folder Tahribat.com Forumları
linefolder C#, Asp.Net, .Net Core
linefolder C# İçin Kaynak Önerileriniz?

C# İçin Kaynak Önerileriniz?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DanLev
    DanLev's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Merhabalar,

Ucundan ucundan programlama dillerini öğrenmek gibi bir niyetim var. C# dilini iyi derecede bilen bir arkadaşım var, kendisi de sıkıştığım yerde destek olacak ama;

- Algoritmaları,

- Kod öbeklerini,

- Döngüleri öğrenebilmek için teferruatlı bir kaynağa ihtiyacım var. Bu dili veya diğer programla dillerine hakim müritlerin önerebileceği kaynakları öğrenmek istiyorum.

Saygılar

kontrol edebilir olduğum savaş, kontrolüm dışında ki barıştan her zaman daha iyidir...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    1234567B
    1234567B's avatar
    Erkek

http://www.muhendislikegitimi.com/component/k2/itemlist/user/101-burak-g%C3%B6kberk-%C3%B6z%C3%A7i%C3%A7ek.html

ben burada vakit buldukça bişeyler paylaşıyorum.Hocamın paylaşımlarınıda inceleyebilirsin

arbeit macht frei
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

tek kelime ile bu kitap

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    erngnctrk
    erngnctrk's avatar
    Erkek

56 haftalık video kurs 

http://www.erengencturk.com.tr/c-gorsel-egitimi#more-384

.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    joe_black
    joe_black's avatar
    Erkek

çizdirik olsun da löp diye direkt c(kare) den başlamak olur mu hacılar?

nerden başlamak lazım?

araştırdığım kadarıyla html-> php -> hernevi programlama.

diye bi sonuca ulaştım. html var phpde yardırcaktım ben de. sizce yol doğru mu??

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YeniHarman
    YeniHarman's avatar
    Erkek
    joe_black bunu yazdı

çizdirik olsun da löp diye direkt c(kare) den başlamak olur mu hacılar?

nerden başlamak lazım?

araştırdığım kadarıyla html-> php -> hernevi programlama.

diye bi sonuca ulaştım. html var phpde yardırcaktım ben de. sizce yol doğru mu??

Öncelikle HTML programlama dili değil, işaretleme dili:D Artık web tasarımında sadece html bilmek de yetmiyor zaten. HTML + JS + CSS + XML bilmek durumundasınız. İşin sunucu tarafında da Php, Java, ASP.NET, Python, Ruby, Perl gibi diller/teknolojiler var. 

Her yere yazıyorum, buraya da yazayım: Hangi programlama dilini öğrenmek istiyorsanız o dilden başlayın:)

Olaylara karışmayın!
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

@joe, kim demişse yalan söylemiş hocam. bilen de bilmeyen de atıyor bazen. nice cahiller gördüm .... neyse genelde tavsiye edilen C ya da C++

gibi bir dille temeli atmaktır hatta bazıları basic, pascal gibi dilleri tavsiye ediyor ama avrupada böyle bir şey görmedim ben, türkiyede var sanrım

hala. bana kalırsa paylaştığım kitapla başlangıç yapabilirsin direk, bir şey bilmene çok gerek yok. şuan html bildiğin için programlama mantığın var

diyemem çünkü çok farklı şeyler bunlar. bilsen avantaj olurdu ama bilmiyorsan da problem değil, imkanın varsa bahsettiğim kitabı bir kitapçıda

incele baştaki konulara bak anlayıp anlamadığını tart. sefer algan ın kitabını almıştım çok önceden, fazla yararlanma imkanım olmadı ama

incelediğim kadarıyla  çok çok güzel kitaptı, üniversitenin kütüphanesinde diğer kitaplarda vardı (memik yanık,yüksel bilmem ne zirvedeki beyinler,

....) mantık dizisi içinde en iyi türkçe OOP (object oriented programming- nesneye yönelimli programlama ) kitabıdır incelediklerim arasında. tavsiye

ederim pişman olmazsınız

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    joe_black
    joe_black's avatar
    Erkek
    YeniHarman bunu yazdı

Öncelikle HTML programlama dili değil, işaretleme dili:D Artık web tasarımında sadece html bilmek de yetmiyor zaten. HTML + JS + CSS + XML bilmek durumundasınız. İşin sunucu tarafında da Php, Java, ASP.NET, Python, Ruby, Perl gibi diller/teknolojiler var. 

