C Ödevi İçin Yardım
-
Arkadaslar hocam 10 gun icinde 1900-2099 yillari arasinda gun,ay,yıl girdigimde ekrana girdigim gunun bir sonraki gununu, yine gun,ay,yil seklinde ve o gunun adiyla yazdirilmasi icin odev verdi. Ayrica o yil hangi aylarin 30-31 cektigi ve subat in 28 cektigi de hesaba katilacak. Örnegin( input- 5 mayis 1991, output- 6 mayis 1991 - persembe) gibi... Size direk yapabilir misiniz demem kendi acimdan pek dogru olmaz ama algoritmasinin mantigini anlatabilecek biri varsa cok sevinirim cunku sadece soruya bakmakla yetinebiliyorum. Simdiden tesekkurler.
-
Algoritma olarak şöyle yap:
Input'u boşluklardan arındır ve bir array'e ata.
- Array'in atandığı değişkenin 1. indexindeki elemanı al (bu eleman ay olacaktır). Sonra bunu döngüye sok yani hangi ay olduğunu bul, bulduktan sonra da bir dahaki ayı seç.
- Array'in atandığı değişkenin 0. indexindeki eleman gündür. Yani 1 artırman yeterli olacaktır. Tabi burda hangi ay kaç çeker, 1 mi artıracaksın yoksa gelen sayı zaten ay sonu mu yani direkt 1 mi yazacaksın onu da bir döngüyle ya da mod hesabı yaparak bulabilirsin.
- Array'in atandığı değişkenin 2. indexindeki eleman da yıldır. Bunu 1 artırman yeterlidir.
Yanlış hatırlamıyorsam gün hesaplamak için basit bir formül vardı onun netten şu şekillerde aratınca bulursun: yıla göre gün hesabı, yıla göre gün bulunması vs...
-
bi matematik videosunda falanca yıl falanca tarihin hangi gün ismi olacağı pratik bi yöntemle anlatıyordu bulabilirsem onu yazarım buraya o mantığa göre bi algoritma oluşturabilirsin
edit: işte bu şekil

-
Wking hocam bi de yeni yeni ogrendigimiz icin bildiklerimizi kullanarak yapmamiz gerekiyor fakat son yazdiklarina bir bakayim eline saglik. Lathedarkman hocam o kadar makbule gecer ki anlatamam...
-
Al sana kodlar dostum: http://www.mydesign.gen.tr/kod/479.html
Kodları okuyarak anla diye yolluyorum he :d
Mantığı kap yani :p
Neyse ben yatıyorum, 7.30da kalkacam :(
-
buda videosu videoyu indir bence pratik falanda yapma olayı var, videoyu açtıktan sonra Ctrl enter yapman gerekiyor
www.rapidshare.com/files/424676303/Tarih_Bulma.zip
-
İkinizde cok sagolun hocam
-
Lathedarkman bunu yazdı:
-----------------------------
bi matematik videosunda falanca yıl falanca tarihin hangi gün ismi olacağı pratik bi yöntemle anlatıyordu bulabilirsem onu yazarım buraya o mantığa göre bi algoritma oluşturabilirsin

-----------------------------Hocam buna göre mesela 1 ocak 2000 tarihi yanlış bir kaç tane daha buluyorum öyle yanlış tam güvenilir gelmedi bana
-
Asi296 bunu yazdı:
Lathedarkman bunu yazdı:

-----------------------------Hocam buna göre mesela 1 ocak 2000 tarihi yanlış bir kaç tane daha buluyorum öyle yanlış tam güvenilir gelmedi bana
-----------------------------videosuna bak bi çalışıyo.2000 den sonrası için 1 gün geriye gidiceksin bide
-
seretide bunu yazdı:
Asi296 bunu yazdı:
Lathedarkman bunu yazdı:

-----------------------------videosuna bak bi çalışıyo.2000 den sonrası için 1 gün geriye gidiceksin bide
-----------------------------Ağa bir geriye gitsende bazı tarihlerde hata var video yu izledim
1 ocak 2000
Gün/7=1
AY=1
Yıl/7=0
Yıl/4/7=0
1+1+0+0=2 pazartesi bir geri al pazar olması lazım
Ama 1 ocak 2000 cumartesi yani hatalı
-
Asi296 bunu yazdı:
seretide bunu yazdı:
Asi296 bunu yazdı:
Lathedarkman bunu yazdı:

-----------------------------Ağa bir geriye gitsende bazı tarihlerde hata var video yu izledim
1 ocak 2000
Gün/7=1
AY=1
Yıl/7=0
Yıl/4/7=0
1+1+0+0=2 pazartesi bir geri al pazar olması lazım
Ama 1 ocak 2000 cumartesi yani hatalı
-----------------------------bi kaç tarih için denedim oluyo ama dediğin gibi 1 ocak 2000 olmuyo belki istisnadır yada bir sürü hata vardır bilmiyorum bende