folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Çanakkale Savaşı Hakkında Öneriler

Çanakkale Savaşı Hakkında Öneriler

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DjBlueMaN
    DjBlueMaN's avatar
    Erkek

Arkadaşlar merhaba,kızımın okulu okullar arasında çanakkale haftası ile ilgili bir yarışmaya girecek.bu yarışmaya biz velilerde dahiliz.KIzım henüz 4 yaşında fakat fena derecede baba düşkünü ve bu yarışmayı bizim kazanacağımıza son derece inanmış durumda...fakat benim aklımda en ufak bir proje gelmiyor.Hocayı ziyarete gittim bugün siz askersiniz sizden çok güzel şeyler bekliyoruz dedi ve gazı verdi....Öğretmenlerin bu şekilde yarışma üzerinde durmasından dolayı kızım o kadar çok kaptırmış ki kendini güzel bir derece alamazsak çok üzülecek ve ben prensesimin üzülmesine dayanamam :(((

Arkadaşlar yarışma konusu Çanakkale savaşı,konu ile ilgili bir resim çekebiliriz,resim yapabiliriz,şiir yazabiliriz... bu konuda bir sınırlama yok, değişik ve dikkat çekici birşey olması lazım ki sergiye çıktığında yaptığımız şey insanlaın dikkatini çekmeli Ve oy almalı.Denetleme stresinden dolayı aklıma en ufak birşey gelmiyor bu konu hakkında siz TBT müridlerinin yaratıcı fikirlerine çok ama çok ihtiyacım var arkadaşlar.Prensesimi mutlu etmem lazım.Tüm arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ediyorum.düşünceniz saçma dahi olsa lütfen paylaşmaktan çekinmeyin.

Haşa Zulmetmez Kullarına Hüdası, Her Kulun Çektiği, Kendi İşinin Cezası!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Erkek

Resim çiz hocam bu sekilde.

Düşman askeri çizmesi botu üstünde elinde tüfeğiyle mehmetciğe kursun sıkıyor.

Mehmetciklerinde ayağında çarık ve ellerinde tek süngüyle düşmanın üzerine koşuyor ve hepsinin kalp kısmında Türk bayrağı var.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    captain
    captain's avatar
    Erkek

çanakkalede kaçakdanda olsa rehberlik yaparım hocam ve beni anlatırkende en çok etkileyen olay şudur "siper et gövdeni dursun bu hayasızca akın" mehmet akif bu sözü çanakkaledeki mehmetciği düşünerek ve onların halini görerek yazdığı o kadar aşikardır ki gerçekden mehmetciğimiz göhsünü düşmana siper etmiştir nasılmı asker olarakda bileceğin üzere keskin nişancılar kolay yetişmeyen askerlerdir ve çanakkale savaşlarında keskin nişancılarmızı kaybetmemek için mehmetciğimiz bir çok yerde keskin nişancılara vücutlarını siper etmişlerdir bunu şehitler abidesinin sağ arka kolonundada görebilirsiniz kabartmada keskin nişancıya vücudunu siper eden mehmetcik vardır.

bu konu pek gündeme getirilmiyor hocam bunun üzerinde güzel bir çalışmanın herkesin hoşuna gideceğini düşünüyorum bu konu hakkında nasıl bi şey yapabilirim dersen olanakların doğrultusunda güzel şeyler çıkabilecek bi konu bence

her şeyin bir bedeli vardır ödenmiş yada ödenecek
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SpArK
    SpArK's avatar
    Erkek
    DjBlueMaN bunu yazdı

Arkadaşlar merhaba,kızımın okulu okullar arasında çanakkale haftası ile ilgili bir yarışmaya girecek.bu yarışmaya biz velilerde dahiliz.KIzım henüz 4 yaşında fakat fena derecede baba düşkünü ve bu yarışmayı bizim kazanacağımıza son derece inanmış durumda...fakat benim aklımda en ufak bir proje gelmiyor.Hocayı ziyarete gittim bugün siz askersiniz sizden çok güzel şeyler bekliyoruz dedi ve gazı verdi....Öğretmenlerin bu şekilde yarışma üzerinde durmasından dolayı kızım o kadar çok kaptırmış ki kendini güzel bir derece alamazsak çok üzülecek ve ben prensesimin üzülmesine dayanamam :(((

Arkadaşlar yarışma konusu Çanakkale savaşı,konu ile ilgili bir resim çekebiliriz,resim yapabiliriz,şiir yazabiliriz... bu konuda bir sınırlama yok, değişik ve dikkat çekici birşey olması lazım ki sergiye çıktığında yaptığımız şey insanlaın dikkatini çekmeli Ve oy almalı.Denetleme stresinden dolayı aklıma en ufak birşey gelmiyor bu konu hakkında siz TBT müridlerinin yaratıcı fikirlerine çok ama çok ihtiyacım var arkadaşlar.Prensesimi mutlu etmem lazım.Tüm arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ediyorum.düşünceniz saçma dahi olsa lütfen paylaşmaktan çekinmeyin.

