folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Çanakkale - Gelibolu - Saros - Ayvacık Sivrice - Assos - Tekirdağ - Hoşköy - Uçmakdere - Gezim

Çanakkale - Gelibolu - Saros - Ayvacık Sivrice - Assos - Tekirdağ - Hoşköy - Uçmakdere - Gezim

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zeytun-i
    Zeytun-i's avatar
    Erkek

Merhaba Ahâli,

Uzun süredir gezi konusu açmıyordum, çünkü çok detaylı yazıyorum uzun sürüyor fakat formumuzun yapısı gereği pek dikkat çekmiyor.

Konu zaten dikkat çeksin diye açmadığım için ben yine açmaya devam ediyordum, bilgi bilgidir çünkü bana göre her zaman, gün gelir ufacık bir satır birine yardımcı olur hesabına ve birine feyz olur hesabına açıyordum.

İki bayramdır yaptığım gezileri yazmadım, şimdi toplu giriyorum.

Önce arkadaşlarla Ağva planımız vardı, sonra oradan ses çıkmayınca, teyze oğlu ile bayramlaşırken atla gel dedi, hop tekirdağ'a gittim oradan spontane olarak assos'a indik, gerçekten mükemmel bir manzaraya sahip farklı bir kent.

Ağva Kamp

Dönerkende Uçmakdere köyüne gittik murefte ve hoşköy'ün arkası, bayağı bir paraşütçü vardı Tekirdağ Doğa Sporları Yamaç Paraşütçüleri Klübü'nün açık alan arazisi.

Geçen bayram sarosa gitmiştik direk dalış yapmıştık, hatta ben elbise giymeye üşenince ölümüne yanmıştım :|

Saros (PR)

Çadırı kurduğumuz, sahil (saros)  koy.

Saros (uzunkum) (PR)

Gelibolu

Gelibolu Denizaltı Şehitleri Anıtı

Assos

Sivrice Burnu  Sahil (Kamp Kurup Dalış Yaptığımız Yer)

Burada dalış yaptık, mükemmel bir suyu var Ege olunca bir ayrı oluyor, dışarıdan gözlük takmış gibi denizi o şekilde görebiliyorsunuz.

Çadırı her zamanki gibi bir ağacın altına kurdum tam denize bakıyor, çadırın içinden baktığımızda ağaç ve gökyüzü, karşıya baktığımızda denizi görmek için hep bu şekilde kurarım, ön sinekliği açıp, içerden izleyince karşıda kolpos kallonis ve mitilini (mytilini) yunan adaları sisli puslu gözüküyor, yılın yorgunluğunu atıyorsunuz.

Kamp işlerine meraklı olan herkese bu şekilde uygun bulabilirlerse çadır kurmalarını önerebilirim, hem sabah vuracak güneşi ekarte eder, hem bir nevi sıcaklık ve soğukluk kesicidir, ayrıca denize bakan ön kapı olursa da keyfinden yenmez.

Zıpkın avının keyif noktası, orada hemen mangal yapıp canım kuzuları yedik.

Lüfer & Karagöz

Kefal

4-5 tane de kefâl, normalde kefâli para ile verseler almam ama denizden hemen çıkan kefâlin tadı başka, eğer tazesini bulamazsanız sirkeli su tavsiyemdir.

Assos Antik Kenti

İşin garip yönü tavsiye etmemekle birlikte buraya tırmandık, ön köyden giriş vardı 10 tl, biz arka kapıya geçtik orada izbe bir yerden girdik, biraz aşağılarda gezerken asıl mekan yukarırda, ben tırmanalım dedim, teyze oğlu tamam dedi ekşınız ya hani, bir insan boyundan daha büyük ve tutunacak neredeyse hiç bir yeri yok çok dik ve kuru bir toprağı var bir kaç defa aşağı uçuyordum eskimiş kalenjilerle.

Fakat tepeye ulaştık sağ salim, ama akıl kârı bir iş değil, yapmanızı tavsiye etmem.

Assos Antik Kenti (Anıt Mezar)

Tekirdağ Uçmakdere

Uçmakdere (Tepeden)

Paraşütçülerin İniş Alanı (Uçmakdere)

Yamaç Paraşütü düşünen herkesin (ben dahil) buraya gelmesi lazım gerçekten tepeden süper bir görüntüsü var.

