Canı Sıkılan Merak Edenlere Linux'u Tattırıyoruz
-
hades_06 bunu yazdı
bootable cd ye kurulum dosyaları yokmu?
yine iso. CD yazdırıcı programı kullanırken ; kalıbı diske yazdır diyeceksin ve iso dosyasını seçeceksin.
-
....ütizm:
ayrıca evet can sıkıntısından zevkle okudum :D
soru sormaca:
birde en önemlisi zumsukcum. web programlama çalışıyorum. bu noktada ne gibi deneyimler sağlayabilir sence bana linux ? en azından sıradan bir linux son kullanıcısı olduğumu farzedersek, ne gibi artıları ve eksileri olabilir ?
soruma cvp vermedin zumsukcum
-
thekurdo bunu yazdı
....ütizm:
ayrıca evet can sıkıntısından zevkle okudum :D
soru sormaca:
birde en önemlisi zumsukcum. web programlama çalışıyorum. bu noktada ne gibi deneyimler sağlayabilir sence bana linux ? en azından sıradan bir linux son kullanıcısı olduğumu farzedersek, ne gibi artıları ve eksileri olabilir ?
soruma cvp vermedin zumsukcum
oha editlemişsin yazını görmedim ;
web programlama olayında eğer bir yerde çalışmayı düşünmüyorsan ; çok çok katkısı olmaz.
Fakat profesyonel yapıyorsan ; linux serverlar için bir sürü şey öğrenebilirsin. Server olayında linux fazlasıyla sağlam. Ve şirketler linux deneyimine sahip adamları aramaya başladı bile.
Yani tecrübe, deneyim haricinde apache+php+mysql üçlüsünü windowsta yada linuxta kullanmanın fazla bir katkısı olacağını düşünmüyorum.
-------
Gelelim eksilerine ;
explorer'ı wine ile çalıştırırsın,
photoshop kullanayım dersen direkt photoshop yok. Wine ayda playonlinux ile çalıştıracaksın (performansı nasıl bilmiyorum bana gimp yetiyor)bunun gibi eksiler olabilir. Hee notepad++ yok birde. Netbeans yada bluefish üzerinden kodlayabilirsin. GEdit var (gnome notepad'i) fakat ben netbeans üzerinde çalışmayı seviyorum.
Açıkçası bash programming, python, c , perl ve php ile çalışırken linux üzerinde keyif alıyorum. Sistemin bir parçası gibi geliyor. Fakat windows üzerinde bunlar sanki bambaşka gezegenmiş. Yani linux'ta wine ile explorer çalıştırmak nasılsa, bunları windows üzerinden kodlamakta öyle geliyor.
Çok büyük eksi ve artısı yok .
-
Yıllardır linux sürümlerini kullanırım , aslinda ilk ilgim pardus ile oluşmuştu
ardından ubuntu , kubuntu , fedora xubuntu derken mint in en kral sürüm olduğu kararına vardım zaten masaüstü işletim sistemi olarak
linux mint dünyanın en çok kullanılan 4. işletim sistemi , ve bir şirkete (ubuntu gibi) bağlı olmadığından sıkıntısız bir şekilde kodek vb. sorunu
yaşamadan live olarakta kullanablirsiniz (tabu bu dediğim her sistemde yapılır ama mint in çıkış amacı bu son kullanıcıya herşeyi kolaylaştırmak.)
ubuntu özellikle masaüstünü değiştirdikten sonra performansı düştü , hiç beğenmiyorum
KDE veya Cinnemon şuanda yeterince iyi . Farklı bir haz almak isteyenlere de xubuntu öneriyorum düşük sistemli pc lerde ve netbooklarda
oldukça iyi verim alırsınız.
-
tamamen linux a geçmek istiyorum ama çok takılıyoruz , sinirleniyosun tekrar windowsa geçiyon . Bana takıldığımda online facebook veya msn üzerinden soru sorabiliceğim biri olsa ne güzel olurdu. Var mıdır acaba öyle biri : P
-
7 aydır mint kullanıyorum oyun dışında her türlü işimi görüyor. eclipse kullanıyordum editor olarak açılış problemi yüzünden onu bıraktım geany diye bişi buldum gayet hızlı ve güzel tavsiye ederim.
-
DestinatioN bunu yazdı
geçen gün usb ye slax kurayım dedim. looking for slax felan gibi bir yazı yazdı kaldı. başlamadan bitti linux deneyimim
amk iş attık kimsede çıkıp yardım edeyim dememiş
insanlık ölmüş amk =(
-
Debian kurun ;) Boşverin minti falan.
-
DestinatioN bunu yazdıDestinatioN bunu yazdı
geçen gün usb ye slax kurayım dedim. looking for slax felan gibi bir yazı yazdı kaldı. başlamadan bitti linux deneyimim
amk iş attık kimsede çıkıp yardım edeyim dememiş
insanlık ölmüş amk =(
Hocam bi linux mint dener misin usb ise ?
-
canından bezmek isteyen, sinir harbi yaşamak isteyenler kurabilir.
deneyimsiz kullanıcılar kurduğunda harddisk sistemi farklı olduğu için verilerini kaybedecekler.
windowsla beraber kullanayım fln demeyin açılışta boot menüsü gelmeyecek, direk linuxa girecek boot'u düzeltmek için göbeğiniz çatlayacak.
cihazınızdaki driverların bir çoğunu tanımayacak. ekran çözünürlüğünden tutunda wireless chipsetine kadar.
ve saymakla bitmeyecek nice problemler yaşayacaksınız.
halbuki milyonlarca bilgisayarda sorunsuz tıkır tıkır çalışan windows varken ne gereği var ???
ben zamanında çok linux sevdasına kapılıp kurup sildim ama bir daha tövbe sokayım linux'a.
ama şunu da belirteyim sunucularda windows linuxun tırnağı bile olamaz. sunucu kısmında linuxtan vazgeçmem