C# Ftp Üzerindeki Accdb'e Bağlantı
-
sLeymN bunu yazdı:
-----------------------------OleDbConnection conn = new OleDbConnection("Provider=MS Remote; Remote Server=http://logicalarea.com/projedb/stoktakip.accdb; Remote Provider=Microsoft.ACE.OLEDB.12.0; Data Source=DSN");
conn.Open();
OleDbCommand kaydet = new OleDbCommand("INSERT INTO ogrenci VALUES('ali' , 'veli' , 3)",conn);
kodlar bunlar hocam :/
-----------------------------OleDbCommand'ın Connection'ını aç, ExecuteNonQuery() çağır, Connection'ı kapat;
OleDbCommand kaydet = new OleDbCommand("INSERT INTO ogrenci VALUES('ali' , 'veli' , 3)",conn);
kaydet.Connection.Open();
kaydet.ExecuteNonQuery();
kaydet.Connection.Close();
İşlem tamam.
Önemli Not: 3 katmanlı mimariye bak hocam. Veritabanı işlemlerini bir Class'ta tutarak bütün Update, Insert ve Delete sorgularını tek satırda halledebilirsin. Üstelik düzenlemesi de kolay olur.
-
wking bunu yazdı:
-----------------------------sLeymN bunu yazdı:
-----------------------------OleDbConnection conn = new OleDbConnection("Provider=MS Remote; Remote Server=http://logicalarea.com/projedb/stoktakip.accdb; Remote Provider=Microsoft.ACE.OLEDB.12.0; Data Source=DSN");
conn.Open();
kodlar bunlar hocam :/
-----------------------------OleDbCommand'ın Connection'ını aç, ExecuteNonQuery() çağır, Connection'ı kapat;
kaydet.Connection.Open();
kaydet.ExecuteNonQuery();
kaydet.Connection.Close();
İşlem tamam.
Önemli Not: 3 katmanlı mimariye bak hocam. Veritabanı işlemlerini bir Class'ta tutarak bütün Update, Insert ve Delete sorgularını tek satırda halledebilirsin. Üstelik düzenlemesi de kolay olur.
-----------------------------bende aynısını diyecektim :)
değiştir dene bakalım ne olacak ?
-
hocam veri tabanı dersi almadım (: sikik bir proje için bu kadar uğraşıyorum ama senin veridiğin kodlarla benim kodlar arasındaki farkı anlamadıım (: ben bir tek connection.Close(); yapmadım ki ona da gerek yok diye düşündüm çünkü asıl amacımız sorguyu çalıştırmayı başarmaktı ilk önce :D
edit şimdi anladım. Bakalım hocam bir daha deneyim