Uçmakdere alanında da kamp kurduk daldık fakat, sualtında incin top oynuyordu ve lüfer başladığı için tekneler çok rahatsız ediyor.

Balık vuramadıysakta, kampın keyfini aldık sürekli tepemizden aşağı paraşütle önümüze indiler keyifli bir şey.

Paraşütçüler Playlist Sayfa kasmasın diye link veriyorum.

Ege gerçekten keşfedilmesi gereken bir yer, mutlaka fırsat bulup bir yerlerine kaçın derim, doğal şeyler yiyorsunuz doğal ürünler alabiliyorsunuz yollarda en keyifliside o.

Diğer gezilerim.

Kıyıköy

Kocaeli Bursa Yalova

Beylerbeyi Yuşa Tepesi Yoros Kalesi

Merkez Efendi Edirne Kapı Fatih Unkapanı İdris-i Bitlisi Eyüp Sultan

Sakızağacı Şehitliği Karagümrük Fatih Yavuz Sultan Selim Sümbül Efendi

Şehzâde Camiî Burmalı Mescid Ebu'l Vefâ İMÇ İskender Paşa Emir Buhâri Camiî

04.10.2014 -  4 Ekim 2014

Sağlıcakla Kalın.

https://www.uvvam.com | Dünya Su Sporcuları Platformu | https://www.instagram.com/uvvam/
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    futurist
    futurist's avatar
    Dişi

millet ya deli gibi çalışıyor yada evde.

birgün dayak yiyeceksin :))) yanığı arama

aferim zenginlik sadece lüks evlerde oturmak değil. bir çadırda bile insan zengin olabiliyor.

çünkü ne lüks evler gördüm karşı apartmanın çatısını gözlüyor yinede kendilerini yaşıyor zannediyorlar.

hayat bu kardeşim. kıskanmıyorum daha iyileri senin olsun ama  imrendim az buçukta gıcık oldum :))

bu gidişle bende yüksek çözünürlüklü bir fotoğraf makinesi alıcam.

not: saros falan anlamıyorum. sen onları şöle düzenlice yazsana

belki birgün yolumuz düşer gideiz. izmit- x ilçesi- x köyü. şu kadar uzaklık. birde sen mi sadece gitti yoksa turistlik bir yermi onuda yaz barim yaptın bir iş.

birde çadırdan çektiğin resimde heralde tül vardı onu kaldırmamışsın.

al benden çadırlı görüntü:

http://onedio.com/haber/yeni-bir-gune-cadirda-uyanmanin-en-iyi-sey-olabileceginin-ispati-15-fotograf-364611

Arkadaş uğruna ölmek kolaydır, ama uğruna ölünecek arkadaş bulmak çok zordur
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ExcaliburTBT
    ExcaliburTBT's avatar
    Erkek

zeytu$ bi gezine de beni de al lan.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zeytun-i
    Zeytun-i's avatar
    Erkek
    futurist bunu yazdı

millet ya deli gibi çalışıyor yada evde.

birgün dayak yiyeceksin :))) yanığı arama

aferim zenginlik sadece lüks evlerde oturmak değil. bir çadırda bile insan zengin olabiliyor.

çünkü ne lüks evler gördüm karşı apartmanın çatısını gözlüyor yinede kendilerini yaşıyor zannediyorlar.

hayat bu kardeşim. kıskanmıyorum daha iyileri senin olsun ama  imrendim az buçukta gıcık oldum :))

bu gidişle bende yüksek çözünürlüklü bir fotoğraf makinesi alıcam.

not: saros falan anlamıyorum. sen onları şöle düzenlice yazsana

belki birgün yolumuz düşer gideiz. izmit- x ilçesi- x köyü. şu kadar uzaklık. birde sen mi sadece gitti yoksa turistlik bir yermi onuda yaz barim yaptın bir iş.

birde çadırdan çektiğin resimde heralde tül vardı onu kaldırmamışsın.

al benden çadırlı görüntü:

http://onedio.com/haber/yeni-bir-gune-cadirda-uyanmanin-en-iyi-sey-olabileceginin-ispati-15-fotograf-364611

@Fur

Başta dediğim gibi amacım diğer gezmeyi seven insanlara bir tutam bilgi sunmak foto resim video ne olursa.

