folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Canım Telekom | Bravo Turk.Net (İbretlik Hikaye)

Canım Telekom | Bravo Turk.Net (İbretlik Hikaye)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    stillalive
    stillalive's avatar
    Erkek

Canım Telekom

Artık bu yazıya atacak başka başlık bulamadım. Sinirimden klavyenin tuşlarına biraz sert vuruyorum. Eğer oradan hissediliyorsa kusuruma bakmayın. Neden bu kadar sinirli olduğumu iki satır aşağıda anlatacağım. Ama önce bir açıklamama yapmama izin verin. Aslında 2001 yılından beri, ucu Telekom sektörünün liberalleştirilmesine bağlanabilecek o kadar çok haber hazırladım, o kadar çok yazı yazdım ki en sonunda bıkmıştım. ADSL fiyatlarının pahalılığı, anlamsız vergiler, telekom tekeli vs vs...

Sonunda baktım herkes ısrarla aynı şeyleri yazıyor... Ama Türk Telekom yine bildiğini okuyor. Bu yüzden bir süre önce artık Türk Telekom ile ilgili yazı yazmamaya karar vermiştim. Fakat bugün itibariyle yeminimi bozdum. Umarım bu yazı, Türk Telekom ile ilgili yazdığım son yazı olur.

Mevzu şu: Ben askere giderken (Aralık 2006) telefon hatlarımı ve ADSL aboneliğimi kapatmıştım. Geldiğimde (Haziran 2007) yeniden ADSL hattı için Türk Telekom'a başvurdum. O sırada Türk Telekom'da bir kampanya vardı. 24 ay boyunca aboneliğinizi iptal etmeyeceğinizi taahhüt ettiğiniz takdirde size bir modem hediye ediyorlar ve iki ay bağlantı ücreti almıyorlardı.

Modeme ihtiyacım olmamasına rağmen iki ay ücretsiz bağlantı cazip geldi ve 24 ay boyunca aboneliğimi iptal ettirmeyeceğimi beyan ederek ADSL hattımı bağlattım. Hediye ettikleri modemi hiç açmadan kullanmadığım ıvır-zıvırları koyduğum bir sepetin içerisine tıktım.

Henüz telefon hattımı bağlatalı iki ay oldu olmadı, oturduğum semtten taşınma kararı aldım. Bağlı bulunduğum Telekom Müdürlüğü'ne gittim ve masada çayını karıştıran memura, taşınırken ne yapmam gerektiğini sordum. Türk Telekom nakil yapmadığı için hattımı kapatıp, yeni semtimde yeniden hat başvurusunda bulunmam gerekiyormuş. Ben de son telefon faturamı ödedim, borcu yoktur kağıdımı aldım ve bu makbuzla beraber telefon hattımı kapattırdım. ADSL sözleşmesinin iptali içinse bir dilekçe daha vermem gerekiyordu. 2 senelik sözleşmem olduğu için bu dilekçeyi vermedim. Memurun söylediğine göre yeniden bir telefon hattı aldığımda eski ADSL aboneliğimi yeni hattıma nakil yaptırabilecektim. Ama bu arada sabit ADSL faturasını ödemeye devam etmem gerekiyormuş.

Neyse efendim, yeni evime taşındım, biraz tadilat filan derken telaşeye girdim, bir süre Türk Telekom'a uğramadım. Nasıl olsa ADSL faturam otomatik ödeme talimatıyla banka tarafından ödeniyor. Bir iki ay, kullanmadığım internet için fatura öderim olur biter dedim, dert etmedim.

Aradan 2 ay geçti, yeni evin sorunları bitti, iyice yerleştim ve artık sıra ADSL bağlantısını halletmeye geldi. Evin yakınındaki Türk Telekom Müdürlüğü'nden yeni bir telefon hattı başvurusu yaptım ve eski ADSL aboneliğimin bu hatta bağlanmasını istedim. Ama memur efendi bilgisayarda adıma kayıtlı bir ADSL aboneliği bulamadı!

"Nasıl olur, ben hala faturalarını bile ödüyorum, benim ADSL sözleşmem devam ediyor" diye çıkıştım ama nafile... Ardından yaklaşık 1 saat boyunca süren tartışma ve araştırmalardan sonra "saçmalık" meydana çıktı.

Son 2 aydır adıma kayıtlı bir "telefon hattı" olmadığı için Türk Telekom, ADSL sözleşmemi iptal etmiş. Hem de kullanmadığım internetin bile faturalarını tıkır tıkır ödediğim halde...

"Ne haliniz varsa görün" deyip eve geri dönmeyi planlıyordum ki memur amca bombayı patlattı. Türk Telekom'a 150 küsur lira ödemem gerekiyormuş.

Neden?
    ADSL aboneliğimi 24 aydan önce iptal ettirdiğim için...
    Hediye edilen modem ve iki ay ücretsiz kullandığım internetin karşılığında...

"İyi de ben abonelik filan iptal ettirmedim, hatta kullanmadığım internetin faturasını bile ödüyordum" dedim. Memur amca ağzımın payını verdi: "Sen etirmedin biliyoruz... Sistem otomatik iptal ediyor...Onun için bunu ödemek zorundasın!"

