Caddy Web Server (Nginx'in Angaryasından Bıkanlara)
-
esinti bunu yazdı
Ben şuan coolify kullanıyorum. Önüne de cloudflare koyup yoluma devam ediyorum. IIS kullanmayı da bırakmış oldum bu vesile ile :)
Üstat bi blog yazsısı neyim gelir mi, nasıl iyi mi kötü mü memnuniyet nedir gibisinden. Bu aralar benim içinde mantıklı geliyor Netlify falan alternatifi olarak self-hosted olarak güzel bir öneri olarak sunuyorlar
-
ben dokploy + traefik öneririm bir siteyi docker'dan full ssl domainli site yapmak 3 saniye sürüyor.
nginx süper hızlı ama öğrenmesi biraz zaman alıyor.
-
FrodoTheYuzuksuz bunu yazdıesinti bunu yazdı
Ben şuan coolify kullanıyorum. Önüne de cloudflare koyup yoluma devam ediyorum. IIS kullanmayı da bırakmış oldum bu vesile ile :)
Üstat bi blog yazsısı neyim gelir mi, nasıl iyi mi kötü mü memnuniyet nedir gibisinden. Bu aralar benim içinde mantıklı geliyor Netlify falan alternatifi olarak self-hosted olarak güzel bir öneri olarak sunuyorlar
Heroku kullandin mi hiç hocam? Ya da herhangi bir paas?
Neredeyse aynı şekilde projeler oluşturup deploy ediveriyorsun.
Sirf coolify'in kendisini çalıştırmak için 2Gb ram, 2 Core cpu lazım ama.
Kendine bir GitHub application oluşturup, remote repo'dan deploy ettirebiliyorsun, plugin olarak projene DB instance ekleyebiliyorsun falan. Ya da direkt dockerfile takabiliyorsun projeye.
Baya heroku ama sadece sunucuyu ödüyorsun aylık :D
Caddy based bir webserver ile servis ediyor olmali. Biri dokplay ile kıyaslarsa çok daha hoj olur bence.
https://youtube.com/watch?v=taJlPG82Ucw
Not: resource fetişi olan ve ruhu fakir biri olarak 2gb ram ile ben 5-6 servis daha deploy ederim diye düşünüyorum. Ve kontrolü kendi ellerime bırakıyorum. Ama bir şirket için çok mantılı bol kıymalı olabilir.
end tarafından 16/Kas/25 14:50 tarihinde düzenlenmiştir -
end bunu yazdıFrodoTheYuzuksuz bunu yazdıesinti bunu yazdı
Heroku kullandin mi hiç hocam? Ya da herhangi bir paas?
Neredeyse aynı şekilde projeler oluşturup deploy ediveriyorsun.
Sirf coolify'in kendisini çalıştırmak için 2Gb ram, 2 Core cpu lazım ama.
Kendine bir GitHub application oluşturup, remote repo'dan deploy ettirebiliyorsun, plugin olarak projene DB instance ekleyebiliyorsun falan. Ya da direkt dockerfile takabiliyorsun projeye.
Baya heroku ama sadece sunucuyu ödüyorsun aylık :D
Caddy based bir webserver ile servis ediyor olmali. Biri dokplay ile kıyaslarsa çok daha hoj olur bence.
https://youtube.com/watch?v=taJlPG82Ucw
Not: resource fetişi olan ve ruhu fakir biri olarak 2gb ram ile ben 5-6 servis daha deploy ederim diye düşünüyorum. Ve kontrolü kendi ellerime bırakıyorum. Ama bir şirket için çok mantılı bol kıymalı olabilir.
Hocam profesyonel olarak olmasada kullandım, hatta şimdi siz söyleyince bi denemek için projeye bile başlamak istiyorum. Aslında bu tür durumlarda hiç hosting server falan uğraşmak istemiyorum da cidden fiyatlar almış başını gitmiş...