C:\Boot\BCD - Access Denied - Wtf?!
-
nights_judge bunu yazdı:
-----------------------------
knuckleduster bunu yazdı:
-----------------------------C:\Boot\BCD.LOG
ve
C:\Boot\BCD
dosyalarına virus taraması yapmak istediğimde ''access denied'' hatası alıyorum.
Virus taraması yapamamamın sebebi ne olabilir? Başka bilgisayarlarda neden yapılabiliyor?Son zamanlarda zararlı yazılım içeren sitelere girdim, bunun bir sonucu olabilir mi?
Herhangi bir fikri olan varsa alabilirim.
sadece o dosya için değil çoğu dosya için aynı hatayı alman normal file locked,access denied gibi tahminimce arşiv ya da korumalı dosya olabilir tarama yapamıyor olabilir, bende nod32 kullanıyorum çoğu dosyayı tarayamıyor.virüs değil.
-----------------------------başka pc'de aynı dosyalar korumalı değil ama. buna ne diyeceksin?
-
belki bilgisayarında taramayı yaparken o dosyayı kullanıyor olabilirsin, diğer bilgisayarlarda mı aynı sistem? belki antivirüsün sürümü farklı :)
-
Elinde ntfs ye yazabilen bir linux dağıtımı varsa onula pcyi başlat ve bu dosyaları başka bir klasöre kopyala, muhtemelen sorunsız bir şekilde tarama yapabileceksin.
-
nights_judge bunu yazdı:
belki bilgisayarında taramayı yaparken o dosyayı kullanıyor olabilirsin, diğer bilgisayarlarda mı aynı sistem? belki antivirüsün sürümü farklı :)
-----------------------------anti'nin sürümleri de aynı. işletim sistemi de aynı. ayrıca bir dosyanın kullanılması virüs taraması yapılamayacağı anlamına gelmiyor diye biliyorum. yanlış mıyım?
-
-----------------------------nights_judge bunu yazdı:
-----------------------------anti'nin sürümleri de aynı. işletim sistemi de aynı. ayrıca bir dosyanın kullanılması virüs taraması yapılamayacağı anlamına gelmiyor diye biliyorum. yanlış mıyım?
olabilirde olmayabilirde denemedim ama bir dosya acıkken miksen o dosyayı silemezsin onu biliyorum :) dediğim gibi nod32 bendede birsürü dosyayı tarayamıyor..istersen mail at bilgi almak için? -
fivestar bunu yazdı:
-----------------------------Dropper.Agent.GIT bulaşmış sana kaspersky kullan yada üşeniyosan hijack this
gerekçe nedir acaba?
google =) eğer taramak istiyorsan cmd den dosyayı D sürücüne kopyala -
fivestar bunu yazdı:
fivestar bunu yazdı:
-----------------------------Dropper.Agent.GIT bulaşmış sana kaspersky kullan yada üşeniyosan hijack this
gerekçe nedir acaba?
google =) eğer taramak istiyorsan cmd den dosyayı D sürücüne kopyala
-----------------------------d'ye de kopyalanmıyor malesef. ayrıca hijackthis'de hiçbir sorun çıkmadı.