Yahu nasıl bir sistemdir bu? Sen niye faturasını ödeyen adamın hattını kapatırsın.
    Başvuru belgelerinin hepsine cep telefonumuzu yazdık. Bir arayıp sorsaydın en azından kapatalım mı kapatmayalım mı diye...

Ama arayamazsınız... Çünkü sabit telefondan arayınca cep telefonu çok yazıyor!

Sen telefon hattını nakil yapamıyorsun diye ben yüzbinlerce evrakla uğraşmak zorunda mıyım? Ayrıca madem hediye ettiğin modem çok kıymetli, geri vereyim. Hala sıfır kutusunda sepetin içinde duruyor.

Sonuç olarak henüz 150 YTL'yi ödemedim, ödemeyi de düşünmüyorum.
    Bakalım bu işin sonu nereye varacak?

Bravo Turk.net

Türk Telekom ile yaşadığım bir sorunu anlatmıştım. Kısaca bir kez daha özetleyeyim. Türk Telekom bana hiçbirşey sormadan ADSL hattımı iptal etmiş ve bununla da yetinmeyip benden 150 YTL talep etmişti.  

Türk Telekom ile acı bir hatıra yaşayınca yeni ADSL hattım için alternatif servis sağlayıcılara yöneldim. İlk önce Smile ADSL'i aradım. Müşteri temsilcisi resmi başvurunun ardından en geç 5 iş günü içerisinde hattımın açılacağını söyledi.

Ardından http://adsl.turk.net/ adresine girdim. Baktım ki web üzerinden de başvuru yapabiliyorum. Muhtemelen Turk.net'in her yerde bangır bangır devam reklam kampanyasından etkilenmiş olmalıyım ki kaşla göz arasında formu doldurup, kredi kartı numaramı bile yazıverdim.

Formu doldruduğumda saat 18:15'ti. Yani mesai saatinin sonu. Tam bir gün sonrasında öğleden sonra cep telefonuma mesaj geldi. Mesajda internetimin kullanıma açıldığı yazıyordu. İnanılır gibi değil. Ne bir imza ne bir sözleşme... 24 saat bile geçmeden internet erişimimi açıverdiler.

Gerçekten inanılmaz. Bunlar yeşil sahalarda görmeye hasret kaldığımız hareketler.
    BRAVO Turk.Net...

Not: Turk.Net'in müşteri hizmetlerini aradım. Aslında bir sözleşme imzalamam gerekiyormuş. Ama onlar imzayı beklemeden hattı açıyorlarmış. Birkaç gün içerisinde bana en yakın Turk.Net bayisi sözleşmeyi getirip imzalatacakmış.

Geçenlerde kumpircide otururken, salataları, kaşarlı kumpirleri ve kısırları gördüm, o sırada şöyle düşündüm: Kısırlaştırılmış Siyaseti, Kaşar Siyasetçilerden Alırsak, Önümüze Amerikan Salatası Olarak Gelir Ve Biz de Onu Yeriz, Ama Orada Unutulan Birşey Var, O da Çoban Salatası.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    stillalive
    stillalive's avatar
    Erkek

Bu arada kaynak: "PC World" editörlerinden "Taner Güdükoğlu" blog yazısı.

http://www.pcworld.com.tr 

Geçenlerde kumpircide otururken, salataları, kaşarlı kumpirleri ve kısırları gördüm, o sırada şöyle düşündüm: Kısırlaştırılmış Siyaseti, Kaşar Siyasetçilerden Alırsak, Önümüze Amerikan Salatası Olarak Gelir Ve Biz de Onu Yeriz, Ama Orada Unutulan Birşey Var, O da Çoban Salatası.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Puro Sever
    Mr_Dark
    Mr_Dark's avatar
    Erkek

Aylık Transfer Bilgileri Yıl Ay Toplam Upload Toplam Download 2008 Mart 1.133.124.053 (1,055 GB) 4.580.486.166 (4,266 GB) 2008 Nisan 1.664.963.135 (1,551 GB) 6.991.074.598 (6,511 GB) 2008 Mayıs 983.585.222 (938,02 MB) 3.420.416.813 (3,186 GB) Nisan sonunda ödenen fatura 31,75

Mayıs sonunda 54,5

sizce ne saçmalık bu ne biçim iş :/

!!!!
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    fastottoman
    fastottoman's avatar
    Erkek
    ben de şuan itibariyle foruma saldıran eziklerin a.g :|
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    stillalive
    stillalive's avatar
    Erkek
    Odysseus bunu yazdı:
    -----------------------------

ttneti açıldığı ilk günden beeridir kullanıyorum

nedense 1 kere bile problemle karşılaşmadım

problemi bırak 1 kere bile hattın kesildiğini,yada internetten düştüğümü hatırlamıyorum :|

sana rastgelmemiş, telekomla ilgili bir işin olsun mesela hattı taşımak, iptal etmek v.s bak o zaman sorunlar nasıl çıkıyor :)