Her yere yazıyorum, buraya da yazayım: Hangi programlama dilini öğrenmek istiyorsanız o dilden başlayın:)

şaka msıın sen hacım ?
      htmlnin ne halta yaradığıı iyi bilirim. anlatmaya çalıştığım bişeye ortadan başlamak yerine sağlam en başından temel atarsan leride daha iyi olur.

benim yazılımla bilgisayarla ilgili bi sektörde işim yok diplomam da zaten eğitime dayalı.

sevdiğim için programlamaya başlamak istiyorum.bunun için de algoritmaları ve mantığını anlamak için yaptığım araştırmaların sonucu bu.

sonuç olarak php yi su gibi bilen bir adam C++ da hiç bilmeyene göre daha mantıklı çıkarımlar bulunabilir. gece gece öküz gibi uykum var yazmiyim uzun uzun html php programlama yazıp geçeyim dedim ama hata etmişim.

@unbalanced eyv hocam biri de çıkıp sen gibi demedi kç aydır kavzınıyorum. kitabı ve tavsiyelerini denicem.teşekkürler.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Milamber
    Milamber's avatar
    Erkek

tam ben yazacaktım sefer algan diye mürid yazmış

kendisini ayakta alkışlıyorum.

Fırtına koparmaktır işim... Uzaklar Yolcusu
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

@joe, hocam yeniharman ın kast ettiği farklı bir şey. html nin yapısı ile programlama dillerinin yapısı farklıdır. sen temel şeyler demişsin ya o da

bunu basic,pascal gibi algıladığını düşündüğü için öyle yazdı ki. yeniharman ın söylediği gibi işaretleme dilleriyle tasarım tarafını halledebilirsin bu

client taraflı işler.. bilmiyorum web e geçsen de geçmesen de kesinlikle nesneye yönelimli programlamayı öğren. çünkü bütün büyük diller %100

nesneye dayalıdır. ondan sonra diller arası geçiş yapmanda kolaylaşır. dediim gibi direk c# ile başlamaktan bir sıkıntı gelmez. zaten sefer algan ın

kitabı eski baskılarında hep konsol üzerinden nesneye yönelimi anlatıyordu, diğer kitaplar gibi winformları değil. bana göre doğru olan da bu.

nesneye yönelimi bilmeden win form kontrollerini bilsen ne olur, iki satır kod yazıp kalırsın sap gibi. sürükle bırak programcısı olmamak için işi

temelinden kavramak lazım ve bu temelde nesne kavramıdır. ondan sonra gerisi çorap söküğü gibi gelir ama çok hızlı ilerlemen gerek, sürekli yeni

şeyler çıkıyor, teknolojiyi yakalamadıktan sonra yine bir değerin kalmıyor.

bu uzun yolda kolaylıklar dilerim :)

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YeniHarman
    YeniHarman's avatar
    Erkek
    joe_black bunu yazdı

şaka msıın sen hacım ?
      htmlnin ne halta yaradığıı iyi bilirim. anlatmaya çalıştığım bişeye ortadan başlamak yerine sağlam en başından temel atarsan leride daha iyi olur.

benim yazılımla bilgisayarla ilgili bi sektörde işim yok diplomam da zaten eğitime dayalı.

sevdiğim için programlamaya başlamak istiyorum.bunun için de algoritmaları ve mantığını anlamak için yaptığım araştırmaların sonucu bu.

sonuç olarak php yi su gibi bilen bir adam C++ da hiç bilmeyene göre daha mantıklı çıkarımlar bulunabilir. gece gece öküz gibi uykum var yazmiyim uzun uzun html php programlama yazıp geçeyim dedim ama hata etmişim.

@unbalanced eyv hocam biri de çıkıp sen gibi demedi kç aydır kavzınıyorum. kitabı ve tavsiyelerini denicem.teşekkürler.

İthamlarınıza dikkat ediniz, terbiyenizi takınınız. Benim sizle olan münasebetim bana bu şekilde seslenmenize imkan vermiyor.  ...ve evet "şaka" da değilim. Neyse adab kısmını geçelim, şu dakikadan sonra işe yaramayacağı çok açık.

Hayır, PHP'yi sular seller gibi bilen yazılımcı, C++ ile program yazsa PHP mantığı ile kodlama yapacağından uygun olmayan C++ programı üretir. En temelinden C++'da otomatik kalıntı temizleme mekanizması (GC) yoktur. Alınan sistem kaynaklarının gerektiğinde geri verilmesi de C++'nın en önemli kuralı sayılabilir. İstisnaları olabilir fakat deneyimimle söylüyorum ki bu şekilde bir öğrenme metodunun sonucu yüksek ihtimalle hüsranla sonuçlanacaktır. Zorlukları saymıyorum bile.

Olaylara karışmayın!
Toplam Hit: 3331 Toplam Mesaj: 19