Cat5 Kablosu Hk
-
merhaba arkadaşlar
bugün gittiğim bi arızada cat5 kablosunun başlıklarını değiştirmek zorunda kaldım tırnak yerleri kırıldığı için,neyse eski başlıklardan birini kestim yeni başlığı takmak için kabloyu yardığımda karşımda sarı , yeşil, mavi, kahverenkli 4 kablo ile beraber birbiri ile tamamen aynı 4 beyaz kablo çıktı .normalde bu 4 beyaz kablonun yeşilçizgili beyaz, maviçizgilibeyaz... gibi 4 renk olması yada her beyaz kablonun yanındaki yeşil mavi sarı kahverenkli bir kablo ile birliklte çıkması lazımdı . en azından ben şimdiye kadar hep bu şekilde gördüm .birbiri ile aynı olan 4 beyaz kablo yüzünden bi türlü başlıkları takamadım.bu konuda ne yapabilirim bileniniz varmı ? daha önceden sadece 4 kablo ile de bağlantı kurulabileceğini duymuştum ama bunun nasıl yapıldığı hakkında bilgim yok . bilgisi olanlar yardım ederse sevinirim
ALLAH CAT5 KABLOLARINIZA ZEVAL VERMESİN :)
-
mavi ye dolanmis olan beyaz kablo mavi-beyaz dir
yesil e dolanmis olan beyaz kablo yesil-beyaz dir
turuncuya dolanmis olan beyaz kablo turuncu-beyaz dir
kahverengiye dolanmis olan beyaz kablo kahve-beyaz dir. -
underzero bunu yazdı:
-----------------------------mavi ye dolanmis olan beyaz kablo mavi-beyaz dir
yesil e dolanmis olan beyaz kablo yesil-beyaz dir
turuncuya dolanmis olan beyaz kablo turuncu-beyaz dir
kahverengiye dolanmis olan beyaz kablo kahve-beyaz dir.
-----------------------------
iyide hocam dediğin gibi dolanmış bi kablo yok mavi-beyaz yada yeşil-beyaz gibi çift renkli kabloda yok mavi , turuncu , yeşil, kahverengi bide sade ve yanlız başına hiç bi yere dolanmamış 4 tane beyaz var -
under hajının post'unu görmeseydim bende aynı şeyi yazacaktım. kablo eskimiş olmasın sakın? gerçi öyle birşeyde de o renkler nasıl gider ki o kablonun üstünden :S çok zor bir durum hele müşterinin karşısında
-
farketmez kabloyu farkli renklerde baglayabilirsin, renklerin siralamasi icin kablo uzerindeki standart isine yaramiyorsa
568-A icin elindeki mevcut renkleri; beyaz /yesil /beyaz /mavi /beyaz /sari /beyaz/ kahverengi seklinde..
568-B 'ye gore beyaz / sari / beyaz / yesil / beyaz / mavi / beyaz / kahverengi ..
-
Burda kablonun rengi hiç önemli değil önemli olan iki taraf arasındaki sıralamadır sen sadece buna dikkat edeceksin:)
illaaha turuncu beyazla baslamak sorunda değilsin..
yani normal bir kablo yapıyorsan iki tarafataki sıralama aynı olmalı haa eger aynı renkten birden fazla varsa bunu
bunu vltmetre ile deneme yanılma yöntemiyle bulursun......veya baska yöntemler denersin......
edit: senin bildigin sıralama standart olanı bunun standart olması ise kabloların fabdan cıkarqken bu sıraya göre sarmalanmıs olması:)...
-
yaw jakları bağladım olmadı .çünkü 4 beyaz da aynı olunca .düşüncesinize sizin 2. sıraya attığınız beyaz kablonun diğer ucu 4 6 yada 8. sıraya gelebiliyor.ölçü aleti de kullanamıyorum çünkü bi kablo 1 katta diğer kablo 2. katta kablo duvardan geçmiş sökemiyorum da.aklıma tek gelen yöntem beyazları teker teker prize batırıp karşıdan kontrol kalemi ile tespit edip işaretlemek . bildiğiniz daha pratik bi yol varsa yazarsanız sevinirim .bide şu sadece 4 kablo ile olayı çözemezmiyiz?
-
TURUNCUBEYAZ,TURUNCU,YEŞİLBEYAZ,MAVİ,MAVİBEYAZ,YEŞİL,KAHVERENGİBEYAZ,KAHVERENGİ
-
kablolar zeki abü :D
hacı şu şekil bağla
h.Beyaz = herhangibi bi beyaz
H.beyaz / turuncu / H.Beyaz / yeşil / H.beyaz / mavi / h.beyaz /kahverengi
dikkat etmen gereken şey beyazları ilk baştan sıralayarak başlamak sıra önemli değil demeyin bide bunun cros şekli var ama dimi :)
-
valal senikkini bilmiyorum ama bu standart olan hergün çakıyorum:)))
-
68 A-B sıralaması switch olmayan iki bilgisayarın çapraz bağlanması için yapılırdı eskiden.