Casper Laptop Arızası
-
Arkadaşlar Kardeşler :)
Bende Nirnava serisi bir laptop var şu sorunu vermeye başladı anlamadım gitti
capslock+numlock+scroll lock 3 ışık birden yanip yanıpp sönüyor sonra alet kapanıyor
fan ilk başta çalışmıyor sonradan çalışmaya başlıyor ısınma ile alakalı diyecem ama farklı bir sorun gibicasper w765sun
http://www.laptopuzmani.com/casper-laptop-notebook/casper-w765sun-kapaniyor#3448
-
Bende Nirvana'nın en son çıkan kasası var ve caps lock, numlock, scroll lock dahil makinada hiçbir uyarı ışığı yok! bildiğin ledler yok yani bilmiyorsun caps lock açık mı kapalı mı! ya ben napıyım amk şaka gibi :D
-
şu sitede şu mesajları buldum anakarta ne yapılabilir acaba ? Herkese mrblar..Bende casper nirvana Notebook var.Şu aralar sorun yaşıyorum.Notebook un power düymesine bastıktan 1 dakika içerisinde makine bippplemeye başlayıp kendini kapatıyor.Kapandıktan hemen sonra tekrar powera basınca daha kısa sürede kapanıyor.CPU da ısınma olabilir diye düşündüm fakat açıp baktığımda CPU da anormal bir ısınma göremedim.Baataryada problem olabilir dedim, bataryayı çıkartıp direk power kablosundan güç alarak açtım aynı problem..ramlerde olabilir dedim ramleri değiştim o da olmadı.ram slotlarında vardır dedim bi slota taktım diğerini boş bıraktım gene olmadı.Sizce bunun sebebi nedir?Yardımlarınızı için şimdiden teşekkürler...
Bios: Phoenix
Caper Nirvana - Model:W765SUN
Clevo W76xxx modeli bilgisayarlarda alttaki kapağı açıp geriye takarken 3 adet vida var.
Bu vidalardan 2 tanesi uzun bir tanesi kısa. Bu vidalar yanlış yerlere takınca, yani kısa vida yerine uzun vida takınca , vida anakart üzerindeki fan denetleyici entegresini kırıyor. İşte bu yüzden anakart fanı görmüyor ve kapanıyor.
Bu sorunun bazen çözümü olabiliyor ama vida daha derine inerek veri yollarına zarar verince geriye anakartı değiştirmekten başka çare kalmıyor..Benzer sorn bu sitede var ?
http://www.hardwaremania.com/forum/donanim/notebook/bippleyip-kapaniyor-138934.html
-
trampfd bunu yazdı
Bende Nirvana'nın en son çıkan kasası var ve caps lock, numlock, scroll lock dahil makinada hiçbir uyarı ışığı yok! bildiğin ledler yok yani bilmiyorsun caps lock açık mı kapalı mı! ya ben napıyım amk şaka gibi :D
:D casper abi bu kendisi şaka :))))
Güncel driverlarını kurduktan sonra bildiğim kadarıyla birçok serisinden ekranda Şu şekilde uyarı veriyor
CAPS LOCK OPEN (AÇIK)
CAPS LOCK CLOSED (KAPALI
WİRELESS ON OFF
GİBİ
-
Aynısı bendede var hocam suanda ondan yazıyorum :) hocam ışıklar yanıp sönerken pili bitmiş gibi bir ses çıkarıyo mu ?
3-4 kere oldu bana aynısı ilkinde götürdüm anlattım sorunu tozlanmış fan çalışmıyo dediler yaptılar ikincisinde fan yerinden çıkmış öyle dediler üçüncüsünde yine aynı 4. gittim anakart yanmıştı. bence servise bi göster. bi de teknik servisdeki adam bu modellerde sürekli bu sorun olduğunu söyledi :D -
Bico bunu yazdı
Aynısı bendede var hocam suanda ondan yazıyorum :) hocam ışıklar yanıp sönerken pili bitmiş gibi bir ses çıkarıyo mu ?
3-4 kere oldu bana aynısı ilkinde götürdüm anlattım sorunu tozlanmış fan çalışmıyo dediler yaptılar ikincisinde fan yerinden çıkmış öyle dediler üçüncüsünde yine aynı 4. gittim anakart yanmıştı. bence servise bi göster. bi de teknik servisdeki adam bu modellerde sürekli bu sorun olduğunu söyledi :Devet çıkarıyor
hocam malasef pcnin kendisi ikinci el fiyatı 300 400 arası iken teknik servis 100 e yakın anakart arızası çıkarıyor eğer uygun fiyata 2. el anakart bulamaz isem malasef yaptıaracağım o yüzden çözüm bulmaya çalışıyorum :S
-
-
Aynı sorun bendede var la hatta powera basıyorum çalışıyor çalışıyor ama ekran gelmiyor kapanıyor tekrar baştan başlıyor bende power dan çekiyorum biraz bekliyorum öyle açıyorum