C# Takıldığım Bir Nokta
-
C# ile 10 parmak klavye yazım programı yazmam gerekiyor. Formu vs tasarladım.
İşleyiş şu şekilde.
1. aşama hece 2. aşama kelime 3. aşama cümle 4. aşama paragraf 5. aşama uzun metin.
Yanda metin verilecek kullanıcı textboxa metni girip gönderecek uyumluysa aşama atlayacak. ilk 3 için direk eşitlik operatörü kullanabilirim. Ama son iki için kullanıcının yazdığının % kaç oranda verilenle uyumlu olduğunu hangi metodla kontrol edebilirim?
2. olarak
ilk form sayfasında yaklasık 20 tane label var diziden hece çekeceğim bunlara rastgele şekilde. Randomun bu şekilde kullanımı hakkında bir örnek verebilir misiniz?
yani.
label1
label2
labelx şeklinde 20 tane label var. program her açıldığında 60 karakterlik bir dizi içerisinden rastgele 20 taneyi bu labellarda göstermesini istiyorum.
Yardımcı olacak arkadaşlara teşekkürler :)
-
bazen oluruna bırakmak gerek
-
Bosluk bunu yazdı
bazen oluruna bırakmak gerek
Oluruna bırakmayı pek sevmiyorum hocam :)
-
4 bir paragrafda en az kaç kelime olacak sen belirle atıyorum 150 ise ona göre karar verdirirsin
5. yine aynı uzun metin kaç kelime olacaksa ona göre yaparsın.
-
SSH bunu yazdı
4 bir paragrafda en az kaç kelime olacak sen belirle atıyorum 150 ise ona göre karar verdirirsin
5. yine aynı uzun metin kaç kelime olacaksa ona göre yaparsın.
harflerin uyumuda söz konusu hocam. yani;
benım adım ahmet cümbüş
benım adim ahmt cmbş arasında karşılaştırma yapınca %87 filan gibi bir oran almak amacım
-
string like rate kontrol eden fonksiyon kütüphane parçaları var internetten bu şekilde ararsan bulursun 0-1 arasında değer döndürürler. % ye burdan dönüştürürsün
-
Theholiqan bunu yazdı
string like rate kontrol eden fonksiyon kütüphane parçaları var internetten bu şekilde ararsan bulursun 0-1 arasında değer döndürürler. % ye burdan dönüştürürsün
Teşekkür ederim hocam bakıyorum hemen
-
butun metnini string olarak kaydedersin sonra . bosluk - vs yi split edersin diziye atarsin sonra kendi metninden gelen her kelimeyi compareto eder dogruysa trueCount yalnissa falseCount gibi degiskenlere atip kelime sayisina bolup ortalamayi bulabilirsin.
-
Son olarak ilk formda kullandığım değişkeni diğer formlardada kullanmak için.
public static string x = "1"; şeklinde tanımlayıp.
Diğer formda
string x = form1.x;
Şeklinde almam gerekiyor sanırım. Yalnız dizi yaptığımda bu şekilde alamıyorum.
Örneğin
public static string[ ] heceler = {"ac", "af", "ad"};
şeklinde tanımladım. diğer formda hecelerin 2. elemanına ulaşmak yada üzerinden işlem yapmam için nasıl bir kullanım izlemem gerekiyor?
Diziler yerine biraz daha esneklik açısından Array kullanmam daha mı mantıklı olur bu program için?
-
bana captagonun kafasını anlat :D sana yazayım :D
-
Bandito bunu yazdı
bana captagonun kafasını anlat :D sana yazayım :D
Programı 15 dkda yazacak arkadaş var :D önemli olan kendim yapmam.
Ayrıca facebook icat edilmeden facebook yazacam desen yinede kafa anlatmıyorum kardeşim :)
Easx tarafından 06/Ara/15 00:27 tarihinde düzenlenmiştir