C# Kontrollerin Panelde Hizalanması
-
Merhaba Arkadaşlar;
Formda panelde bulunan labellerin texleri değiştiği zaman doğal olarak hizalamaları bozuluyor. Labelin textine "Ali" de yazsa "HACI AHMET OĞLU ALİ" de yazsa hizalamada ortalamasını istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim form üzerinde?
-
oha forograf ne kdr büyük çıkmış :D
-
konu biraz acil arkadaşlar bilgisi olan veya öneride bulunacak kimse yokmu?
-
Pc ye format attım daha studio yu kurmadım ama textBox1.TextAlign özelliği vardı sanırım onu kullanmayı denedin mi _?
-
coder2 bunu yazdı
Pc ye format attım daha studio yu kurmadım ama textBox1.TextAlign özelliği vardı sanırım onu kullanmayı denedin mi _?
Evet textalign ve imagealign özelliğini denedim olmadı maalesef
-
lbl.TextAlign = ContentAlignment.BottomCenter; denesene bi ya da propertiesden textalig ni düzenle
-
coder2 bunu yazdı
lbl.TextAlign = ContentAlignment.BottomCenter; denesene bi ya da propertiesden textalig ni düzenle
Denedim hocam text uzunluğu değişince maalesef ortalı olmuyor :(
-
bırde textboxları manuel boyuta getırıp panelın boyu kadar buyutup text alıgn de center yapmayı denermısın
-
Label yerine textbox ekle panel boyutunda. Text align center yap ve border sil. Enable olarakta false yap.
-
MagaraAdami bunu yazdı
Label yerine textbox ekle panel boyutunda. Text align center yap ve border sil. Enable olarakta false yap.
Denedim textbox ile oluyor ama o formu yazdırınca textbox içinde çıkmaz değil mi? Yani sadece içindeki text çıktıda görünmeli?
-
Ortalama işlemini label'ın içeriği değiştikten sonra yapsan olabilir. İlgili label'da onTextChanged gibi bi event olması lazım(adını yanlış hatırlıyor olabilirim), onun içinde @coder2 nin verdiği kodu denersen olur diye tahmin ediyorum.