C Fonksiyondan Array Dönememe
-
uLtRaLoVeR bunu yazdı:
-----------------------------evet çünkü bana öyle lazım yani string olması lazım
-----------------------------string olarak sıfırlamak, onu memset ile yaparsın,
memset(result, '0', 128);
-
kusura bakma yani yeni öğreniyoruz. okulda bu toplama dediler ödevde integral soruyorlar. Sizin yardımınızla öğrenmeye çalışıyoruz biz de. Bu arada memset bi kütüphanede falan değil de mi yani normal kullanabildiğimiz fonksiyonlardan
-
uLtRaLoVeR bunu yazdı:
-----------------------------kusura bakma yani yeni öğreniyoruz. okulda bu toplama dediler ödevde integral soruyorlar. Sizin yardımınızla öğrenmeye çalışıyoruz biz de. Bu arada memset bi kütüphanede falan değil de mi yani normal kullanabildiğimiz fonksiyonlardan
-----------------------------
ilk kodda '' ları görmedim, direkt sıfırlamak diye anladım, evet memset C nin bir parçasıdır, standart kütüphanedendir (printf scanf gibi) , string.h ı include etmen yeterli.
-
http://www.yazilimogren.com/2009/03/c-programlama-fonksiyondan-dizi-dondurmek/
Manuel yapmak istiyorsanda şöyle bişey var
-
Çözümü öğrendim ben gibi sıkıntı yaşayan arkadaşlar için yardımcı olsun diye ekliyorum.
char* dizi_olustur(int elemansayisi) { char *dizi; int i; dizi = malloc(sizeof(char)*elemansayisi); for(i = 0; i<int elemansayisi; i++) dizi[i] = '0'; dizi[i] = '\0'; return dizi; }