Ben de adsl'imi iptal etmiştim, fakat hayvanlar 1 ay geç iptal ettikleri için. hiç kullanmadığım halde 1 aylık fazladan adsl parası verdim.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    xxspiderxx
    xxspiderxx's avatar
    Erkek
    bende fatura çok kabarık geliyo diye sınırsıza geçtim.Sonuç;bu ay 59 ytl diğer ay ise(bilgisayardan bakıp söledi)78 ytl miş.kimi kime şikayet edeceksin m.q eninde sonunda fazla gelen paraya bi kılıf uyduruyolar.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Iruretta
    Iruretta's avatar
    Erkek
    Arkadaşım smile adslde çok çabuk açıyor 5 gün demişler ama abartmışlar ben smile adsl üyesiyim össden çıktıktan sonraki gün :). evde sabah 11 civarı oturuyordum. Canım sıkıldı net bağlatırayım dedim. Smile adslyi aradım ve 15 dkda işlemlerim halledirdi. o gün akşam 18:00 civarında eve geldim neti kontrol ettim ve netim gelmişti. Smilede iyi ama beni assalar ttnete geçmem. Bu fiyatlar düşmeden ttnet benim için bitti.

http://yanduvar.blogspot.com/
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Gizem
    sLeymN
    sLeymN's avatar
    Erkek
    amk bnde o  2 yıllık kampanyadan yararlanıyorum. bananda bole bsı olmasn yoksa. babam once bnı sker snra telekomu bombalar o 150 Ytl ıcın :s tırstım

Cehennemin dibine kadar yolum var daha.. || Nasılsa her yalnız kendine sürgündür Asmera unutma.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fuzulli
    Fuzulli's avatar
    Erkek
    Odysseus bunu yazdı:

ttneti açıldığı ilk günden beeridir kullanıyorum

nedense 1 kere bile problemle karşılaşmadım

problemi bırak 1 kere bile hattın kesildiğini,yada internetten düştüğümü hatırlamıyorum :|

sen nerde yasıyon abi uzayda mı ? :D 

Telekom'un db'sini bulunduğu yerin 3km yakındayım ben eve giremiyorum :S

Öğrendime göre Benim bulunduğum yerdeki telekom Beylikdüzü civarına HAT veriyormuş :D 

Kaydak : TTNET - TT kapı önü bekçi kulübesi :D 

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Geenmeboo
    Geenmeboo's avatar
    Erkek
    walla ben de transfer yaptırmıştım resmen insanı süründüyorlar.Şerefsizler 2 dk lık iş için yok oraya git yok buraya git yok eben yok baban.2 gün uğraştım bu şerefsizlerle.İnterneti ilk bağlattığım hafta 2 gün bekledm gelmediler.Sonra hiçbir bilgim olmamasına rağmen sırf kullanma kılavuzundan bakarak kendim bağladım hattı falan filan.Ertesi gün adam geldi ben dedim, geç kaldnız ben bağladım kendim dedim.o da Anlarız şimdi falan dedi aklınca kendi bilgisayar dehası ya.salak herif orayı burayı karıştırdı war olan interneti yok etti.Sonra da hani bağlıydı dedi.sadece şu kısmını içimden söyleyerek> be assini fcktıımın denyosu 3 gündür internetteyim.Siz geldiniz bozdunuz dedim.10 dk uğraştı eski haline getirdi bağlantıyı.

NEDEN? (soru olarak)
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    stillalive
    stillalive's avatar
    Erkek

Geenmeboo bunu yazdı:
    walla ben de transfer yaptırmıştım resmen insanı süründüyorlar.Şerefsizler 2 dk lık iş için yok oraya git yok buraya git yok eben yok baban.2 gün uğraştım bu şerefsizlerle.İnterneti ilk bağlattığım hafta 2 gün bekledm gelmediler.Sonra hiçbir bilgim olmamasına rağmen sırf kullanma kılavuzundan bakarak kendim bağladım hattı falan filan.Ertesi gün adam geldi ben dedim, geç kaldnız ben bağladım kendim dedim.o da Anlarız şimdi falan dedi aklınca kendi bilgisayar dehası ya.salak herif orayı burayı karıştırdı war olan interneti yok etti.Sonra da hani bağlıydı dedi.sadece şu kısmını içimden söyleyerek> be assini fcktıımın denyosu 3 gündür internetteyim.Siz geldiniz bozdunuz dedim.10 dk uğraştı eski haline getirdi bağlantıyı.

Geenmeboo seni de baya uğraştırmışlar gerçekten. Her geçen gün telekom hakkındaki hikayeler büyüyor. Bence herkes telekomla ilgili başından geçen hikayeyi yazsın.

Telekom Britannica hazırlamayı düşünüyorum.

aylar önce yazdığım konu. uğraşmak istemedim açıkçası çünkü bu denyolar bildiğini okuyacak bu yüzden faturayı ödedim ama o gün gözüm karaydı :)

bknz: http://www.tahribat.com/forumdisplayfolder.asp?folderid=54977

Toplam Hit: 2876 Toplam Mesaj: 13