C De Mantık Hatası.
-
alp bunu yazdı:
-----------------------------abi string c++ standardlarından biri, dev c++'da, visual c++'da, c++ derleyicilerinde de standart haliyle
iomanip konusunda da
#include
using namespace std;
kullandığın sürece sorun olmaması lazım, ben şu an denedim bi sorun göremedim
-----------------------------hocam iomanip devcpp de olmuyor #include <iomanip> yazinca belki hata vermiyor ama setw gibi komutlar kulandiginda veriyor boyle bi komut yok diyor ..
-
dev c++'da aşağıdaki kod sorunsuz derleniyor, çalışıyor hocam. kendininkiyle karşılaştır#include <cstdlib>#include <iostream>#include <iomanip>using namespace std;int main(int argc, char *argv[]){cout<<"asdasd"<<setw(20)<<"qweqwe"<<setw(10)<<endl;system("PAUSE");return EXIT_SUCCESS;}
-
evet hocam galba ben bi hata yapmisim dedigin gibi cok guzel calisiyor bi sey daha sorucaktim su yazdigin #include <cstdlib> tam olarane ise yariyor?
-
hocam onu yazmak zorunda değildik ama o dev c++'ın default olarak koyduğu bir şey. visual c++'da default değildir mesela
genel amaçlı şeyleri yapar <cstdlib> mesela tür değişimleri, random sayılar, process sonlandırma vs. bunlar genelde kullanılan şeyler olduğu için o default olarak ekleniyo. eğer az bişe ingilizcen varsa http://www.cplusplus.com/reference/ linkini öneririm.
-
Tugberk bunu yazdı:
-----------------------------Programı biraz daha düzenledim yenisini al. 2.718281 de takılıp kalınca farkettim e sayısını hesapladıgını :)
Ben de programlamaya ilk basladıgım yıllarda pi sayısını 20 farklı yolla hesaplıyordum bu sayede hala pi sayısının 23 hanesini ezbere bilirim :)
-----------------------------e'nin daha basit bir hesap yöntemi vardı. e = (1+1/n)^n