folder Tahribat.com Forumları
linefolder Network - İnternet
linefolder Cat 6 Data Kablosu Sorunu

Cat 6 Data Kablosu Sorunu

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    siyahbereli
    siyahbereli's avatar
    Erkek

Selam Beyler,

3 ve 8 Yani, Yeşil beyaz ve Kahverengi uçlar çalışmıyor.

Patch Panel (Kabinet )tarafında B tipi bağlı, Çalışması gereken Cihaz Poe ve 100 Mb.

Çalıştırabilmek için Sıralamayı doğru biçimde nasıl değiştirirdiniz.?

Yapmadıklarınıza pişman olmaktansa, Yaptıklarınıza pişman olun...Yapın pişman olun, yada yapmayın yine pişman olun.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    siyahbereli
    siyahbereli's avatar
    Erkek

Eğer Patch Panel tarafını A Tipi moduna alırsam,

Mavi beyaz 
    Mavi 
    Turuncu Beyaz
    Yeşil
    Yeşil beyaz
    Turuncu
    Kahve beyaz
    Kahve

Olarak Çalışabilecek, Burada Patch tarafını A moduna alıp ilk Yeşil beyaz Yeşili Mavi olarak başlayacağım.

Burada Çözümü şöyle buldum A tipi bağlantıda 7ve 8. renkler Not used yani boşta, B tipi bağlantıda ise DC- yani poe' nin devreyi eksi uç olarak tamamlıyordu

Çözüm için 3 nolu yeşil beyazıda yine Not used olan 5 e taşıdığımda çalışması lazım. yarın deneyeceğim.

Yapmadıklarınıza pişman olmaktansa, Yaptıklarınıza pişman olun...Yapın pişman olun, yada yapmayın yine pişman olun.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    dcpromo
    dcpromo's avatar
    Erkek

1-2-3-6 lar data gerisi şase değil mi?. Genelde B tip dizilim için poe ye ayrılan renkler mavibeyaz-mavi ve kahve beyaz - kahve.  Olayı da tam anlamadım da bu da burda bilgi olarak dursun :)

next next next install
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    siyahbereli
    siyahbereli's avatar
    Erkek
    ilteris bunu yazdı

1-2-3-6 lar data gerisi şase değil mi?. Genelde B tip dizilim için poe ye ayrılan renkler mavibeyaz-mavi ve kahve beyaz - kahve.  Olayı da tam anlamadım da bu da burda bilgi olarak dursun :)

İlteris@ Çalıştırdım detayları akşam yazarım.

Bilişim okuyan arkadaşar konuya hiç rağbet göremiyoruz. Bakın, inceleyin fikir yürütün yanlışta olsa.. 

bunları okulda öğretmezler. Çözmeni gerektiğinde bu bilgiler lazım olacak.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    dcpromo
    dcpromo's avatar
    Erkek

açıklama yağacağıdınya avatardaşım :D 

next next next install
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Gececi
    NighT_JudGe
    NighT_JudGe's avatar
    Erkek

Akımıda  data  kablo üstünde  götürüyorsa  sıkıntı olabilir   cisco  bi   modeli  vardı  beni 1-2  gün  uğraştırmıştı  kabloyu farklı bi   swich veya   ap ile  deneyip  anlayabilirsin 

Cahildim Dünyanın Rengine Kandım
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    siyahbereli
    siyahbereli's avatar
    Erkek
    ilteris bunu yazdı

açıklama yağacağıdınya avatardaşım :D 

Kaldı evetr fırsat olmadı,

Şöyle çözüme kavuşturdum,

sistem odasındaki Kabinet tarafını A tipi bağladım. bildiğimiz keystone A sıralamasında bağladım. sonra Ap tarafını çalışmayan 3 ucu A tipininde POE transferinde boş olan kablolara denkgetirdim. çalıştı. nedir bunlar 4-5 7-8 bunlar B tipi standardında Poe Dc+ ve Dc- A tipinde Boşta