Ama nedense bu "kıskanılma" olayından müzdaribim, bende anlamıyorum "sözlükte biri" zamanında senin tek sorunun, hiç tanımadığın insanlara tanıyormuş gibi samimi yaklaşıyorsun o yüzden itici gözüküyorsun abi demişti :)

Yani senin için demiyorum emin ol, daha önce bu konularda bir pm aldım, tek bir yorum yapan arkadaş vardı, o da şunu dedi aynen "bende kıskandım yorum yapmayacaktım, ama seni sevdiğim için yaptım falan dedi" ben şaşırıyorum arkadaş niçün yani bu :)

Biri aramızdan bunu yapsa, ben onun adına sevinirim yani illa gezi değil her ne iş yaparsa yapsın, bildiklerimide yazarım elimden geldiğince fakat bir yerlerde bir terslik var, yanlış anlaşılıyor :D

--

Şu ana dönüyorum, şimdi çok uzun sürüyor bunları yazıyorum zaten çoğuna tıkladın mı bilmiyorum kalın ve link olan yerler bazıları wiki bazıları resimdir.

Orada hepsinin bilgisi yazıyor.

Ama bu gezideki 2 mekanı söyleyeyim. Biri assos (bayağı bir turistlik mekan) fakat biz orada kalmadık tabi yeşil liman'a indik o gördüğün çadırlı yere orada insan yoktu bizden başka. Kafa dinledik, daldık falan.

Orası çanakkale ayvacık sivrice assos, diye geçiyor, diğer taraf pek turistlik olmasada paraşütistlik bir mekan yani tekirdağnın köyünün köyünün köyü ama tekirdağ kadar ismi var nerdeyse uçmakdere dedin mi ankardan bile bilen oluyor.

Orasıda paraşütçülükle nam salmış kuytuda bir yer.

Haritaları ve bilgileri genelde resimlerin üstlerinde yazan linklere koyuyorum bölge skalası bile koyuyorum bazen görebilirsin.

--

Ben neden sineklikle çektim, içeri sinek girmesin istedim, senin bana attığın yerler yüksek irtifa yerler oralarda genelde sinek minek olmaz, ama ben zeminde olduğum için sineği börtüsü böceği kurbağası çok oluyor içeri girmesin diye mecbur sineklikle çektim..

Gece düşünsene beyaz bir örümcek, beyaz bir güveyi yakalamış ben çadıra bir girdim, tam karşımda başparmağım kadar, güve de ondan büyük, boğazlamış aynı leopar gibi, tutuyor hayvanı çadırın içine girmiş ansızın giriyorlar yani, neyseki ayakkabının ucundan tuttum giydiğim tarafı ona çevirip çadıra vurdum hop içine düştü, sonra da dışarı saldım :)

Bu tip hadiseler olmasın diye zeminde sineklik iyidir, hayvanların huzurunu bozmak istemeyiz, öldürmek hele hiç istemeyiz.

Sen gideceksen bana haber et.

@Exe

Hacı hiç götür beni gittiğin yere demiyorsun ki :P bychaos'uda alırız :D

Zeytun-i tarafından 11/Eki/14 14:11 tarihinde düzenlenmiştir

https://www.uvvam.com | Dünya Su Sporcuları Platformu | https://www.instagram.com/uvvam/
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    futurist
    futurist's avatar
    Dişi
    Zeytun-i bunu yazdı
    futurist bunu yazdı

@Fur

ben espirisinede biraz takılıyorum zaten.

yiğenime " yerim seni " deyince korkar kaçardı :) sende dayak falan deyince ciddiye mi aldın yoksa :)

7 yaşındaki çocuk bilek güreşinde nerdeyse beni yeniyor düşün çok acınası haldeyim :)

merak etme istesemde dövemem seni.

ben çok şaka yaparım ne hikmetse bütün millet çok ciddiye alır. bu olayı bir türlü çözemedim.

futurist tarafından 11/Eki/14 15:03 tarihinde düzenlenmiştir

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zeytun-i
    Zeytun-i's avatar
    Erkek
    futurist bunu yazdı

ben özellikle gezi konularını takip ediyorum.

