Canon 450D Aldım...
-
bende var 450D, çok seviyorum, her türlü sorun için yardımcı olabilirim. hoşgelmiş makinan.. (:
edit: teallaam konuyu hortlatmışlar, ben de yeni sandıydım.. aylar geçmiş :D eskimiştir bile, kullanmayı da öğrenmişsindir sanırım artık :D
-
izzmarit bunu yazdı:
-----------------------------bende var 450D, çok seviyorum, her türlü sorun için yardımcı olabilirim. hoşgelmiş makinan.. (:
-----------------------------Bende de var 450D..
Makro açıkken flashı nasıl kapatacağız arkadaşım ?
-
swordfish bunu yazdı:
-----------------------------izzmarit bunu yazdı:
-----------------------------bende var 450D, çok seviyorum, her türlü sorun için yardımcı olabilirim. hoşgelmiş makinan.. (:
-----------------------------ben çok anlık yakalamam gereken durumlar olmadığında (eylemler, gösteriler, doğa çekimleri..) fix modlar ve otomatik ayarlardan hiçbirini kullanmamayı tercih ediyorum, manuel odakta M modunda shutter/f/iso dengesini rahatlıkla kurabilir ve flashı açmayabilirsin..
-
izzmarit bunu yazdı:
-----------------------------swordfish bunu yazdı:
-----------------------------ben çok anlık yakalamam gereken durumlar olmadığında (eylemler, gösteriler, doğa çekimleri..) fix modlar ve otomatik ayarlardan hiçbirini kullanmamayı tercih ediyorum, manuel odakta M modunda shutter/f/iso dengesini rahatlıkla kurabilir ve flashı açmayabilirsin..
-----------------------------Ben yanlış anlattım herhalde. Makro çekerken bir türlü kapatamım flashı.. manuel modda kapatıyorum ama makro çekimlerde ne yaptıysam kapanmadı :)
-
swordfish bunu yazdı:
-----------------------------swordfish bunu yazdı:
-----------------------------Ben yanlış anlattım herhalde. Makro çekerken bir türlü kapatamım flashı.. manuel modda kapatıyorum ama makro çekimlerde ne yaptıysam kapanmadı :)
-----------------------------full auto'dan sonra gelen belirlenmiş modlardan biri olan makrodan bahsediyoruz değil mi? Landscape ve sports arasında kalan close-up modu? hala mı yanlış anlıyorum acaba..
-
hangi mod olursa olsun farketmez , deklanşöre basınca odaklanma yapar ortamın ışığına göre flaş açar makine..yapacağınız tek şey var . Eliniz deklanşöre yarım basılıyken(flaş açılır) elinizi deklanşörden kaldırmadan açılan flaşı diğer elinizle kapatın deklanşöre tam basın ;)
-
aref bunu yazdı:
-----------------------------
hangi mod olursa olsun farketmez , deklanşöre basınca odaklanma yapar ortamın ışığına göre flaş açar makine..yapacağınız tek şey var . Eliniz deklanşöre yarım basılıyken(flaş açılır) elinizi deklanşörden kaldırmadan açılan flaşı diğer elinizle kapatın deklanşöre tam basın ;)
-----------------------------tabii ki farkeder hocam ne demek farketmez hangi mod olduğu.. öncelikle zaten flash-off diye bir mod var. ayrıca p,av,tv ve m modlarında flash opsiyoneldir öyle kendiliğinden açılmaz, sen istersen açarsın.