C De Bi Soru
-
math.h kütüphanesini kullanarak ilk önce int şeklinde bir değişken aç misal x.sonra float değerinde ikinci bir değişken misal d. işlemini ve x değerini belirledikten sonra sqrt() fonksiyonunu sqrt(x) şeklinde yazarak sonucu elde edersin
#include <stdio.h>
#include <conio.h>
#include <math.h>main()
{
int a;
float d;printf("kokunu istediginiz sayiyi giriniz :");scanf("%d",&x);
d=sqrt(x);
printf("\n sonuc : %f",d);
getch();
}
gibi... -
dodobig bunu yazdı:
-----------------------------
VisualBoy bunu yazdı:
-----------------------------onun yerine x^(1/2) de diye bilirsin. denenmistir.
-----------------------------yeme beni hocam C de ^ diye bi operator vardıda bizmi görmedik 2 yıldır
-----------------------------pow (x, 1/2) demek istedi herhalde hoca :D
-
dodobig bunu yazdı:
VisualBoy bunu yazdı:
-----------------------------onun yerine x^(1/2) de diye bilirsin. denenmistir.
-----------------------------yeme beni hocam C de ^ diye bi operator vardıda bizmi görmedik 2 yıldır
hoca Allahını seversen, "^" bunun manasını bilmiyon mu? x^2 demissem anlasın o kadarını da artık...
-
dostum soruyu iyi lanse edememenden kaynaklanan bir hata var sanırım. Kök deyince sqrt komutundaki kök değil bu, bilinmeyen denklemlerdeki kök bulma işlemi bu.
Yani b²±√4*a*c / 2*a formülünü istiyor. sen öncelikle kök bulma işleminin 3 kuralı vardır. Aynı köklüler, farklı köklüler ve köksüz denklemler... bunları bir if ile kontrol ettireceksin öncelikle. Daha sonra kökü varsa bu yazdığım formülü denkleme döküp yaptıracaksın... kökü yoksada zaten else de kökü yoktur diye belirteceksin... bu basit bir soru esasında.denklemleri anlatan herhangi bir kitapta sana bu konuda mantık verebilir.... kolay gelsin..
-
mescarine bunu yazdı:
-----------------------------dostum soruyu iyi lanse edememenden kaynaklanan bir hata var sanırım. Kök deyince sqrt komutundaki kök değil bu, bilinmeyen denklemlerdeki kök bulma işlemi bu.
Yani b²±√4*a*c / 2*a formülünü istiyor. sen öncelikle kök bulma işleminin 3 kuralı vardır. Aynı köklüler, farklı köklüler ve köksüz denklemler... bunları bir if ile kontrol ettireceksin öncelikle. Daha sonra kökü varsa bu yazdığım formülü denkleme döküp yaptıracaksın... kökü yoksada zaten else de kökü yoktur diye belirteceksin... bu basit bir soru esasında.denklemleri anlatan herhangi bir kitapta sana bu konuda mantık verebilir.... kolay gelsin..
Adam "arkadaşlar c de karakök işaretini nasıl yapabilirim?" yazmış. Hocam burdan o yorumu nasıl çıkardın sen acaba? -
karekök fonksiyonunu kullanmadan karekök hesaplamak istiyorsan
Yüksek matematikte ( CALCULUS ya da Advenced Calculus'ta ) Taylor ya da Mc Laurin serierileri vardır. BU serileri hesaplayan bir alt yordamla karekök hesaplatabilirsin ( büyük olsaılık sqrt ) fonksiyonu da bunu kullanıyordur.. Adını da karekok koyarsın alsana karekök...
http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=taylor+serisi
http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=maclaurin+serisi
-
Dostum ;
Math.h headerında bulunan sqrt fon ksiyonunu kullanman gerekir..
#include <iostream>
#include <math.h>
using namespace std;
void main()
{
double a;
a=25;
cout << sqrt(a) << endl; // sonuc = 5 tir.
}
olmadı yine math.h headerinde bulunan pow fonksiyonunu kullanabilirsin. pow(a,(double)1/2)
1/2 0.5 tir oda int'e cevrilir 0 olarak alinir ve sonuc bir olur.Bu yüzden type casting yaparak double yapıyoruz.
Son olarak recursive(fonksiyonun kendini çağırması) ile yapabilirsin.. // bunu deneme bile =)