öteki konundada yazmıştım. ondan mı dikkatini çekti bilmiyorum. nazar değer diyemi korkuyorsun :)

ben espirisinede biraz takılıyorum zaten.

yiğenime " yerim seni " deyince korkar kaçardı :) sende dayak falan deyince ciddiye mi aldın yoksa :)

7 yaşındaki çocuk bilek güreşinde nerdeyse beni yeniyor düşün çok acınası haldeyim :)

merak etme istesemde dövemem seni.

ben çok şaka yaparım ne hikmetse bütün millet çok ciddiye alır. bu olayı bir türlü çözemedim.

Döverim seni tabirinle ilgili hiçbir şey yazmadım. Şu kıskanmak mevzusu ile yazdım, daha önce de bir kaç pm gelmişti bende ona şaşırıyorum diyorum ne hikmetse.

Dövmekle iligi bir harf bile yazmadım :D 

Haritaları ve bilgileri görebildin mi resimlerin üstündeki linklerde var.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    Atakan
    Atakan's avatar
    Erkek

Güzel gezi imiş Keske bizde gezebilsek :)

Çılgın şeyh Müritleri coşturuyor...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GUS
    GUS's avatar
    Erkek
    Zeytun-i bunu yazdı
    futurist bunu yazdı

ahahhah :D gördük gördük severek takip ediyoruz. Başta on numara açmışın konuyu kısa yazı bol resim ama o yorumlar ne öle ya bakın Allahinizi kitabınızı seviyosanız şu birbirinize cevap verirken tüm herşeyi alıntılamayın vede makale yazar gibi yorum yazmayin özelden mesajlasın ne güzel konuyu yorumlarla kirletmişsiniz

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zeytun-i
    Zeytun-i's avatar
    Erkek
    GUS bunu yazdı
    Zeytun-i bunu yazdı
    futurist bunu yazdı

ahahhah :D gördük gördük severek takip ediyoruz. Başta on numara açmışın konuyu kısa yazı bol resim ama o yorumlar ne öle ya bakın Allahinizi kitabınızı seviyosanız şu birbirinize cevap verirken tüm herşeyi alıntılamayın vede makale yazar gibi yorum yazmayin özelden mesajlasın ne güzel konuyu yorumlarla kirletmişsiniz

Abi napim görmemiş, bak sen görmüşsün görse yazarmıydı neresi olduklarınıda yaz diye :D

Bilgi şeeettirim dedim görsün diye.

Bırak kirletmesini hacı ya :D Zaten bu tip konulara 1-2 mesaj anca atıyorlar belki bir gören olur :D

@Atakan,

VALLAHi durumum olsa hepinize çadır benden yemek içmek, benden güzel bir kanyon koy deniz orman gezisi yaptırırım. Ama malum çalışmıyoruz bile :|

Zeytun-i tarafından 11/Eki/14 15:03 tarihinde düzenlenmiştir

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    futurist
    futurist's avatar
    Dişi
    Zeytun-i bunu yazdı
    GUS bunu yazdı
    Zeytun-i bunu yazdı
    futurist bunu yazdı

Abi napim görmemiş, bak sen görmüşsün görse yazarmıydı neresi olduklarınıda yaz diye :D

linkeler bende açılmıyor httc hatası yazıyordu.

mesajlarımıda kısattım kirlilik olmasın diye arkadaş haklı

dayak falan :) espiriydi. konu değişik yere gidiyor neyse.

futurist tarafından 11/Eki/14 15:15 tarihinde düzenlenmiştir

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wert
    wert's avatar
    Erkek

benim ev var saros ta güneylide 

bir 20 km uzakta 

kömür limanı diye bir yer keşfettim google earthten gitmek nasip olmadı 

http://sonerorhan.blogspot.com.tr/2012/06/komur-liman-saros.html

|sadece aptalların başarısı ders notu ile ölçülür|
Toplam Hit: 5417 Toplam Mesaj: 32