YAni aslında A tipi baplantı örneğin Turuncu beyaz yani 1 nolu kablodan hem data hem 28 wolt dc akım gönderip sapa sağlam çalışıyor. şimdi anlaşılmıştır diye düşünüyorum

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    siyahbereli
    siyahbereli's avatar
    Erkek
    NighT_JudGe bunu yazdı

Akımıda  data  kablo üstünde  götürüyorsa  sıkıntı olabilir   cisco  bi   modeli  vardı  beni 1-2  gün  uğraştırmıştı  kabloyu farklı bi   swich veya   ap ile  deneyip  anlayabilirsin 

Çözdük Night_Judge. ve controllerdan hiç down olmadı 100 mb tıkır tıkır çalışıyor. ha 50 kullanıcı up olur patlatırmı orası mechul ama bunu ben uydurarak bulmadım. zaten bir standart varmış ama bu bilgi pek kolay erişilebilir cinsten değilmiş. konsantre olarak çözdüm.

siyahbereli tarafından 05/Nis/19 22:56 tarihinde düzenlenmiştir

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RitmFarbRacourci
    RitmFarbRacourci's avatar
    Erkek
    siyahbereli bunu yazdı
    ilteris bunu yazdı

1-2-3-6 lar data ,gerisi şase değil mi?. Genelde ,B tip dizilim için poe ye ayrılan renkler : ( mavibeyaz, -mavi ve kahve ,beyaz - kahve. @@.^).  Olayı da tam anlamadım da, bu da burda bilgi olarak dursun :)

İlteris@ Çalıştırdım detayları akşam yazarım.

Bilişim okuyan arkadaşlar, konuya hiç rağbet göremiyoruz. Bakın, inceleyin fikir yürütün yanlış da olsa.. 

bunları okulda ,öğretmezler. Çözmeniz gerektiğinde bu bilgiler, lazım olacak.

Bana arada bir sebepsiz gülme geliyor, neden bilmiyorum. Ama değişik birşey ^^D`

Panic_kerneL  ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)     ^^D` ~5h.49' 6NisCmtsi.19.

@Joe_black 'in hangi konusuydu ya. Okul.Ağ.Paylaşım.Köprü.ErişimNoktası.

RitmFarbRacourci tarafından 06/Nis/19 05:55 tarihinde düzenlenmiştir

I'şıkY'ılı;^^`) Zk't^^` RnSySyTk.Ödl.SpRtÇzBşBkYd Kryptia.agogE Sa'd-l'Suûd az.ç'k 'lmyn'Dşn Pnct'tnAnNttn Blgi,YpBlgi 'Ct'nDrm.CmdyDrm.MdrnDrm hRşYdşR ClptcPth'Strsm M'nPhs' Ld,X/Y YrYnZmnGrçklk,AlgBzklğ KrzFrst'tr Tiytr' Pugchv,Jtrn,İmmlmn,FllngLef,Pik' SuprmcySprrty CoBehTh elFnmno:NzrioRonldo AdnKy TkSs,TkHrf(?) .RtNsTk.KvMp.Mk.TrmDyn ScklkNmRzgr ŞkHcBy ccp.kky Snrlr'Çz SnaSnLzmsn 'NsnKsknçtr BgDppr.MagllnCl'ds.S'thCro's Ch'kW'ng CreazioneDiAdamo^^`, Arctrs.Spic' ArcScnd,YySnye TrbProp,TrbJet,TrbFan ~3.10^5km/sn~343m/sn ~900-1240m/snMacH RamJt,ScRamJt Przdi^^' Tbu.XL Prsek MAtv^^` mLAT G'dWllHnting(f). 3id't^^` TareZmenPr ParaMotor TrflrVArsİlşklr (-)+.(/)*,~ ZminŞkil . ..Bu imza @SubZero tarafindan degistirilmistir. "Bu kadar uzun karmakarisik bir imza yapma diye uyardim ama heeheeeey(^^D)_hey kim söylüyor, kim dinliyor." Imzanizi SubZero'ya bilgi vermeden degistirmeyiniz. Tesekkurler...
Toplam Hit: 11216 Toplam Mesaj: 9
cat6 poe