C# Yatay Ve Dıkey Hareket Sağlama
-
C# da monopolı benzeri kutu oyunları programlıyacağım ama takıldıgım nokta oyun pıyonlarını yatay ve dıkey sekılde hareket ettırmek aslında zarda gelen sayı kadar ettırmek bunu nasıl basarabılırım.
-
Cümle kurmana bayıldım hocam :)
Şimdi onu yapabilmen için "random int numbers" fonksiyonun olup, 2 boyutlu array'lar konusunu bilerek, GDI+'ta da( yada Silverlight ) üstad olman lazım...
Bunları nasıl başarabilirsin ?
-
NoNam3 bunu yazdı:
-----------------------------
Cümle kurmana bayıldım hocam :)
Şimdi onu yapabilmen için "random int numbers" fonksiyonun olup, 2 boyutlu array'lar konusunu bilerek, GDI+'ta da( yada Silverlight ) üstad olman lazım...
Bunları nasıl başarabilirsin ?
daha cumle kuramzken bunları bıraz zor basarırım :D -
Zor değil üstad, biraz sayısal uğraşı gerektirir.
Zardan gelen değer 1 ise Location'ından x ve y'sini 1 artıracaksın. Eğer 1 çok küçük olur dersen zardan gelen sayının 3 ya da 5 katını alırsın ve yeni koordinat belirlersin.
Neresinde takıldın anlayamadım? -
wking bunu yazdı:
Zardan gelen değer 1 ise Location'ından x ve y'sini 1 artıracaksın. Eğer 1 çok küçük olur dersen zardan gelen sayının 3 ya da 5 katını alırsın ve yeni koordinat belirlersin.
Neresinde takıldın anlayamadım?
Mesal soyle yapsam her alanı bır pıc.box ypasam ve bunların belırlı bır x/y kordınatları olucak ornegin 25/50 kordınatı yanındakide 50/50kordınatı buna gore zarın her sayısı ıcın farklı bır carpan olucak zarda 1 gelirse 25 tane x kaydırmak ıcın 25 ile carpacak 2 geldiyse 12,5 ile carpacak değilmi.koslerde hem x hemde y degısecek dıgerlerınde sadece xumarım yazdıkalrımı anlarsın
-
aslında pictureboxları diz hocam kare şeklinde,
ardından zarda gelen no ile mesela
picturebox ı yakalarsın runtime da,
"pictureBox"+ "5" yapıp onun rengini falan oynattırabilirsin. gdi+ falan gerek yok yani =)
-
Baracuda bunu yazdı:
wking bunu yazdı:
Neresinde takıldın anlayamadım?
Mesal soyle yapsam her alanı bır pıc.box ypasam ve bunların belırlı bır x/y kordınatları olucak ornegin 25/50 kordınatı yanındakide 50/50kordınatı buna gore zarın her sayısı ıcın farklı bır carpan olucak zarda 1 gelirse 25 tane x kaydırmak ıcın 25 ile carpacak 2 geldiyse 12,5 ile carpacak değilmi.koslerde hem x hemde y degısecek dıgerlerınde sadece xumarım yazdıkalrımı anlarsın
-----------------------------Dediğim gibi sayısal uğraşı lazım az biraz. If kontrolleri yapmalısın, form'un ve picturebox'ın genişliğini alıp x ve y değerini şu kadar artırınca formdan çıkıyorsa (formun dışında kalıyorsa) x'i artırma falan diyebilmen lazım.
Başka da bir halt yok zaten.
-
hç gerek yok hocam bunlara :|
eğer dersen benim karemin büyüklüğü hep aynı olacak,diz pictureboxları kare şeklinde.
zar gelince 8 geldiyse git, 8 nolu picturebox a ulaş,resmini değiştir falan fişman.
-
SharpShooter bunu yazdı:
hç gerek yok hocam bunlara :|
eğer dersen benim karemin büyüklüğü hep aynı olacak,diz pictureboxları kare şeklinde.
zar gelince 8 geldiyse git, 8 nolu picturebox a ulaş,resmini değiştir falan fişman.
-----------------------------Üstad resim değiştirmekten değil hareket ettirmekten bahsediyor arkadaş.
Location değişimi şart.
-
yok hocam hareket ettirecek bir şey yok, her karenin birde üstünde piyonlusunu yap,değiştir dur oldu da bitti işte :D
-
SharpShooter bunu yazdı:
yok hocam hareket ettirecek bir şey yok, her karenin birde üstünde piyonlusunu yap,değiştir dur oldu da bitti işte :D
-----------------------------oda güzel bi fikir ama bence location ile değiştirmek daha da güzel olur gibime geliyor..