sonuç nasıl dönecek..

There are 10 types of people in the world. Those who knows binary and those who dont...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ltcelik
    ltcelik's avatar
    Erkek
    Hay allah ya kafamı karıştırdı çocuklar... ABS zaten mutlak değer ben tamdeğer bekliyorumm : ))))

Din Kitaplarını Okuyup Anlayana Ateist, Okuyup Anlamayanlara "dindar" denir... Nikola TESLA.. ben mi? Ne okurum ne anlarım... Kendi kendime de uyuz oluyorum ama olamıyorum.. "Ama efsaneyi çıkarıp atarsan ve yaptıkları eylemlere bakarsan... ..Jedi'ların mirası başarısızlıktır. İkiyüzlülüktür, kibirdir."
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JPriest
    JPriest's avatar
    Erkek

NmC bunu yazdı:

Ayrıca merak ettiğim bi durum var, math.h kullanmanıza izin veriyolarsa, ceil ve floor diye 2 fonksiyon var, birisi yukarı, diğeri aşağı yuvarlar sayınızı onları kullansanıza..

http://www.tahribat.com/Forum-C-Dan-Anlayan-Muritler-127311/2/#1455452

Şurda ödevin ne olduğunu daha iyi anlatmış arkdaşlar, yuvarlama fonksiyonlarına ihtiyaç olmayacak yani. Birkaç post öncesine bakma hacı, güncel olan o post :)

Sen hiç kaval çaldın mı?
Toplam Hit: 5407 Toplam Mesaj: 35