CAT6 FTP Kabloya RJ45 Jak Takılamama Sorunu
-
merhaba network ag kurulumu ile ilgili cat6 FTP veya udp / (CAT7 diyede geciyor) kablo tipi secildi gayette kablo çok saglam ama gel gelelim kablonun gerek kesiti gerek dış etkenlerden etkilenmemesi için alınan önlemler geregi rj45 jakına sıgdırmak mümkün degil zor çok ugraş verilecek bir konu bundan 50 tane baglamak gerektigini düşünürsek kablo her iki tel aliminyum folyo ile sarılmış artı aliminyum tel örgü aliminyum tel bunlar belli bir kesit oluşturmuş her tel zaten kalın benim söylemek istedigim acaba buna göre jak mevcutmudur mevcutsa nerden nasıl temin edebilirim
bir kaç yerde araştırdım lodox un soketleri varmış ama nette soketler hep aynı bir ayrı yanı yok tatmin edici bir cevapta bulamadım
bu konuda yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkürler
aşşagıda resimleri mevcuttur

-
bunu cat6 pensesi ile beceremiyorsan hiç bulaşma derim -_- parmaklarına yazık, hee pense önerisi istiyorsan S-link öneririm
-
konu pense degil konu bu RJ45 soketine sıgmamayışı kalın baklo teller sıgmıyor buna özel RJ45 soketei bulamilirmiyim
-
cat 7 nin jakı ayrıda ondan olmuyo kardeşim
aşağıdaki linkten kontrol edebilirsin
bendede slink var bende onu kullanıyorum
http://www.s-link.com.tr/urunler/s-link-sl-cat710-cat7-100-luk-jack-kzvgc/
falcon tarafından 07/Oca/14 09:10 tarihinde düzenlenmiştir -
falconun dediği gibi rj45 bazı kablolara girmiyor hocam
geçen bi müşteri cat6 kablo alıp geldi uçlarına cak basılcak dedi daha önce varmış kopmuş
ne yaptıysam yaptım sokamadım benim elimdeki caklara
adama 15 metre yeni cat5 kablo kesip,uçlarına Rj45leri bastım verdim eline ilk o zaman rastgelmiştim bende...
aha bunlarda bendeki standart Rj45 ler

-
CAT7 kabloların jackleri farklı benim bildiğim. Penseleri bile farklı hatta. Yalnız büyük bir yer için mi çekeceksiniz vat7 yi merak ettim. Zira ekiipmanları Fiber optik kadar olmasda gayet pahalı bildiğim kadarıyla. Ama 10GBPS yi destekliyordu yanlış hatırlamıyorsam.
DrKill tarafından 07/Oca/14 09:25 tarihinde düzenlenmiştir -
cat5 Ftp sonlandırıdm ama cat6 ftp denemedim. Metal kaplamalı fiyatı birazda pahalı olan konnektörlerle denedinizmi. onların iç yapısı daha düzgün ve rahat girmesi gerekiyor. ayrıca soket oturdumu çıkmaz.
-
Kardeşim konuyu baltalamak gibi olmasın ama bu kablodan bana 1500 metre lazım. Satışı vesayre işleri ile uğraşıyorsan senden alıyım.
-
Hocam aradığın kabloya göre jak bu sanıyorum.
https://www.elektrodepo.com/MP111-CAT6-FTP-RJ45-Modular-Plug-3U,PR-18900.html
-
Cat6 kablonun jackı farklı hocam, ondan alman lazım.
-
musa-90 bunu yazdı
Kardeşim konuyu baltalamak gibi olmasın ama bu kablodan bana 1500 metre lazım. Satışı vesayre işleri ile uğraşıyorsan senden alıyım.
nereye lazım 1500 metre yekpare mi istiyorsun