Call Of Duty 4 Oyununun Hilesinin Çalışma Mantığı ?
-
nası hileler var, merak ettim.
-
Gelen veri paketlerini yakalayıp içerde gelen exeyi, acıp neye ne yaptığını bulmak lazım hocam...
ama bu serverla alakalı birşey bulsan bile, çözümü olacak bişi yokk iortada?
yükleyen gene calıştırır...
-
renegadealien bunu yazdı:
-----------------------------
Gelen veri paketlerini yakalayıp içerde gelen exeyi, acıp neye ne yaptığını bulmak lazım hocam...
ama bu serverla alakalı birşey bulsan bile, çözümü olacak bişi yokk iortada?
yükleyen gene calıştırır...
-----------------------------Olmazmı ya nereye naptını bulursak Antihile firmalarına göndericez onlarda ona göre yama çıkarcak. mesela punkbuster.
Şimdiye kadar 3 hile yakalattım :) ama onlar exe olarak çalışıyodu gönderdim adamlara hemen bi yamada patlattılar.
Bunda adamlar inanmadı bile heral cevap yazmadı kimse. (Ben bile zor inandım kendim görünce) çünkü oyunun içinde consoleye komut ekleniyor oyunda olmayan mesela /wallhack 1 bu oyuna komut eklemek için mod yazmak gerek döt kadar birşey girip oyunda olmayan komutu oyuna sokuyo :S.
Ya o inen zımbırtıyı şimdi siz direk memory'e mi sokuyo diyonuz.Onu elime bi geçirsem :)
-
piskopatix bunu yazdı:
-----------------------------
Nasıl analiz ederiz bu zımbırtıyı ?
Vardır illa bunun üstesinden gelecek müridler, asıl çalışan zımbırtıyı bi çıkarabilsem hemen devre dışı bıraktıracam ggc ye bidaha yazsın şerefsizler hileyi en azından ozamana kadar rahat oluruz.
Kedi fare gibi amk. Sonu yok gibi. Bide bunların sattığı hile 2006 dan beri piyasadaymış ya 2006 dan beri ne yapıyo PB. Pb forumlarında kendiniz hile denemeyin bu bizim işimiz yazıyor... Yapmıyolar :S
-----------------------------Olmazmı ya nereye naptını bulursak Antihile firmalarına göndericez onlarda ona göre yama çıkarcak. mesela punkbuster.
Şimdiye kadar 3 hile yakalattım :) ama onlar exe olarak çalışıyodu gönderdim adamlara hemen bi yamada patlattılar.
Bunda adamlar inanmadı bile heral cevap yazmadı kimse. (Ben bile zor inandım kendim görünce) çünkü oyunun içinde consoleye komut ekleniyor oyunda olmayan mesela /wallhack 1 bu oyuna komut eklemek için mod yazmak gerek döt kadar birşey girip oyunda olmayan komutu oyuna sokuyo :S.
Ya o inen zımbırtıyı şimdi siz direk memory'e mi sokuyo diyonuz.Onu elime bi geçirsem :)
Sistem programlama bilmiyorsan edemezsin. Bunun üstesinden gelecek müridler de bu işle uğraşırmı, -ben dahil- uğraşmaz. PB'a bir hile hesabı al hediye et belki bakar ibneler.
Bi de adamlara durumu böyle anlattıysan inanmamaları normal :)
Çözüm(!) için yapılacak işler:
Rene'nin dediği gibi gelen paketleri yakalayıp exe'yi ele geçirmek.
Bi güzel crackleyip server bağlantısını kesmek (Bunu niye yapıyoruz, çünkü anladığım kadarıyla belirli bir süre oyuna girmezsen veya başka bi bok olduğunda kendini kapatıyor, ki yazan götoşlar ayrıca protection da koymuştur)
Ayrıca tahminimce bi kernel mode driver yükleniyor olmalı, yani hilenin genel olarak çalışması için önceden bir şeyler yüklenmeli; ki eğer kernel mode a inmeden punkbuster atlatılabiliyorsa, ben o punkbuster ın kalıbını ......
Sonra bu driverla exeyi bir güzel analiz etmek, nereye ne yapıyorlar, nasıl çalışıyorlar.
En son olarak da rapor haline getirip punkbuster dan parayı almak. :) Şaka bi yana şerefsizler hile ihbar edene 100$ verse piyasada hiç birşey kalmaz.
Tekrar söylüyorum bırak o.çları kendileri uğraşsın sonsuza kadar punkbuster ı koruyamazsın, adamlar sallamıyorsa senin çabanla yürümez bu iş; ki hileyi yazanlar tatlı para kazanıyorlar, bu işin peşini bırakmazlar, 2 gün sonra yenisini yaparlar. Onlarla da boy ölçüşürüm diyorsan...
Kolay gelsin...
-
Cod4 te çoğu Haritayı Oyun birinciliği ile bitiririm geçen güne kadar gelen clan tekliflerini hep reddederdim sonra yeni açılmış '|FeaR|' diye bir clan dan teklif geldi
Biraz destek çıkayım dedim . işte o gün olan oldu Karşı Takımın hepsi wallhack ti o akşam site,site, forum,forum Yakalanmayan wallhack aradım bulamayınca normal oynamaya devam ettim . Böle daha güzel Wh ile oynayanlar bence oynamayı beceremeyen ezikler . Oyundaki ismim Dawn xfire : safakirmak genelde codturk server ında takılırım -
Arkadaşlar durumun vahimliğini çok iyi biliyorum, Fakat benim tek meşgalem hobim bu klan ve yaptığımız maçlar ne kahveye giderim ne gezmeye çıkarım sağa sola ne içmeye sıçmaya ne başka bişeye. Ulan bunuda elimizden alıyolar ben böyle işin amk :(
Sağolun.