Çarpanlara Ayırma Sorusu :S
-
merhaba müridler bu gün okulda hoca bi soru verdi sanki alay eder gibi şimdi soruyu sizlerle çözmek üzere paylaşırıyorum
şimdi soru şu;
siz bir postacısınız birinin evine mektup vermeye gidiyorsunuz adamın üç cocuğu var sizde adamla biraz samimisiniz adama muhabbet olsun diye soruyorsunuz sizin cocuklar kaç yaşında diye adamda diyorki benim üç cocuğun yaşları çarpmımı 36 diyor ama postacı yani siz hala bu cvp la tamin olamadınız diyorsunuz ki bu ipucu bana yetmez adamda diyorki üç cocuğun yaşları toplamı kapı numarasına eşittir diyor. e bize bu da yetmedi bi ipucu daha lazım dedik ve o da son ipucu olarak en büyük cocuk spor u sever dedi
hocanın dediğine göre bu sorunun cvp ı var ve üçüde kullanılacak cocuklar ikiz de olabilir.her ne kadar ben kendim son ipucunun soru ile ilişkilendirilemiyceğini düşünsemde hoca bağlantılı diyor
x.y.z=36
x+y+z= kapı numarası
büyük cocuk sporu sever
elimizdekiler bunlar sizce bi cvp ı varmı varsa ne biz hocaya bol bol çözüm sunduk hiç birimizde bulamadık
x=? y=? Z=?
not: zaten olsa olsa bu sorunun 7-8 tane çözümü olabilir farz-ı misal x=3 y=2 z=6 , x=1 y=1 z=36 , x=9 y=4 z=1 gibilim
değerli tarikat üyelerinin kolaylıkla bu sorunun hakkından geleceğini düşünüyorum :)
-
Bi çocuk sporu sevecek yaşda demek oluyor ...yani 12 :D
x12*y3*z1
edit:Bu değilse cvp hocana slm söle :D
-
bu saatte başlıga bakınca bekliyodum böyle bi soruyu
cevaplar için
-
google bende baktım şöyle bi yüzeyden pek net cvp lar yok hepsini hocaya söyledik hatta ne felsefeler yaptık cvp onlar deilmiş
-
spor u seviyor dedigine göre en büyük cocuk s+p+o+r=4 yas büyük olabilir..:S daha fazlasini beklemeyin bakis acinizi genisletem dedim saglicakla.
-
Matematik :|
Aman Allah korusun :|
-
Rmk bunu yazdı:
-----------------------------
spor u seviyor dedigine göre en büyük cocuk s+p+o+r=4 yas büyük olabilir..:S daha fazlasini beklemeyin bakis acinizi genisletem dedim saglicakla.
-----------------------------hadi o zaman bende genişleteyim biraz, bence "en büyük çocuk" demesi şundan, eğerki ikiz olsaydı bu çocuklar arasında en büyük demez sadece büyük derdik, en dediğine göre bir büyük, bir ortanca bir de küçük çocuk var...
-
Bu soru sırf matematik değil hemde mantık sorusu
-
vay ben bu matematiğin yok x yok z oldum olası sevmem zaten...
-
hocanız cevabı verdiğinde bizle paylaş lütfen merak ettim...
-
Soruda eksik yokmu kapı numarasıı bilmioruz