C De Palindrom Sayı Bulma
-
ZoRKaYa bunu yazdı
#include <stdio.h>
#include <string.h>
#define PAL 1
#define NPAL 0
int main(void){
char x[250];
int lenx,forx,i=0;
int state=PAL;
scanf("%s", &x);
lenx=strlen(x);
forx=lenx/2;
while (i<forx){
if (x[i]!=x[lenx-1-i]){
state=NPAL;
break;
}
i++;
}
if (state==PAL)
printf("palindrom sayi");
else
printf("palindrom sayi degil");
}
Benim de aklıma şöyle birşey geldi.
strlen(x) bu nedir anlamadım bi de internete bi kaç palindrom sorusuna bakmıştım genel olarak çözümler seninkine benzer sanırım hocam benim yol saçma sapan bi yol yav bu soruyu çözmenin daha kolay yollarıda var ne biliyim iki tane dizi atayıp karşılaştırmayı bu dizilerle yapabilirdik bi de dersimizin adı bilgisayara giriş yani şu ana kadar sınırlı şeler öretildi bizze ve bizdende bu sınırlı bilgilerle çözmemiz istendi
-
frt bunu yazdıZoRKaYa bunu yazdı
#include <stdio.h>
#include <string.h>
#define PAL 1
#define NPAL 0
int main(void){
char x[250];
int lenx,forx,i=0;
int state=PAL;
scanf("%s", &x);
lenx=strlen(x);
forx=lenx/2;
while (i<forx){
if (x[i]!=x[lenx-1-i]){
state=NPAL;
break;
}
i++;
}
if (state==PAL)
else
}
strlen(x) bu nedir anlamadım bi de internete bi kaç palindrom sorusuna bakmıştım genel olarak çözümler seninkine benzer sanırım hocam benim yol saçma sapan bi yol yav bu soruyu çözmenin daha kolay yollarıda var ne biliyim iki tane dizi atayıp karşılaştırmayı bu dizilerle yapabilirdik bi de dersimizin adı bilgisayara giriş yani şu ana kadar sınırlı şeler öretildi bizze ve bizdende bu sınırlı bilgilerle çözmemiz istendi
girilen sayının kaç karakter olduğunu alıyor strlen ile. daha sonra döngüyle bir baştan bir sondan kontrol etmiş.
-
frt bunu yazdıZoRKaYa bunu yazdı
#include <stdio.h>
#include <string.h>
#define PAL 1
#define NPAL 0
int main(void){
char x[250];
int lenx,forx,i=0;
int state=PAL;
scanf("%s", &x);
lenx=strlen(x);
forx=lenx/2;
while (i<forx){
if (x[i]!=x[lenx-1-i]){
state=NPAL;
break;
}
i++;
}
if (state==PAL)
else
}
Dediğin gibi de yapılabilir bu da aynı mantık aslında. Ortaya kadar bir baştan bir sondan bakıyor. Dediğinde ise girilen sayının tersini veya stringin tersini başka bir array e atayıp bu arrayler aynı mı diye bakmak olabilir. Fakat ortasına kadar bakman yeterli olduğu için bu çözümü kullandım.
-
AutoIT'e bayılıyorum:
Func Is_Palindrom($string)
$a = StringSplit($string, "")
For $i = $a[0] To 1
$s = $s & $a[$i]
Next
If $string == $s Then
Return (1)
Else
Return (0)
EndIf