Video kameranı ve kızını alıp, Çanakkale şehitliklerine gezmeye götürüyorsun abi, hem kızın gidip bizzat görmüş oluyor bu gezi sırasında; şehitlikleri ve bazı önemli yerleri çekiyorsun, kızın da orada bu ortamda kendi yazdığı şiir okuyor, kendisi video ve foto çekiyor. Bunu windows movie maker ile aslında video haline getirirsin, kızının ve senin beraber çanakkaleyi gezip önemli yerlerde videoyuz, ve bu sırada arkada kızının şiir okuyan sesi, ve videonun son kısmında da kızından ufak bir konuşma... Ben bile ağlıcam birazdan cidden ^_^

Sonra bunu cd ye çekip proje olarak veriyorsunuz :)

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Olgunisik
    Olgunisik's avatar
    Erkek

Çanakkaleye yerleşmeye çalışan ve Allahın izniyle Mart ayı bitmeden oraya yerleşecek biri olarak diyebilirim ki çanakkale savaşı uzaktan gaval okumayla olacak birşey değil. Gelip göreceksin geliboluyu, şehitlikleri. Biz tur operatörü ile gittik yinede 1 güne bitmedi. Bol ve ilginç detaylar var. Bence her insan oraya gitmeli. Askerde teskere verilmeden erlere gösterilmeli ya da lise bitirme şartlarından biri oradaki şehitlikleri gezmek olmalı. Anlatırlardı da inanmazdım ve ve

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CEO
    CEO's avatar
    Erkek

4 yaşındaki yumurcağa, sanki bir yetişkinmiş gibi konuyu anlatmasını başarabilirsen en sonunda da dur yolcu adlı şiiri duygulu bir şekilde okutmayı başarabilirsen derece yapabilirsiniz diye düşünüyorum.

Örneğin : http://www.youtube.com/watch?v=YimhNw6mJWg

bu videodaki anlatım tarzı gibi birşey.

En sonunda dur yolcu adlı şiiri okuyabilir, şiir bittikten sonra da bir başkadır benim memleketim şarkısı çalar ve sonuç.. 

(şahsen ben olsam bu şekilde bir sunum yapan bir çocuğu ayakta alkışlardım )

@edit

Pardon hacı ben sunum şeklinde bir yarışma olacak falan sandım ERROR :)

CEO tarafından 23/Şub/13 01:41 tarihinde düzenlenmiştir
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    antivirus
    antivirus's avatar
    Erkek
    Olgunisik bunu yazdı

Çanakkaleye yerleşmeye çalışan ve Allahın izniyle Mart ayı bitmeden oraya yerleşecek biri olarak diyebilirim ki çanakkale savaşı uzaktan gaval okumayla olacak birşey değil. Gelip göreceksin geliboluyu, şehitlikleri. Biz tur operatörü ile gittik yinede 1 güne bitmedi. Bol ve ilginç detaylar var. Bence her insan oraya gitmeli. Askerde teskere verilmeden erlere gösterilmeli ya da lise bitirme şartlarından biri oradaki şehitlikleri gezmek olmalı. Anlatırlardı da inanmazdım ve ve

katılıyorum  tamamen  oraya gidince insanın tüyleri ister istemez diken diken oluyor ya hani en vurdumduymaz yaramaz çocugu bile getirsen oranın havasından o atmosferden etkilenir gerçekten çok enteresan bi yer gelibolu falan .

hani o kadar insanın burada  öldügünü falan ögrenince bi kere kopuyrsn ama oranın havasi hakikaten bambaşka kesinlikle gidip görülmesi gereken bir yer.

antivirus tarafından 23/Şub/13 01:45 tarihinde düzenlenmiştir

Nev-i Şahsına Münhasır.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ephesus
    Ephesus's avatar
    Erkek

savaşı canlandıran bi maket yap hocam. internetten ya da oyuncakçılardan o küçük askerlerden al. büyük bir kartonun üzerine dağ tepe deniz vs falan yap. oyuncak zırhlı gemilerden al. oradaki atmosferi maket olarak anlatmaya çalışın. kağıdın üzerine köpüklerle falan dağı tepeyi denizi sen yap. onları kızın sulu boyayla renklendirsin senin de yardımınla. sonra üzerine oyuncak asker ağaç zırhlı falan. siperlerine kadar yap internetten bulabildiğin kadarıyla aynı ortamı yaratmaya çalış. Bir de bulursan bir şekilde yapacağın bi tepenin üzerine minyatür bir Atatürk falan koy Türk bayrağı dik bi de. İstersen led ışıklandırma falan bile yapabilirsin kızıllar falan böyle savaş teması verebilecek. Sana minyatürleriyle ışığıyla falan patlasa patlasa 100 tl civarına patlar gözden çıkarabilirsen.

Hiç olmadı bu dediğimi askerleri 2 boyutlu olarak resmi kes kartona yapıştır şeklinde yapabilirsiniz yandan bakınca versin tüm havayı. Atatürk'ün falan parmağını ileri uzatmış sanki düşmanı gösterir gibi falan bi fotosunu bulursun onu da yapıştırırsın falan.

Dediğim gibi minyatür olayı çok efsane olur. en canlı en kralı olur bence de tam puan alır.

edit 2. fikir

ya da git bi kayıt stüdyosuna hocam çanakkale türkülerinin alt yapılarını bularak 3-4 tane. kanal kaydın saatini 25-50tl arasına alıyorlar 1-2 saatte söylersiniz parçaları. kızınla beraber önce çalışın sonra gidin stüdyoda alt yapıların üzerine çanakkale türkülerini söyleyin arada kızına şiirsel bi bölüm falan da okutabilirsin. Sesinizin mükemmel olması gerekmez bence amaç orjinallik olsun. Hem bütün minik kızların sesi güzeldir :)

Ephesus tarafından 23/Şub/13 03:48 tarihinde düzenlenmiştir

Avukat/Hukukçu
Toplam Hit: 1009 Toplam Mesaj: 8