C++ Load Yapma
-
c++ da bir projem var bu programda ogrenci kayıtları oluyor isim notları harf notu gibisinden hepsini dizide tutuyorum
bir de bunları save diyerek bir text dosyasında tutuyorum problem burda baslıyor.
ben kullanıcının tekrar programı calıstırdıgında kaldıgı yerden devam etmesini yani text dosyasındaki verileri tekrar dizilere atmam lazım bunu nasıl
yapabilirim kullanabilceğim metod veya fonksiyon var mı
bilgisi olan varsa beni bi aydınlatırsanız sevinirim...
-
Dosyayı açarken 'w' değil 'a' parametresi kullan.
r -> read
w -> write
a - > append
-
anlatmak istediğim bu değildi
text belgesindeki veriyi dizilerin içlerine gommekti bunu yaptım da farklı sekilde
ifstream ofstream die tanımlayarak halettim bunu zaten aynı dosyayı 2 kere refer edip yazma ve okuma yapabiliyorum
olay dizilerin içine nasıl atacagız verileri cunku bir suru veri var dielim 10 satır fakat ilk satırdaki her bolsukla ayrılmıs parcalar
farklı dizilere gomulcek asıl problem bu ...
-
Sorunun cevabını bilmiyorum ama bir şey soracağım. Struct ya da class neden kullanmıyorsun?
-
basta Struct kullandım olmadı yapamadım ole bir de kullanıcı ozgurlugu için baya bir sıkıntı oldu dizilerde daha basitme geldi
aslında substr falan varda onlada bi yere kadar gidebildim anca
-
up^
-
fread işini görmesi lazım dosya boyutunu alıp aynı boyutta dizi oluşturup okutabilirsin.
-
zaten bilgileri dizilerden yukluyorum mesela
ogrenciAdları[20];
ogrenciNotları[4][10];
burdan dosya ya ayzıyorum sonra bunları bir daha geri almam lazım
geri almada sorun var
-
sorun ne anlamadım istersen sorunlu yeri yaz buraya bakalım.
-
aslında sorunlu yer yok dosyadan verileri dizilere atmak istiyorum elimde su veriler var.
ifstream myDocR("students.txt");
void loadFile(){
string str ;
getline(myDocR,str);
istringstream iss(str);
do
{
string sub;
iss >> sub;
cout<< sub <<" ";
} while (iss);
system("pause");
}string studentName[10];
int studentSubjects1[10];
int studentSubjects2[10];
int studentSubjects3[10];
int studentSubjects4[10];
int studentSubjects5[10];
double studentAverage[10];
string studentMark[10];ve bu diziler var benim bilgiler myDocR de kayıtlı satır satır her ogrencinin bilgileri
mesela kazım 85 96 85 96 74 41.5 C gibi bunlar ogrencinin notları vs. en sonda harf notu var gectiği harf falan işte
her ogrenci bole text belgesinde bu bilgileri ilgili dizinlere atmak istiyorum sorun bu..
-
hocam yazarken örnek
fwrite(studentName,1,sizeof(studentName),Dosya)
fwrite(studentSubjects1,1,sizeof(studentSubjects1),Dosya)
okurken de aynı yaparsan sorun olmaz sanıyorum
fread(studentName,1,sizeof(studentName),Dosya)