folder Tahribat.com Forumları
linefolder Linux ve Diğer İşletim Sistemleri
linefolder Canı Sıkılan Merak Edenlere Linux'u Tattırıyoruz

Canı Sıkılan Merak Edenlere Linux'u Tattırıyoruz

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek
    hades_06 bunu yazdı

bootable cd ye kurulum dosyaları yokmu?

yine iso. CD yazdırıcı programı kullanırken ; kalıbı diske yazdır diyeceksin ve iso dosyasını seçeceksin.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kurdo
    kurdo's avatar
    Erkek

....ütizm:

ayrıca evet can sıkıntısından zevkle okudum :D

soru sormaca:

birde en önemlisi zumsukcum. web programlama çalışıyorum. bu noktada ne gibi deneyimler sağlayabilir sence bana linux ? en azından sıradan bir linux son kullanıcısı olduğumu farzedersek, ne gibi artıları ve eksileri olabilir ?

soruma cvp vermedin zumsukcum

kendinize ayığ olunuz
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek
    thekurdo bunu yazdı

....ütizm:

ayrıca evet can sıkıntısından zevkle okudum :D

soru sormaca:

birde en önemlisi zumsukcum. web programlama çalışıyorum. bu noktada ne gibi deneyimler sağlayabilir sence bana linux ? en azından sıradan bir linux son kullanıcısı olduğumu farzedersek, ne gibi artıları ve eksileri olabilir ?

soruma cvp vermedin zumsukcum

oha editlemişsin yazını görmedim ;

web programlama olayında eğer bir yerde çalışmayı düşünmüyorsan ; çok çok katkısı olmaz. 

Fakat profesyonel yapıyorsan ; linux serverlar için bir sürü şey öğrenebilirsin. Server olayında linux fazlasıyla sağlam. Ve şirketler linux deneyimine sahip adamları aramaya başladı bile.

Yani tecrübe, deneyim haricinde apache+php+mysql üçlüsünü windowsta yada linuxta kullanmanın fazla bir katkısı olacağını düşünmüyorum.

-------

Gelelim eksilerine ;

explorer'ı wine ile çalıştırırsın,
    photoshop kullanayım dersen direkt photoshop yok. Wine ayda playonlinux ile çalıştıracaksın (performansı nasıl bilmiyorum bana gimp yetiyor)

bunun gibi eksiler olabilir. Hee notepad++ yok birde. Netbeans yada bluefish üzerinden kodlayabilirsin. GEdit var (gnome notepad'i) fakat ben netbeans üzerinde çalışmayı seviyorum.

Açıkçası bash programming, python, c , perl ve php ile çalışırken linux üzerinde keyif alıyorum. Sistemin bir parçası gibi geliyor. Fakat windows üzerinde bunlar sanki bambaşka gezegenmiş. Yani linux'ta wine ile explorer çalıştırmak nasılsa, bunları windows üzerinden kodlamakta öyle geliyor.

Çok büyük eksi ve artısı yok .

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek

Yıllardır linux sürümlerini kullanırım , aslinda ilk ilgim pardus ile oluşmuştu

ardından ubuntu , kubuntu , fedora xubuntu derken mint in en kral sürüm olduğu kararına vardım zaten masaüstü işletim sistemi olarak

linux mint dünyanın en çok kullanılan 4. işletim sistemi , ve bir şirkete (ubuntu gibi) bağlı olmadığından sıkıntısız bir şekilde kodek vb. sorunu 

yaşamadan live olarakta kullanablirsiniz (tabu bu dediğim her sistemde yapılır ama mint in çıkış amacı bu son kullanıcıya herşeyi kolaylaştırmak.)

ubuntu özellikle masaüstünü değiştirdikten sonra performansı düştü , hiç beğenmiyorum

KDE veya Cinnemon şuanda yeterince iyi . Farklı bir haz almak isteyenlere de xubuntu öneriyorum düşük sistemli pc lerde ve netbooklarda

oldukça iyi verim alırsınız.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ersn
    ersn's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

tamamen linux a geçmek istiyorum ama çok takılıyoruz , sinirleniyosun tekrar windowsa geçiyon . Bana takıldığımda online facebook veya msn üzerinden soru sorabiliceğim biri olsa ne güzel olurdu. Var mıdır acaba öyle biri : P

küfrederiz villalara kulübeden
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cosmic
    Cosmic's avatar
    Erkek

7 aydır mint kullanıyorum oyun dışında her türlü işimi görüyor. eclipse kullanıyordum editor olarak açılış problemi yüzünden onu bıraktım geany diye bişi buldum gayet hızlı ve güzel tavsiye ederim.

Bittik biz bittik
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DestinatioN
    DestinatioN's avatar
    Erkek
    DestinatioN bunu yazdı

geçen gün usb ye slax kurayım dedim. looking for slax felan gibi bir yazı yazdı kaldı. başlamadan bitti linux deneyimim

amk iş attık kimsede çıkıp yardım edeyim dememiş

insanlık ölmüş amk =(

destination@tahribat.com
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pesimistic
    pesimistic's avatar
    Erkek

Debian kurun ;) Boşverin minti falan.

Beyin olanca gücüyle ilerlerken, cinsel sistemlerin korkunç etkinliği daha uykuda olduğu için çocukluk, hayatımız boyunca özlemle geri dönüp baktığımız masumiyet ve mutluluk dönemi, hayatın cennetidir, kayıp cennet. - Arthur Schopenhauer
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek
    DestinatioN bunu yazdı
    DestinatioN bunu yazdı

geçen gün usb ye slax kurayım dedim. looking for slax felan gibi bir yazı yazdı kaldı. başlamadan bitti linux deneyimim

amk iş attık kimsede çıkıp yardım edeyim dememiş

insanlık ölmüş amk =(

Hocam bi linux mint dener misin usb ise ?

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RhiFaT
    RhiFaT's avatar
    Erkek

canından bezmek isteyen, sinir harbi yaşamak isteyenler kurabilir.

deneyimsiz kullanıcılar kurduğunda harddisk sistemi farklı olduğu için verilerini kaybedecekler.

windowsla beraber kullanayım fln demeyin açılışta boot menüsü gelmeyecek, direk linuxa girecek boot'u düzeltmek için göbeğiniz çatlayacak.

cihazınızdaki driverların bir çoğunu tanımayacak. ekran çözünürlüğünden tutunda wireless chipsetine kadar.

ve saymakla bitmeyecek nice problemler yaşayacaksınız.

halbuki milyonlarca bilgisayarda sorunsuz tıkır tıkır çalışan windows varken ne gereği var ???

ben zamanında çok linux sevdasına kapılıp kurup sildim ama bir daha tövbe sokayım linux'a.

ama şunu da belirteyim sunucularda windows linuxun tırnağı bile olamaz. sunucu kısmında linuxtan vazgeçmem 

işte öyle
Toplam Hit: 5147 Toplam Mesaj: 36