Çarpanlara Ayırma Sorusu :S

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AyT
    AyT's avatar
    Erkek

merhaba müridler bu gün okulda hoca bi soru verdi sanki alay eder gibi şimdi soruyu sizlerle çözmek üzere paylaşırıyorum

şimdi soru şu;

siz bir postacısınız birinin evine mektup vermeye gidiyorsunuz adamın üç cocuğu var sizde adamla biraz samimisiniz adama muhabbet olsun diye soruyorsunuz sizin cocuklar kaç yaşında diye adamda diyorki benim üç cocuğun yaşları çarpmımı 36 diyor ama postacı yani siz hala bu cvp la tamin olamadınız diyorsunuz ki bu ipucu bana yetmez adamda diyorki üç cocuğun yaşları toplamı kapı numarasına eşittir diyor. e bize bu da yetmedi bi ipucu daha lazım dedik ve o da son ipucu olarak en büyük cocuk spor u sever dedi 

hocanın dediğine göre bu sorunun cvp ı var ve üçüde kullanılacak cocuklar ikiz de olabilir.her ne kadar ben kendim son ipucunun soru ile ilişkilendirilemiyceğini düşünsemde hoca bağlantılı diyor 

x.y.z=36

x+y+z= kapı numarası 

büyük cocuk sporu sever 

elimizdekiler bunlar sizce bi cvp ı varmı varsa ne biz hocaya bol bol çözüm sunduk hiç birimizde bulamadık 

x=?   y=?   Z=?  

not: zaten olsa olsa bu sorunun 7-8 tane çözümü olabilir farz-ı misal    x=3 y=2 z=6 ,   x=1 y=1 z=36 , x=9 y=4 z=1 gibilim 

değerli tarikat üyelerinin kolaylıkla bu sorunun hakkından geleceğini düşünüyorum :)

Fuck you, you fucking fuck
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    lordvader89
    lordvader89's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Bi çocuk sporu sevecek yaşda demek oluyor ...yani 12 :D

x12*y3*z1

edit:Bu değilse cvp hocana slm söle :D

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    buruksu
    buruksu's avatar
    Erkek
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AyT
    AyT's avatar
    Erkek

google bende baktım şöyle bi yüzeyden pek net cvp lar yok hepsini hocaya söyledik hatta ne felsefeler yaptık cvp onlar deilmiş

Fuck you, you fucking fuck
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Rmk
    Rmk's avatar
    Erkek
    spor u seviyor dedigine göre en büyük cocuk s+p+o+r=4 yas büyük olabilir..:S daha fazlasini beklemeyin bakis acinizi genisletem dedim saglicakla.

Koyun gibisin kardesim, gocuklu celep kaldirinca sopasini sürüye katiliverirsin hemen ve adeta magrur, kosarsin salhaneye. Dünyanin en tuhaf mahlukusun yani, hani su derya icre olup deryayi bilmiyen baliktan da tuhaf. Ve bu dünyada, bu zulüm senin sayende. Ve açsak, yorgunsak, alkan içindeysek eger ve hala sarabimizi vermek için üzüm gibi eziliyorsak kabahat senin, -demege de dilim varmiyor ama- kabahatin
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Erkek

Matematik :|

Aman Allah korusun :|

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    orbity
    orbity's avatar
    Erkek

Rmk bunu yazdı:
    -----------------------------
    spor u seviyor dedigine göre en büyük cocuk s+p+o+r=4 yas büyük olabilir..:S daha fazlasini beklemeyin bakis acinizi genisletem dedim saglicakla.
    -----------------------------

hadi o zaman bende genişleteyim biraz, bence "en büyük çocuk"  demesi şundan, eğerki ikiz olsaydı bu çocuklar arasında en büyük demez sadece büyük derdik, en dediğine göre bir büyük, bir ortanca bir de küçük çocuk var...

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Erkek
    Bu soru sırf matematik değil hemde mantık sorusu
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sertan_06
    sertan_06's avatar
    Erkek
    vay ben bu matematiğin yok x yok z oldum olası sevmem zaten...

spor akademisi hazırlık kurslarımız ankarada açılmıştır.tbt dekilere duyurulur.firtina_kickbox@hotmail.com
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    orbity
    orbity's avatar
    Erkek
    hocanız cevabı verdiğinde bizle paylaş lütfen merak ettim...
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Iruretta
    Iruretta's avatar
    Erkek
    Soruda eksik yokmu kapı numarasıı bilmioruz

http://yanduvar.blogspot.com/
Toplam Hit: 4360 Toplam Mesaj: 14