C# T Ayaptığım İlk Şey (Videoyada Çektim)
-
1. Formun üzerine sağ tıklayın ve View Code komutunu seçin.
2. Açılan kod sayfasında, KalanSure isimli bir değişken tanımlayın.
public int KalanSure;
burda ne demek istemiş neyi tanımlayacağım ?Yani nereye yazıcam kafam karıştı..
delphiden neden vazgeçtim söylyim delphiyle çok birşey yapacağıma inanmıyordum sadece basamak olarak görüyordum.C# çıktı süper birşey delphide bir çok şeyi öğrendim çok benziyor zaten.İllaki işletim sistemlerine giriş yapcam diyorsan bana göre c ailesinden bişeyler bilmelisin ilerde linuxta kim bilir c yi kullanırım belki tabi c# değil :).
Yani benim amacım linux bişeyler kapıp geçersem hem geliştirici olurum diyorum. -
dai bende delphide gidiyom ama istediğim şeyi yapacak kadar ilerleyince vb ye geçmeyi düşünüyorum ama iki çok benziyor bu sfer kodları karıştırırım c# aynı gibi onlara benziyor neredeyse kod bile aynı walla hepsi çorba olur
-
aynı aynı mesela laber var onun arkaplan ve normal renklerini değiştircez
private void button1_Click(object sender, System.EventArgs e)
{
label1.BackColor = Color.Black;
label1.ForeColor = Color.White;
}
delphi gibi diyorum ya basit aq bir kaç şey var zor olan.
-
Yaw C mi güzel kaynak ve zaman bulursan kolay zaten...
-
Compiyi daha once dinlesen simdi daha fazla yol katetmistin :)
Kuytul olm unide taa biyoloji okuyan elemanlar gelip beni buluyorlar adamlarla haftada 1gun fen-edebiyat kantininde C# calisioz :) adamlara anlatiom,senle daha fazla yakiniz sende is yok :) bana takilsan sayko yaparim seni :) vb tecruben var C# kolay kaparsin,elimde guzelde dokuman var veririm sana :) yarin 11:30 egitimin onunde olacam yakamda kirmizi bir karanfille :) ...gelirsen gorusuruz yoksa msn de gorusruz :) -
compü hoca benide c# a yonlendirdi ama fazla calısamıyorum. su oss denen bokluk gecsin ondan sonra ins :D
-
Ayrica merhaba dunya ,la bunda ne var falan demeye alisik bir milletiz,yapilan hicbir boku begenmeyiz...ama sunun farkina varmak gerekir ,yazilimla ugrasan herkes merhaba dunya demistir...baslangictir,umarim kararli devam edersin.Dunyanin en zevkli isidir yazilim,kendi yaptiginiz birseyi hissetmek muthis zevk verir :)
Toplam Hit: 4418 Toplam Mesaj: 18