Cat 6 Data Kablosu Sorunu
-
Selam Beyler,
3 ve 8 Yani, Yeşil beyaz ve Kahverengi uçlar çalışmıyor.
Patch Panel (Kabinet )tarafında B tipi bağlı, Çalışması gereken Cihaz Poe ve 100 Mb.
Çalıştırabilmek için Sıralamayı doğru biçimde nasıl değiştirirdiniz.?
-
Eğer Patch Panel tarafını A Tipi moduna alırsam,
Mavi beyaz Mavi Turuncu Beyaz Yeşil Yeşil beyaz Turuncu Kahve beyaz Kahve Olarak Çalışabilecek, Burada Patch tarafını A moduna alıp ilk Yeşil beyaz Yeşili Mavi olarak başlayacağım.
Burada Çözümü şöyle buldum A tipi bağlantıda 7ve 8. renkler Not used yani boşta, B tipi bağlantıda ise DC- yani poe' nin devreyi eksi uç olarak tamamlıyordu
Çözüm için 3 nolu yeşil beyazıda yine Not used olan 5 e taşıdığımda çalışması lazım. yarın deneyeceğim.
-
1-2-3-6 lar data gerisi şase değil mi?. Genelde B tip dizilim için poe ye ayrılan renkler mavibeyaz-mavi ve kahve beyaz - kahve. Olayı da tam anlamadım da bu da burda bilgi olarak dursun :)
-
ilteris bunu yazdı
1-2-3-6 lar data gerisi şase değil mi?. Genelde B tip dizilim için poe ye ayrılan renkler mavibeyaz-mavi ve kahve beyaz - kahve. Olayı da tam anlamadım da bu da burda bilgi olarak dursun :)
İlteris@ Çalıştırdım detayları akşam yazarım.
Bilişim okuyan arkadaşar konuya hiç rağbet göremiyoruz. Bakın, inceleyin fikir yürütün yanlışta olsa..
bunları okulda öğretmezler. Çözmeni gerektiğinde bu bilgiler lazım olacak.
-
açıklama yağacağıdınya avatardaşım :D
-
Akımıda data kablo üstünde götürüyorsa sıkıntı olabilir cisco bi modeli vardı beni 1-2 gün uğraştırmıştı kabloyu farklı bi swich veya ap ile deneyip anlayabilirsin
-
ilteris bunu yazdı
açıklama yağacağıdınya avatardaşım :D
Kaldı evetr fırsat olmadı,
Şöyle çözüme kavuşturdum,
sistem odasındaki Kabinet tarafını A tipi bağladım. bildiğimiz keystone A sıralamasında bağladım. sonra Ap tarafını çalışmayan 3 ucu A tipininde POE transferinde boş olan kablolara denkgetirdim. çalıştı. nedir bunlar 4-5 7-8 bunlar B tipi standardında Poe Dc+ ve Dc- A tipinde Boşta
YAni aslında A tipi baplantı örneğin Turuncu beyaz yani 1 nolu kablodan hem data hem 28 wolt dc akım gönderip sapa sağlam çalışıyor. şimdi anlaşılmıştır diye düşünüyorum
-
NighT_JudGe bunu yazdı
Akımıda data kablo üstünde götürüyorsa sıkıntı olabilir cisco bi modeli vardı beni 1-2 gün uğraştırmıştı kabloyu farklı bi swich veya ap ile deneyip anlayabilirsin
Çözdük Night_Judge. ve controllerdan hiç down olmadı 100 mb tıkır tıkır çalışıyor. ha 50 kullanıcı up olur patlatırmı orası mechul ama bunu ben uydurarak bulmadım. zaten bir standart varmış ama bu bilgi pek kolay erişilebilir cinsten değilmiş. konsantre olarak çözdüm.
siyahbereli tarafından 05/Nis/19 22:56 tarihinde düzenlenmiştir -
siyahbereli bunu yazdıilteris bunu yazdı
1-2-3-6 lar data ,gerisi şase değil mi?. Genelde ,B tip dizilim için poe ye ayrılan renkler : ( mavibeyaz, -mavi ve kahve ,beyaz - kahve. @@.^). Olayı da tam anlamadım da, bu da burda bilgi olarak dursun :)
İlteris@ Çalıştırdım detayları akşam yazarım.
Bilişim okuyan arkadaşlar, konuya hiç rağbet göremiyoruz. Bakın, inceleyin fikir yürütün yanlış da olsa..
bunları okulda ,öğretmezler. Çözmeniz gerektiğinde bu bilgiler, lazım olacak.
Bana arada bir sebepsiz gülme geliyor, neden bilmiyorum. Ama değişik birşey ^^D`
Panic_kerneL ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°) ^^D` ~5h.49' 6NisCmtsi.19.
@Joe_black 'in hangi konusuydu ya. Okul.Ağ.Paylaşım.Köprü.ErişimNoktası.
RitmFarbRacourci tarafından 06/Nis/19 05:55 tarihinde düzenlenmiştir