folder Tahribat.com Forumları
linefolder C#, Asp.Net, .Net Core
linefolder C# Ftp Üzerindeki Accdb'e Bağlantı

C# Ftp Üzerindeki Accdb'e Bağlantı

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wking
    wking's avatar
    Erkek

sLeymN bunu yazdı:
    -----------------------------

OleDbConnection conn = new OleDbConnection("Provider=MS Remote; Remote Server=http://logicalarea.com/projedb/stoktakip.accdb; Remote Provider=Microsoft.ACE.OLEDB.12.0; Data Source=DSN");

conn.Open();

OleDbCommand kaydet = new OleDbCommand("INSERT INTO ogrenci VALUES('ali' , 'veli' , 3)",conn);

kodlar bunlar hocam :/

OleDbCommand'ın Connection'ını aç, ExecuteNonQuery() çağır, Connection'ı kapat;

OleDbCommand kaydet = new OleDbCommand("INSERT INTO ogrenci VALUES('ali' , 'veli' , 3)",conn);

kaydet.Connection.Open();

kaydet.ExecuteNonQuery();

kaydet.Connection.Close();

İşlem tamam.

Önemli Not: 3 katmanlı mimariye bak hocam. Veritabanı işlemlerini bir Class'ta tutarak bütün Update, Insert ve Delete sorgularını tek satırda halledebilirsin. Üstelik düzenlemesi de kolay olur.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    manglerman
    manglerman's avatar
    Erkek

wking bunu yazdı:

sLeymN bunu yazdı:

OleDbConnection conn = new OleDbConnection("Provider=MS Remote; Remote Server=http://logicalarea.com/projedb/stoktakip.accdb; Remote Provider=Microsoft.ACE.OLEDB.12.0; Data Source=DSN");

conn.Open();

kodlar bunlar hocam :/

OleDbCommand'ın Connection'ını aç, ExecuteNonQuery() çağır, Connection'ı kapat;

kaydet.Connection.Open();

kaydet.ExecuteNonQuery();

kaydet.Connection.Close();

İşlem tamam.

Önemli Not: 3 katmanlı mimariye bak hocam. Veritabanı işlemlerini bir Class'ta tutarak bütün Update, Insert ve Delete sorgularını tek satırda halledebilirsin. Üstelik düzenlemesi de kolay olur.

bende aynısını diyecektim :)

değiştir dene bakalım ne olacak ?

türk kızlarından sabun yapalım, rus kızları elini yıkasın.:)
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Gizem
    sLeymN
    sLeymN's avatar
    Erkek

hocam veri tabanı dersi almadım (: sikik bir proje için bu kadar uğraşıyorum ama senin veridiğin kodlarla benim kodlar arasındaki farkı anlamadıım (: ben bir tek connection.Close(); yapmadım ki ona da gerek yok diye düşündüm çünkü asıl amacımız sorguyu çalıştırmayı başarmaktı ilk önce :D 

edit şimdi anladım. Bakalım hocam bir daha deneyim 

Cehennemin dibine kadar yolum var daha.. || Nasılsa her yalnız kendine sürgündür Asmera unutma.
Toplam Hit: 4715 Toplam Mesaj: 24