C# Ve Entity Framework ?
-
performans olarak entity tabiki biraz yavaşlatır
ama kod yazım sürecinde, kodun anlaşılabilirliği ve oop yazmana sağladığı katkı göz önüne alındığında hiç önemi yok bence.
senin problemin entityi tam olarak bilmediğinden kaynaklanıyor bence, gereksiz hatalar yapmışsın hocam.
nesne mantığını tam kavrarsan zaten, kendin vt nin bir modelinide c# projende olusturur o şekilde cekersin dataları da buda sana zaman kaybettirir, entitynin sağladığı faydayı o zaman anlarsın.
-
sorguların hatalıdır hocam. Deferred execution ve lazy loading var EF'de. Şurada ingilizce ve türkçesi var okuyabilirsin http://www.ayberkcal.com/?p=246
-
bunun gibi bir çok veri içeren bir sistem üzerinde çalışıyorum yazılım işi bana ait değil fakat şöle söleyim aylık 450 milyon civarında kayıt alıyoruz bunların çekilmesi vs. gerçekten yavaş bunları düzenlemek için bir sürü şeyle uğraştık .Net platform'unda çalışmıyoruz Java ile yapıyoruz fakat veritabanı MsSQL, normalizasyonu çok iyi yaptığında sorgu süresi gerçekten düşüyor bizim yakaladığımız hız şuydu 27.000 tane veriyi max. 1.7sn'de çekiyoruz. sanıyorum ki konuya çok hakim olmamakla beraber senin çözümün veritabanında bunun için İndex hazırla o şekilde çalış birde veritabanını tekrardan gözden geçir 3 hafta sırf bu veritabanı mevzusu için kafa patlattık günlerce belki yanlış sölemiş olabilirim fakat biz sorunu bu şekilde çözdük. Entity ile çalıştımda okadar veri yoktu malesef :)