C# İle Bilgisayarın Unique İd Değerini Elde Etmek ??
-
HKEY_LOCAL_MACHINE\\SOFTWARE\\Hocam bunun altında microsoft diye bir başlık yok regeditte
-
registry a girme hocam her zaman değişebilen bir şeydir o, yani işletim sistemlerinde aynı olmasını bekleme..
daha önce güzel bi lisans sistemi yazmıştık web tabanlı ama bulamadım her zamanki gibi..
bende virtual machine var o yüzden seri numarasını alamadım ama şunları bir dene alman gerek bir şeyler
var mos = new ManagementObjectSearcher("root\\CIMV2", "SELECT * FROM Win32_Processor"); foreach (ManagementObject getserial in mos.Get()) { Console.WriteLine("Serial Number: " + getserial["SerialNumber"].ToString()); } mos = new ManagementObjectSearcher("SELECT * FROM Win32_BaseBoard"); foreach (ManagementObject mo in mos.Get()) { Console.WriteLine("Serial Number: " + mo["SerialNumber"].ToString()); } mos = new ManagementObjectSearcher("SELECT * FROM Win32_BIOS"); foreach (ManagementObject mo in mos.Get()) { Console.WriteLine("Serial Number: " + mo["SerialNumber"].ToString()); }o processID unique değil hocam, cpu tipi olması lazım mesela işlemcin intel pentium i7 olsun, aynı işlemciye sahip birinin kodu aynı çıkar. biz onu sonradan fark etmiştik..
-
Hocam baseboard olanı daha önce denedim işletim sisteminden alakasız olarak bazı pc lerde gelmiyor değer anakart olayında hata veriyor.
-
o halde mac adresini alacaksın hocam. unique bir adrestir bu da ama bazı yazılımlarla sahte şeyler gösterebiliyorsun
var mc = new ManagementClass("Win32_NetworkAdapterConfiguration"); ManagementObjectCollection mos = mc.GetInstances(); foreach (ManagementObject network in mos) { Console.WriteLine(network["MACAddress"].ToString()); } -
bu arada tavsiyem karıştırıp bir unique id elde etmen
http://www.codeproject.com/Articles/28678/Generating-Unique-Key-Finger-Print-for-a-Computer
sanırım bunu daha önce kullanmıştım
-
bu verdiğin kodda try catch yapmak lazım di mi hocam çünkü bazı pclerde gelmiycek anakart id si yada başka bi id
-
genel try catch yapma hocam o kısımla ilgili try catch yap, eğer catch e düşerse o zaman boş dönder..
olmadı o kısmı çıkarabilirsin
-
Anladım hocam o şekilde yaparım.