folder Tahribat.com Forumları
linefolder Yazılımlar / Diğer Programlar
linefolder C++ Konsol Uygulamaları Yazmayı Öğrendim Sırada Ne Var?



C++ Konsol Uygulamaları Yazmayı Öğrendim Sırada Ne Var?

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YeniHarman
    YeniHarman's avatar
    Kayıt Tarihi: 17/Haziran/2012
    Erkek
    ltcelik bunu yazdı

    Soğuktan düğme gibi büzmüştüm 😀

    Anlamadım.

     

    Arada GTK geçmiş. GTK'nın C++ bindingi olmasına rağmen C stili kullanılır. GOBJECT yani.

    Şimdiye kadar hiç öyle xplatform bir şey göremedim JAVA dâhil. Sadece STL ya da libc kullanan bir uygulama geliştirip işletim sistemi ya da platforma hiç bulaşmayan uygulama sanırım çok azdır veya daha uygun çözüm metotları vardır. X-Platform socket kullanan bir uygulamaya yazmaya çalışın C/C++'la bakalım. Ne dediğimi çok net anlayacaksınız.

    GDI ve GDI+ öneren olmuş. Yine C++ için gereklilik olmadığı gibi neden donanım hızlandırmasından vazgeçiyoruz ki o kadar yükün altına girip. Madem böyle bir ihtiyaç var https://www.opengl.org/resources/libraries/windowtoolkits/ adresindekiler gibi OpenGL üzerine inşa edilmiş bir kütüphane kullanmak çok daha iyi gibi görünüyor. SDL için de bir gui widget kütüphanesi kullanılabilir. Seçenek çok fazla. Öncelik ne için kullanılacağına karar vermek.

    Daha önce de anlatmaya çalıştığım gibi sadece C++ ile tam bir proje geliştirmemiş, boost'a bulaşmamış, uyarlama ve duyuru dosyaları arasında kaybolmamış, çözünürlük işlecinin gazabına uğramamış, make rutini hazırlamamış, deadlock'a düşmemiş yazılımcıların tavsiyesi ile yola başlamamak lazım. TBT'deki @FireX ve @Tugberk 'i, Ali Çehreli'yi (http://acehreli.org/) takip etmenizi tavsiye ederim.


    Olaylara karışmayın!
Toplam Hit: 1998 Toplam Mesaj: 11
c++ kodlama driver nasıl kodlanır gui c++