Canon Lensler Hakkında Bilgisi Olan Arkadaşlar?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LynXMaSTeR
    LynXMaSTeR's avatar
    Erkek

hocam is modeli titreşim engelleyicili, dc ise düz yani titreşim engelleyicisi yok.  is li almak daha mantıklı. Çünkü yeni başlayacaksan mutlaka elin titrer, sonra o kadar para verdik ama çektiği fotolara bak diyip makineye sovme :)

goo.gl/qBNZmW
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    jandark06
    jandark06's avatar
    Erkek

hocam şimdi dc is o konuya takılma öncelikle ne çekmek istiyosun onu sormak gerekir gece çekim yapıcakmısın flash kullanıcakmısın bunlar önemli ki tripdda kullanamyı düşünürsen zaten is yi kapatıp çekiceksin

elim titrer konusuna gelince gün ışığında yüksek enstantanede hiç bi zararı olmucaktır sana is ya da düz olmasının 1/125 in altında düştüğünde sıkıntı başlar

50mm lens 1,8 diyaframıyla seni çok rahat kurtarır hatta fotoğrafı öğrenmek için prime lens çok daha iyidir.

detaylandırmak gerekirse gezi, doğa, portre azda olsa makro fotoğrafı çekebilirsin.

Ama unutmadan şunuda söylim 650d 1,6 crop faktörü olan bi makine 50mm sana 85 mm / 18mm 29mmlik bi çekim alanı sağlar.

Şunlarda sana dip not olsun

İlerde eğer fotoğrafçılığa devam etmek istersen

1 full frame makinen çantanda 70-200 f2,8 16-35 f2,8 24-70 f2,8 bulundurmanı öneririm ve tabi 50mm f1,8 ya da f1,4 mutlaka olmalı

100 kişi 10 kişiyi öldürürse trajedi,10 kişi 100 kişiyi öldürürse strateji olur
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    patates
    patates's avatar
    Erkek

eyvallah arkadaşlar resim konusunda porte kadın model ve belki işte öle ortam fotoları çekerim. onun haricinde sevdiğim fotoğraflar geniş açı lensleri ff makina istiyorum ilerde o yüzden. şimdilik bununla bir öğrenelim 1894 liraya 650d isli 18-55  yanına 50mm 1.8  16gb hafıza kartı ve çanta buldum. yarın alıcam sanırım

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    jandark06
    jandark06's avatar
    Erkek

tam mantıklı karar olmuş bu hareket. ilk başladığımda fotoğrafa dijital bi makine ardından 600d 18-55mm 50mm 70-300mm kullanıodum bende

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    relatingo
    relatingo's avatar
    Erkek

650d var dostum bende de fakat 18-55 te ıs e gerek yok bence. Ama bana soracak olursan o paraya 2. el 7d düsünürdüm ben.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    patates
    patates's avatar
    Erkek
    relatingo bunu yazdı

650d var dostum bende de fakat 18-55 te ıs e gerek yok bence. Ama bana soracak olursan o paraya 2. el 7d düsünürdüm ben.

2. el güvenemiyorum.çok da anlamadığım için alamam. çevremde bilen biri olsa işte baksa bu iyidir yeterlidir vs dese düşünürdüm

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    jandark06
    jandark06's avatar
    Erkek

hocalarımdan birisi 7dsini satıyor 40 50 bin arası shutter olduğunu söyledi takımı değiştirip nikon yapıcaiçin satıyor 

1900-2000tl bi fiyat biçti birisi çıkıp demesin nie sen almıonda sölüon diye 5d mark 3 kullanıorum o yüzden 1dx harici başka bi makine düşünmüyorum

Toplam Hit: 2285 Toplam Mesaj: 18