C# Yardim
-
Arkadaslar c"de bi yerde takildim kaldim napicam anlamadim dedim bi yardim istiyim daha cok basindayiz ama napiyim :)
Simdi win32 Console Application bi dosya actim.
fahren_celcius adli orda fahren_celcius.cpp dosyasina sunlar yazdim;
#include "stdio.h"
int main(int argc, char* argv[])
{double f,c
printf("\nFAHRENHEIT TURUNDEN SICAKLIGI GIRINIZ..");
scanf("%lf",&f);
c=(f-32)/1.8
printf("\n%lf FAHRENHEIT=%lf CELCIUS"TUR",f,c)
return 0;
}
Daha sonra
Compile fahren_celcius.cpp yaptim. Soyle bi hata veriyo
"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
--------------------Configuration: fahren_celcius - Win32 Debug--------------------
Compiling...
fahren_celcius.cpp
c:\program files\microsoft visual studio\myprojects\fahren_celcius\fahren_celcius.cpp(13) : fatal error C1010: unexpected end of file while looking for precompiled header directive
Error executing cl.exe.
fahren_celcius.obj - 1 error(s), 0 warning(s)"
"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
Yanliz soyle bisey var neyi compile etmeye calisirsam cl.exe hatasini veriyo bilgisayarda cl.exe diye arattim bi exe dosyasi buldu acmaya calistim fakat MSPDB60.DLL Hatasi veriyo.
Napabilirim? -
bak sana işleyen bi tane yazayım
-----------------------------------
#include<stdio.h>
int main(void)
{
float f,c;
printf("fahrenayt gir.\n");
scanf("%f",&f);
c=(f-32)/1.8;
printf(" %f fahrenayt %f selsiyusa tekerrürdür",f,c);
return 0 ;
}
bu işler :) hade sağlıcakla bu arada senin programda noktalı vilgüllerini koymayı unutma
-
Yanliz soyle bisey var sadece bunda degil ne yazmaya kalkarsam kalkiyim ayni hatayi veriyo. error cl.exe fln fln.
-
ya hep aynı yerde aynı hatayı yapıyon yada senin c bozuk :)
-
Arkadasim kitap almistim o kitaptaki hangi ornegi yazarsam yaziyim ayni hatayi veriyo benim kafama bisey takildi kitapta c icin microsoft visual c++ 6.0"i kullanabilirsiniz yaziyordu. Bende onda yaziyorum baska c yi nerde yazabilirim.,?
-
"precompiled header directive"
anladığım kadarıyla derleyicinin ayarları değişmiş..
-
Nasıl dızeltebilirim? Prograi sildim yeniden yukledim. Nasıl duzeltebilirim? format mi atiyim :)
-
Arkadaslar sorunun ne oldugunu anladim. Simdi soyle bisey var benim cagarmak istedigim studio.h kutuphanesini acamiyo bunun icin de kullandigim printf scanf gibi komutlari taniyamiyo. Onun icin hata veriyo. Nasıl duzeltebilirim.
-
stdio.h dosyasının açılmamasının nedeni
#include "stdio.h" yazmandır.
Doğrusu
#include <stdio.h> çünkü
< ve > ile yazdığında derleyicinin ana klasöründe include klasörüne bakar öbür türlü programın (c veya cpp dosyalarının) kaydettiğin dizine bakar. -
katılıyorum ama sorun buysa benim yazdıım şeyde görüp neden düzeltmedi libary düzenini onu anlamadım
-
c# la ne alakası var bu konunun ?
not: sadece tepki göstermek için bi soru cevap beklemiyorum...
Toplam Hit: 6563 Toplam Mesaj: 28